Ar pamenate, kas vyko gūdžiais 1988-aisiais pasaulyje? Lietuvoje tuo metu buvo tik prasidėjęs sąjūdis, drąsesni pokalbiai apie nepriklausomybę ir pirmieji mitingai.

O ar atsimenate, kaip tuo metu žvejojote? Aišku, jei jau buvote gimę :) Bambukinės meškerės, pirmi teleskopiniai kotai, bambukinės meškerės... Neinercinės ritės buvo didžiausias stebuklas, nes visi žvejojo paprastomis inercinėmis ritelėmis.

Daugelis šiandieninių karpininkų net nežino, kaip Lietuvoje buvo gaudomi karpiai: kietas "špaginis" kotas, didelė inercinė ritė (treščiotkė) ir 0,5-0,7 mm storio valas su arkliniu kabliu. Masalas - virta bulvė, jaukas - virtos bulvės.

Pasirodo, kai mūsuose apie karpinės žūklės filosofiją ir taktiką dar niekas negalvojo ir nemąstė, Anglijoje karpiai buvo gaudomi beveik taip pat, kaip ir dabar: elektroniniai signalizatoriai, Shimano ritės, gultai ir t.t.

Kviečiame "pavartyti" 1988 metų žurnalo "Carp World" numerį. Net ir nemokantys angliškai tarp paveiksliukų bei nuotraukų atras daug įdomių dalykų.
Parsisiųsti elektroninę žurnalo versiją galite čia (pdf, 18 Mb).

Dėkojame Alfredui Macenkai už šio leidinio kopiją.