Šių metų karpinį sezoną pradėjau anksti, kadangi oro sąlygos tai leido. Tačiau kaip ir tikėjausi, pirmosios trys žūklės nebuvo rezultatyvios. Tačiau žinodamas, jog mano žūklės objektas, laukinis karpis, vis tiek norės maitintis, kartas nuo karto atvažiuodavau prie telkinio ir sumesdavau po pora kilogramų kukulių.

Ketvirtai šio sezono žūklei aš teturėjau nepilną parą, nes Šv. Velykos ir yra matyt dėl to šventos, kad švęst jas reikia :)

Penktadienį vakare atvykęs į žūklavietę aiškiai mačiau, kad žuvis tarsi atgijusi. Tai vienur, tai kitur vandens paviršiumi nuvilnydavo bangelės. Tai teikė vilčių. O ir atvirai pasakysiu -  viduje tikėjau jog pasiseks. Ir kaip vėliau pasirodė - neklydau. Bet apie viską nuo pradžių.
BH Team apsisprendėme, jog važiuodami daryti išankstinius pašėrimus ir vykdami vėliau į žūkles užsuksime į prekybos centrus ar turgelius, ir nupirkę po keletą karpių, įleisime juos. Taip ir šį kart padarėme - abu su Martynu atvežėme ir paleidome augti keturis mažylius, kurie, tikiuosi, po keleto metų su savo straubliukais truktels mano siūlomus masalus.

Šėrimas negausus. Kairė meškerė - pora saujų Creamy Peach 18 mm kukulių, kitoms dviems naujųjų Wild Honey. Tiesa, čia pašėriau jau šiek tiek daugiau.

Ant plauko veriu pašarinį Creamy peach ir Cream Bubble 16 mm popiką. Dar kartą pagalvojęs apie sėkmę sviedžiu kairės meškerės masalus truputį toliau nuo šertos vietos ją permesdamas ir tikėdamasis, jog žuvis, kuri paprastai pavasarį dar būna vangi, gal būt greičiau susigundys pavieniu masalu, nei aplink matydama paruoštą „vaišių stalą“.

Nuėjau ruošt antros meškerės. Ir ... išvažiavo. Niekad nebuvau žvejojęs karpių pagrindiniam valui naudodamas pintą. Šį sezoną nusprendžiau tai daryti. Jausmas, kurį pajutau pakėlęs nuo signalizatoriaus meškerę Fox S 2,75 lb buvo neapsakomas - kiekvienas žuvies krustelėjimas buvo jaučiamas, kotas dirbo, ritės stabdį vis atleisdavau, bijodamas išplėšti kablį ir sužaloti žuvį. Pintukas tikrai davė papildomų emocijų. Karpis nedidelis, tik 11,1 kg, bet jis pirmas man 2014 metų sezone. Kadangi jau temo, karpis keliauja į laikymo maišą ir skubu suruošt kitas dvi meškeres. Kaip ir minėjau, žuvies aktyvumas vandens paviršiuje buvo matomas, tad antro kibimo ant dešiniosios meškerės sulaikiau maždaug po 10-15 minučių. Pakirtęs pajutau visai kitokį koto lenkimą, o ir smūgiai buvo galingesni, ir ilgesni. Tačiau pats traukimas užtruko trumpiau. Privedęs prie graibšto žuvį pamačiau įspūdingo dydžio nugarą, o įtrauktas į graibštą karpis pasirodė tikrai didelis. Drėkinu svėrimo maišą, nulinu svarstykles, ir ... naujas mano asmeninis rekordas - 20,72 kg. Karpis susigundė Wild Honey popiko ir šėriminio neutralia kombinacija. Daugiau tą vakarą kibimų nesulaukiau.

Šeštadienio rytą keliuosi dar neprašvitus, puodelis arbatos, ir laukiu, laukiu, laukiu. Pradėjus švisti vandens paviršius atgijo. Tysodamas ant gulto stebiu vandens paviršių. Suveikia signalizatorius. Pašoku, trys žingsniai ir mešlungis sutraukia abiejų kojų blauzdų raumenis. Iki meškerių gal pusantro metro, o aš nei iš vietos. Laukt negaliu, nes karpis tikrai lys į kliuvinius. Griūnu link meškerių ir pakertu. Yra. Yra trečias karpis. Pavyksta atsistoti ir prasideda šiek tiek aštresnė kova, kuri pasibaigia mano pergale -  karpis graibšte. Svoris - 13,2 kg.

Beguldant žuvį į matą išvažiuoja dar viena meškerė. Karpis eina link kranto pats, vos spėju vyniot. To man dar nebuvo pasitaikę. Prisitraukęs pamatau, jog sugavau veidroduką. Svoris - 11,65 kg.

Du karpiai maišuose, du karpiai mate - dedu meškeres į šoną ir einu įsiamžinti. Esu neapsakomai laimingas apžiūrinėdamas savo asmeninį rekordą: tas karpis man matytas. Lendu į foto archyvą - taip, tai tas pas 20+, kurį buvau sugavęs 2012 metų rudenį du kartus. Tada jis svėrė 20,4kg ir 20,1kg.

Malonu, labai malonu, jog šis vandenų galiūnas sveikas drūtas plaukioja savo stichijoje, kurioje augo, tvirtėjo. Tikiuosi jį dar pamatysiu.

Žūklėje naudojau: meškerės - Fox S 2,75lb, 12ft; pagrindinis valas - Larus pintas, ritės - Shimano Ultegra 5500 XTB, pavadėlis - Jel-E-Wyre brown 25lb. Visos kitos smulkmenos - BH Tackle.

Viso per nepilną parą sunaudojau 1,5 kg Creamy Peach ir 2 kg Wild Honey kukulių.



Audrius Lesinskas
www.bhbaits.lt