Priklijuoja – neatplėši
Elgiantis neatsargiai neretai suplyšta pripučiamų valčių ar bridkelnių medžiaga. Vandens technikos skyriaus vadovas Aleksandras Zubcovas pataria problemos sprendimui naudoti tokią pačią technologiją ir tokius pačius klijus, kokiais suklijuojamos valtys KOLIBRI gamykloje. Ypač  patikimai šie klijai sulimpa, jei nuvalę ir nuriebalinę klijuojamus paviršius sutepsite, nudžiovinsite ir po dešimties minučių (rekomenduojama įsigeriantiems paviršiams) padengsite antru sluoksniu, po to palauksite, kol klijuojami paviršiai apdžius ir taps nelipnūs, tada fenu įkaitinsite paviršius iki 70-80 °C ir stipriai suspausite trisdešimčiai sekundžių.
Daugiau informacijos ieškokite www.autovega.lt

 


Pritrenkiantis panašumas
Prancūzų spiningo masalų kompanija „Sebile“ šį sezoną vėl pateikė naujovę, įrodančią, kad europiečiai pajėgūs sėkmingai konkuruoti su japonų gamintojais. Ekspertų nuomone, naujasis „Sebile“ guminukas „Magic Swimmer Soft Lure“, imituojantis žuvelę, yra benepats tikroviškiausias iš dabar sukurtų tokio tipo masalų. Plukdomo guminuko žaismą, ypač gerai imituojantį žuvelės judesius, užtikrina ypatingas guminuko ir jo dalių svorio balansas.
Ripper-tackle.com nuotr.

 


 

Plačiausias „Daiwa“ modelių spektras
Japonai nubrėžė dar vieną aiškią žvejybos ričių raidos tendenciją – kuriamosištisos ričių kartos. Pirmąją tokią ritę „10 Certate“ pristatė kompanija „Daiwa“. Ritėsmodifikacijų gamoje – rekordinė 11 modelių serija. Tai pirmasis toks įrankis, kuriogamoje – modeliai, pritaikyti visiems žūklės būdams, pradedant lengva plūdine ir baigiant „heavy“ tipo dugnine bei velkei skirtu spiningu. Ekspertų nuomone, tai labai svarbu estetiniu požiūriu – vienas meškeriotojas gal turėti vieningo dizaino ričių kolekciją visiems atvejams. „10 Certate“ modeliuose įdiegti visi naujausi šių įrankių standartai ir kelios inovacijos: korpusas – iš specialaus aliuminio lydinio, „Engine Plate“ sistema patikimai apsaugo 9 hermetiškus rutulinius ir vieną adatinį guolį nuo išorinio drėgmės ir kietų dalelių poveikio, naujos kartos rotorius pagamintas iš inovatyvios ZAION medžiagos, leidžiančios beveik ketvirtadaliu sumažinti šios detalės svorį, didesni dantračiai „Digigear II“ užtikrina didesnę traukos galią, juos nuo trinties saugo inovatyvi technologija MAG SEALED, bet svarbiausia, kad ritės modifikacijų gamoje – 11 įvairaus dydžio ir galios modelių: 7 modelių redukcija – 4,8:1, dviejų – pagreitinta – 5,6:1, o vieno – ypač greita 6,2:1.
Daugiau informacijos www.romada.lt


 

SPECIALI PASKIRTIS
Meškeriojimo valų arsenalą šiemet papildė Japonijoje gaminamas „Akara Fishing“  kompanijos valas „MAX Power“, pritaikytas trofėjinių laimikių žūklei jūroje ir gėluose vandenyse. „Max Power“ – labai atsparus trinčiai, yra elastingas, o valo paviršius – labai gluotnus, nes jam gaminti naudojamas ypatingos molekulinės struktūros pluoštas, užtikrinantis taip pat ir išskirtinį valo tvirtumą: 0,35 mm skersmens gija atlaiko 11 kg apkrovą. Tad neatsitiktinai šio „Big Game“ klasės valo paskirtis speciali – „Max Power“ rekomenduojamas trofėjinių karpių žūklei, velkiauti jūroje ir dideliuose ežeruose bei vandens saugyklose.
Daugiau informacijos: akarafishing.ru


 

Jaukas, viliojantis amerikinius šamus
Kompanija „Eagle Claw“ (JAV) praplėtė plėšriosioms žuvims vilioti skirtų jaukų serijos „Nitro“ gamą – dabar ją papildė naujas jaukas „Nitro Biscuits Catfish Bait“, kurio paskirtis – vilioti amerikinius šamus, pas mus vadinamus katžuvėmis. Naujojo jauko sudėtyje – sintetinis feromonas „Factor X“, kuris žadina šamų apetitą. Šamai vandenyjepajunta net labai menką feromono koncentraciją. Jauką, ekspertų teigimu, galima verti ant kabliuko kaip masalą, nes „Nitro Biscuits Catfish Bait“ sulipdomas į granules, primenančias šunų ėdalą. Granulės gaminamos iš maltų džiūvėsių, viščiukų kraujo, kepenų gabalėlių, maltų langustų kiautų, česnako. Prielaida, kad jaukas „NitroBiscuits Catfish Bait“ tinka visų rūšių šamams vilioti, patvirtinta praktiškai,tad naujas jaukas gali iš esmės pakeisti šamų žūklės kanonus, nes upiųgigantams vilioti taps nebereikalingi gyvūninės kilmės masalai.

 


 

Vokiečių kraujyje – simpatija kamufliažui
Prieš du dešimtmečius vokiečių kompanija D.A.M. buvo išleidusi seriją spiningininkams skirtų meškerykočių, ričių ir valų su išskirtiniu dizainu – šie žūklės įrankiai buvo dekoruoti kamufliažu. Tuomet buvo juokaujama, kad simpatija kamufliažui – vokiečių kraujyje. Matyt, tiesos šiam teiginyje tikrai nemaža, jei minėtą tradiciją atgaivino naujosios D.A.M. kompanijos dizaineriai ir šiemet pristatė kamufliuotų ričių duetą – „Quick MAD 5500 FS“ ir „Quick MAD 7000 FS“. Ekspertai pabrėžia, kad neįprasto dizaino ritės iš karto susilaukė dėmesio, kurio priežastis – ne tik neblogos įrankių techninės charakteristikos, bet ir vokiečių pomėgis kamufliuotiems daiktams.
Dam.de nuotr.


 

Futliaras 4 ritėms
Kelionėje žūklės įrankiai turi būti patikimai apsaugoti nuo staigmenų, tačiau ne mažiau svarbu, kad bagažui gabenti skirti reikmenys būtų funkcionalūs. Šiemet austrų kompanija „Rosler“ pristatė labai praktišką futliarą ritėms, kuris skirtas karpių žvejams arba  meškeriotojams, žvejojantiems „surf“ tipo dugninėmis. Futliare telpa 4 didelės ritės ir 6 atsarginiai valo būgneliai. Futliaras talpus, tačiau kompaktiškas (51x35x17 cm), tad jį patogu gabenti standartiniame krepšyje.
Daugiau informacijos: byron.net arba rovana.lt


 

Lankstumo etalonas
Japonų kompanija „Izumi“ pristatė vieną lanksčiausių voblerių be liežuvėlio „Shad Alive Slow Sinking“ – šis iš keturių dalių, sujungtų lankstais, susidedantis vobleris su elastingu uodegos peleku imituoja kuoją ir pasižymi ypatingu žaismu: traukiamas šuoliukais pauzės metu jis gali nubrėžti netgi apskritimą.
Nippon-tackle.com nuotr.