Nevėžis, Neris, Kauno rajonas, Varėnos apylinkės ir kitur. Tai tos vietos kuriose dar prieš gerą savaitę buvo renkama informacija ir bandoma dar žvejoti prieš sezono uždarymą. Norėjosi dar pasigauti aukšlių ar kitos žuvies tačiau smarkiai atšalę orai paskutinę savaitę jau nedavė pasidžiaugti laimikiais.

Miško ežeriukai ir mažesnės balos jau aptrauktos plonu ledu, pasigirsta kalbos, kad vienur, kitur bandoma lipti bei žvejoti iš po ledo ir dar daugiau, jau keliami pirmieji laimikiai.
Paskutinio apsilankymo metu prie Nevėžio labai nustebino mašinų gausa. Maniau rasiu daug žvejų ir bus sunku su vieta, bet klydau. Gal daugiau nei devyniasdešimt procentų žvejų buvo susitelkę ties Nevėžio duobe, o likusieji išsibarstę visoje pakrantėje. Nei šėrimas, nei jokios gudrybės neveikė. Dar visai neseniai mačiau upės dugną nusėtą aukšlėmis ir tikėjausi po savaitės pažvejoti, bet aukšlės kaip ir kita žuvis pasitraukė man nežinoma kryptimi. Duobėje žvejams irgi ne ką geriau sekėsi – viena kita atsitiktinė žuvytė ir tiek žinių. Net ešeriukai ir tie nenorėjo griebti spiningautojų pateiktų masalų.

Aukšlių nėėėėėėėėėėėra !!! Sezono uždarymo padaryti garsiai nepavyko. Nepavyko to padaryti ir mano draugui iš Varėnos kuris taip pat skundėsi „pabėgusiomis“ nežinia kur aukšlėmis. Supratau, kad stebuklų jau nebus ir laikas meškeres statyti į kampą.

Sigutis Kazlauskas