2016-06-06

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos ir Trakų rajono agentūros pareigūnai ankstų birželio 6 d. rytą Vilniaus rajone, Minkelių kaime, Minkelių ežere suorganizavo pasalą, kurios metu pavyko sulaikyti tris asmenis R.Ž., T.M., O.Š. gyvenančius netoliese esančiame kaime. Apie 4 val. ryte buvo pastebėtas link ežero važiuojantis automobilis. Inspektorių spėjimas pasitvirtino – atvykę asmenys iškart pradėjo pūsti guminę valtį. Prisipūtę valtį du asmenys išplaukė traukti iš vakaro pastatytų tinklų, o trečiasis sėdo į automobilį ir nuvažiavo keliuku ant kalnelio stebėti aplinkos. Neįtardami, kad yra stebimi pareigūnų pažeidėjai nieko nebijodami išlipo į krantą ir pradėjo greitai išleidinėti orą iš guminės valties bei krauti žuvį į maišą. Kuomet pažeidėjai baigė savo nešvarius darbus, aplinką stebintis asmuo su automobiliu privažiavo prie jo laukiančių kolegų su rytiniu grobiu, čia juos ir sulaikė aplinkosaugininkai.

Nustatyta, kad R.Ž., T.M. ir O.Š. buvo pastatę 2 statomuosius tinklus, kurių bendras ilgis siekė beveik 300 m. Neteisėtos žvejybos metu minėti asmenys sugavo 10 lynų ir 1,3 kg karosų bei raudžių. Pažeidėjams įvykio vietoje buvo surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai pagal LR administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 str. 3 d., paimti pažeidimo padarymo įrankiai – statomieji tinklai, pripučiama guminė valtis. Taip pat pažeidėjams teks gerokai paploninti pinigines, nes jiems gresia baudos nuo 115 iki 289 eurų ir teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, kuri siekia 666 eurus.

2016-06-10

Šiaulių regiono gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai surengė pasalą ir Telšių rajone sulaikė du brakonieriavusius jaunuolius. Konfiskuota valtis, šeši tinkai ir žuvis, už kurią brakonieriams teks sumokėti daugiau kaip 1000 eurų.

Aplinkosaugininkai turėjo informacijos, kad Telšių rajone, Varnių seniūnijoje, Virvyčios upėje gali būti brakonieriaujama ir surengė reidą. Apžiūrėjus upės vagą buvo pastebėti užmesti tinklai. Po kelias valandas trukusių paieškų buvo rasta ir paslėpta valtis. Tuomet nutarta surengti pasalą. Prieš vidurnaktį upėje pasirodė valtis su dviem žmogystomis. Aplinkosaugininkai matė, kaip du jaunuoliai ištraukė 4 tinklus ir pastatė du naujus.

Į krantą išlipę jaunuoliai, prie automobilio buvo sulaikyti. Kaip paaiškėjo, tai netoliese gyvenantys J.P (1993m.) ir T.V. (2001m.). Vaikinai į krantą pargabeno keturis tinklus ir 13 linų, 3 karšius, vieną šapalą, kelias raudes bei ešerį. Dar du tinklai rasti pastatyti upės vagoje. Medinė valtis, šeši tinklai ir žuvis bus konfiskuoti.

Abiem jaunuoliams surašyti protokolai (ATPK 87 str. 3d.). J.P. gresia bauda iki 289 eurų, o už nepilnametį turės atsakyti tėvai. Be to jaunuoliams teks atlyginti žuvų ištekliams padaryta žalą, kuri yra daugiau kaip 1100 eurų.

2016-06-10

Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos Informacijos priėmimo ir valdymo centras birželio 10 d. gavo pranešimą, kad Rokiškio rajone esančiame Skaistės ežere žvejys mėgėjas užkabino tinklą.  Rokiškio rajono agentūros  pareigūnė  kartu su neetatiniu aplinkos apsaugos inspektoriumi nuvyko į pranešime nurodytą vietą ir užfiksavo, kaip rajono pilietis D.R. išplaukė iš ežero meldų, traukdamas pastatytus tinklus.

Šiam pažeidėjui noras paskanauti šviežios žuvies kainuos brangiai. Už šiurkštų žvejybos taisyklių pažeidimą jam gresia bauda iki 289 eurų, tačiau tai dar ne viskas. Kadangi į brakonieriaus pastatytus 5 tinklus pateko 5 lynai, karšis, lydeka ir raudės - bus skaičiuojama žala aplinkai. Preliminari aplinkai padaryta žala sieks apie 550 eurų. Iš pažeidėjo paimti tinklai.

Aplinkosaugininkai dėkoja neabejingam piliečiui, kuris pranešė apie šį brakonieriavimo atvejį.

2016-06-12

2016-06-12 dienos rytą Varėnos rajono aplinkos apsaugos agentūros inspektoriai kartu su Varėnos pasienio rinktinės specialiosios užkardos pareigūnais pradėjo vykdyti gyvosios gamtos apsaugos reidą rajone, pasienio vandenyse. Reido metu buvo vykdoma ir akcija “POILSIAUK ATSAKINGAI”.

Piliečiai jau poilsiauja prie ežerų, tačiau pareigūnai pretenzijų jiems neturėjo. Automobiliai ir palapinės buvo pastatyti nepažeidžiant aplinkos apsaugos teisės aktų reikalavimų. Reido metu buvo patikrinta 18 žvejų mėgėjų, visi turėjo leidimus žvejybai, sustabdytos ir patikrintos 9 transporto priemonės.

Pagal iš anksto surinktą informaciją pareigūnai apsilankė piliečio V. M. sodyboje, esančioje ant Papiškio ežero kranto, Papiškių kaime, Merkinės seniūnijoje, Varėnos r. Sodybos šeimininkas, nors ir gailėdamas, bet savo turtą - kluone laikytus aštuonis žvejybinius – statomus tinklus “atidavė”. Du žvejybiniai – statomi tinklai pagaminti iš kaproninės medžiagos, šeši - iš valo.

Piliečiui V. M.už neteisėtai laikomus ne mėgėjų žvejybos įrankius buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, paimti aštuoni žvejybiniai-statomi tinklai. Už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimą pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 straipsnio 2 dalį jam bus paskirta nuobauda – administracinė bauda, kuri siekia nuo 144 iki 289 eurų, bei konfiskuoti žvejybiniai tinklai.

Per 2016 metus Varėnos rajono aplinkos apsaugos agentūros pareigūnai iš piliečių jau paėmė: 32 vnt. žvejybinių – statomų tinklų, 5 vnt. – žvejybinių venterių. Visi šie įrankiai buvo laikomi neteisėtai.

2016-06-14

Piliečiai, ketinantys žvejoti vandens telkiniuose, privalo žinoti žvejų mėgėjų taisykles ir turi jomis vadovautis. Tačiau vis dar neapsieinama be atvejų, kuomet tiesiog mėgaujamasi žvejyba, negalvojant apie pasekmes.

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami reidus Utenos, Molėtų rajonuose, nustatė šiurkščių mėgėjų žvejybos taisyklių reikalavimų pažeidimų. Vienas jų – Vyžuonaičio ežere. Piliečiai D. S. ir S. S. šiame ežere užsimanė pažvejoti trimis statomais tinklais. Tik, deja, žvejyba aplinkosaugininkų buvo nutraukta, piliečiams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai. Už neteisėtą veiklą gresia administracinė bauda nuo 115 iki 289 eurų. Taip pat iš pažeidėjų paimti tinklai, medinė irklinė valtis, o už neteisėtai sugautas žuvis: lydeką, karšį, 100 g raudžių, 80 g kuojų teks atlyginti 225,01 eur žuvų ištekliams padarytą žalą.

Kitas neteisėtos žvejybos statomais tinklais atvejis išaiškintas Alaušo ežere (Utenos r.). Čia GGAI pareigūnai sulaikė Utenos r. gyventojus V. K. ir E. S., kurie, karšių neršto metu, iš vakaro buvo pastatę keturis statomus tinklus, o vos tik prašvitus su juose esančiais laimikiais tinklus ištraukė. Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes, nustatyta, kad minėti piliečiai neteisėtai sugavo 18 karšių, 2 lynus, raudę – taip padarydami 1316,52 eur žalą žuvų ištekliams, kurią privalės atlyginti. Be to, šiems asmenims surašyti administracinio teisė pažeidimo protokolai, bus skirta administracinė bauda, siekianti nuo 115 iki 289 eurų. Paimta medinė valtis ir neteisėtoje žvejyboje naudoti tinklai.

2016-06-14

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai seniai pamena tokią dieną kaip š. m. birželio 14 d. Per kelias valandas šios dienos ryte Vilniaus regiono skirtingose vietose buvo sulaikyti net 6 brakonieriai, padarę šiurkšius pažeidimus. Skaičiuojama, kad šie brakonieriai per vieną rytą „užsidirbo“ vidutiniškai 1200 Eur administracinių baudų. Be to, jiems teks atlyginti beveik 1000 Eur. padarytos žalos žuvų ištekliams ir atsisveikinti su 3 valtimis bei 46 žvejybos įrankiais.

Taigi pirmiausiai birželio 14 d. ankstų rytą Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai surengė pasalą Elektrėnų r. sav. esančiose Elektrėnų mariose. Apie 5:00 val. mariose pasirodė plaukianti guminė valtis. Valtyje esantis vyriškis dar bandė imituoti mėgėjišką žvejybą po marias mojuodamas spiningu, tačiau kiek palaukus šis pradėjo traukti tinklą ir krauti jį į valtį. Sulaikant vietos gyventoją A.S. šis bandė paslėpti neteisėtai pagautas žuvis ir pasišalinti iš įvykio vietos, o sulaikytas paaiškino, kad tinklą jis užkabino žvejodamas meškere ir norėjęs pažiūrėti kiek tinkle yra žuvies. Šią versiją aplinkosaugininkai girdi ne pirmą kartą, o Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės draudžia išimti iš vandens telkinių  tinklinius ne mėgėjų žvejybos įrankius ir žuvis iš jų, nepranešus aplinkos apsaugos valstybinės  kontrolės pareigūnams, todėl už padarytą pažeidimą A.S. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 87 str. 3 d. paimtas statomas žiauninis tinklas bei pripučiama guminė valtis. Be gresiančios būsimos baudos, kuri siekia nuo 115 iki 289 eurų, pažeidėjui taip pat gresia žalos žuvų ištekliams atlyginimas. Už neteisėtai sugautus 7 lynus, 2 karšius ir 1 lydeką teks atlyginti daugiau kaip 750 eurų.

Tuo pačiu metu veiksmas vyko ir kitame Vilniaus regiono gale. Apie 5:00 val. ryto Švenčionių raj. esančiame Asvejos ežere R.V. kartu su M.C. pastatė 40 vnt. savadarbių įrankių –palaidinių, masalui naudojant gyvą žuvelę. Kadangi leidžiamų naudoti įrankių skaičių asmenys viršijo lygiai 5 kartus šiems buvo surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai pagal LR ATPK 87 str. 3 d. nuostatas, paimti pažeidimo padarymo įrankiai bei valtis.
Aplinkosaugininkai vos patikėjo kai apie 8 val. ryte iš Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos gavę pranešimą, kad Vilniaus mieste, ties Pilaitės mikrorajonu esančioje Sudervės upelio užtvankoje yra brakonieriaujama. Suorganizavus pasalą nurodytoje vietoje buvo pastebėti trys asmenys. Įtarimų sukėlė krante buvusioje guminėje valtyje gulintis maišas. Netrukus pareigūnų įtarimai pasitvirtino, nes krante palikę meškeres trijulė sėdo į valtį ir išplaukė į tvenkinio gilumą, kur pastatė devynis plūdurus prie kurių buvo pririšti dvišakiai kabliukai bei užkabinta gyva žuvelė lydekoms gaudyti. Kiek vėliau iš valtyje esančio maišo šie asmenys ištraukė bučių, į jo vidų prikišo batono riekių ir užmetė. Norėdami užsitikrinti, kad į namus tikrai negrįš be laimikio asmenys be kita ko dar pastatė statomą tinklą. Brakonieriams grįžus į krantą aplinkosaugininkai juos nedelsiant sulaikė. Paaiškėjo, kad sulaikyti asmenys V.G, J.G., M.G. yra Zujūnų k. (Vilniaus r.) gyventojai, o be to dar ir susisaistę giminystės ryšiais. Sulaikyti asmenys buvo neblaivūs ir elgėsi neadekvačiai, todėl į įvykio vietą buvo iškviesti policijos pareigūnai. Visa trijulė į alkotesterį pripūtė atitinkamai nuo 0,8 iki 2,8 promilių.

Už neteisėtą žvejybą minėtiems asmenims surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai pagal LR ATPK 87 str. 3 d. nuostatas, paimti pažeidimo padarymo įrankiai bei guminė valtis. Asmenims gresia baudos nuo 115 iki 289 Eur ir reiks atlyginti 157 Eur žalą už neteisėtai sugautą lydeką.

2016-06-20

Biržų rajono agentūros inspektoriai, reaguodami į gaunamus pranešimus apie žvejybos taisyklių pažeidimus, sugriežtino vandens telkinių Biržų rajone kontrolę, organizuodami dažnesnius reidus žuvų išteklių apsaugai.

2016 m. birželio 20 d. organizuoto reido metu buvo nustatyti du žvejybos taisyklių pažeidimai, kuriais padaryta žala žuvų ištekliams. Jauni asmenys sugalvojo pažvejoti, tačiau pasirūpinti reikiamais leidimais nesugalvojo, taip pat jiems visiškai nerūpėjo, kad pagautos žuvys yra ženkliai mažesnės nei leidžiama.

Išėjo žvejoti ir „prisižvejojo“. Abiem pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai bus paskirtos baudos. Vienam žvejui už neteisėtai sugautas dvi lydekas teks atlyginti 315,81 eurų žalą žuvų ištekliams, o kitam  - už tris sugautas lydekas -  473,72 eurų žalą padarytą žuvų ištekliams.

Kaip juokavo patys žvejai - daug žuvies būtų išėję nusipirkti parduotuvėje.

Tikimės, kad gavę tokias skaudžias pamokas jaunuoliai atsakingiau žiūrės į žvejybą ir kitus perspės laikytis Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimų.

2016-06-23

2016-06-23 d. Švenčionių rajono agentūros pareigūnai atliko planinius patikrinimus, kaip gyventojai, neprisijungę prie nuotakynų tvarko buitines nuotekas. Tikrinimo metu Senosios Pašaminės k. Švenčionių r. pil. P. Ž.sodyboje buvo užtikti 8 statomieji tinklai ir 1 venteris. Šiais veiksmais pilietis pažeidė Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių 10.2 p. reikalavimus. Tinklus laikiusiam piliečiui bus taikomos administracinio poveikio priemonės pagal LR ATPK 87 str. 2 d, kuris numato administracinę baudą nuo 144 iki 289 Eur. su nemėgėjiškos žūklės įrankių konfiskavimu.

2016-06-23

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, artėjant ilgajam savaitgaliui, nutarė patikrinti kaip yra laikomasi žvejybos taisyklių Aujėdo ežere, Naujųjų Kietaviškių k., Elektrėnų sav. 2016-06-23, apie 10:30 val., pareigūnams privažiavus prie minėto ežero, krūmuose, buvo pastebėtas įtartinas vyriškis, kuris elgėsi neramiai, dairėsi lyg kažko bijodamas ir iš ežero ant kranto traukė tinklą. Kadangi pažeidimas buvo akivaizdus, todėl nedelsiant vyriškis pareigūnų buvo ir sulaikytas.

Nustatyta,  kad dienos metu, ne mėgėjų žvejybos įrankiu, statomu tinklu, draudžiamu būdu, žvejojo Vilniaus miesto gyventojas V.R. Vyriškis jau buvo spėjęs „sužvejoti“ septynis lynus, todėl jam teks atlyginti padarytą žalą žuvų ištekliams 457 eurus. Taip pat V.R. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 87 str. 3 d., dėl žvejybos draudžiamais įrankiais, kas numato baudą nuo 115 iki 289 eurų su tinklų konfiskavimu.

2016-06-28

2016 m. birželio 28 dienos vakare gautas pranešimas iš nepakančių brakonieriams žvejų, kad Apaščios upėje pastebėti jau seniai aplinkosaugininkų akiratyje esantys asmenys, kurie ruošėsi plaukti į ežerą. Į  pranešimą buvo sureaguota nedelsiant.

Jie elgėsi ypač atsargiai, upe paleidę plaukti vieną moterį, o vyrai nešdami polietileniniame pakete statomą tinklą pagal upę ėjo pėsčiomis, stebėdami situaciją. Tik įsitikinę, kad jų niekas nestebi, jie įlipo į valtį ir už Širvėnos ežere esančios salos pilietis V.M. statė statomą tinklą.

Bet pažeidėjai visą laiką buvo stebimi Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnų, kuriems dar talkino neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai. Į vandenį buvo įleista motorinė valtis ir brakonierių valtis buvo perimta. Pažeidėjas paaiškinime teisinosi, kad jis tinklo nestatęs, bet tikrinęs pastatytą bučiuką. Bet „Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėse“ numatyta, kad su bučiukais leidžiama gaudyti tiktai vėžius, o gaudant žuvį bus traktuojama kaip žvejyba draudžiamais žvejybos įrankiais. Iš pažeidėjo buvo paimta medinė valtis ir jam gresia administracinė bauda nuo 115 iki 289 eurų.

2016-06-30

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai tris dienas tikrino medžiotojus ir žvejus. Medžioklės pažeidimų nenustatyta, o štai žvejai ir poilsiautojai nevisi buvo tvarkingi. Surašyti 8 protokolai.

Aplinkosaugininkai tikrino Šiaulių, Joniškio ir Radviliškio rajonų medžioklės plotus ir vandens telkinius. Patikrinus kelis medžiotųjų būrelius pažeidimų nenustatyta. Deja žvejai nebuvo tokie drausmingi, per kelias dienas surašyti 6 protokolai už žvejybą neturint žvejo bilieto. Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už tai numato baudą iki 57 eurų, be to gali būti konfiskuojami žvejybos įrankiai.

Dar du protokolai, Radviliškio rajone, surašyti poilsiautojams, kurie savo automobilius statė prie pat vandens. Už paviršinių vandens telkinių apsaugos zonų ar pakrančių apsaugos juostų apsaugos ir naudojimo režimo pažeidimą administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK 55 str. 1d.) numato baudą piliečiams iki 144 eurų.

Reido metu rastas ir tinklas. Tinklą inspektoriai pastebėjo Radviliškio rajone Andriūnų karjere. Deja nustatyti kam jis priklauso nepavyko. Tinkle įsipainiojusios žuvys paleistos, o tinklas bus sunaikintas.

2016-06-30

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) Mažeikių rajono agentūros specialistai sulaikė vyrą, kuris žvejojo bučiukais. Nors bučiukais galima gaudyti tik vėžius, vyras sugautų lynų nepaleido. Dabar jam teks sumokėti nemenką baudą ir atlyginti 650 eurų žala žuvų ištekliams.

(ŠRAAD) Mažeikių rajono agentūros specialistai vakar organizavo žuvų išteklių apsaugos reidą bei akciją ,,Automobilį statyk atsakingai“. Buvo patikrinti labiausiai žvejų pamėgtas Juodeikių tvenkinys ir Plinkšių ežeras. Aplinkosaugininkai patikrino 14 sutiktų  žvejų ir nustatė šiurkštų žūklės taisyklių pažeidimą.

Pilietis J.T. Plinkšių ežere, Mažeikių rajone, žvejojo dviem bučiukais skirtais vėžiams gaudyti bei sugavo 10 lynų, kuriuos neteisėtai pasiėmė ir nepaleido atgal į tą patį vandens telkinį, kaip tai numato mėgėjiškos žvejybos taisyklės. Pažeidėjui surašytas protokolas (ATPK 87str. 3d.) už mėgėjiškos žūklės taisyklių pažeidimą žvejojant draudžiamu būdu. Vyrui gresia bauda iki 289 eurų. Be to konfiskuoti 2 bučiukai ir sugauta žuvis. Pažeidėjui taip pat bus paskaičiuota žala žuvų ištekliams, kuri sieks apie 650 eurų.

Reido metu nustatyti ir du pakrančių apsaugos juostų pažeidimai. Poilsiautojai automobilius buvo pasistatę pat prie Juodeikių tvenkinio ir Plinkšių ežero tuo tarpu transporto priemones prie vandens telkinių galima statyti nearčiau, kaip 25 metrų atstumu. Už paviršinių vandens telkinių apsaugos zonų ar pakrančių apsaugos juostų apsaugos ir naudojimo režimo pažeidimą administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK 55 str. 1d.) numato baudą piliečiams iki 144 eurų.

2016-07-05

Šakių rajono agentūra kartu su Lietuvos saugios laivybos administracijos inspekcija š.m. liepos 2d. organizavo bendrą reidą – patikrinimą, tikslu kontroliuoti poilsiautojų, pramogautojų ir žvejų mėgėjų aplinkosauginių reikalavimų laikymąsi vandens telkiniuose ir jų apsaugos juostose.

Buvo tikrinama Nemuno upės ruožas, apie 50 km., Lekėčių, Kriūkų, Plokščių, Gelgaudiškio sen, teritorijose. Patikrinta 17 žvejų mėgėjų , 7 vidaus vandens transporto priemonės  ir daugelis poilsiautojų.

Nustatyti  3 Vidaus vandenų transporto priemonių registravimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimai. Vandens apsaugos, Mažųjų laivų naudojimo vidaus vandenyse tvarkos bei Aplinkosaugos sąlygų plaukioti vandens telkiniuose plaukiojimo priemonėmis reikalavimų pažeidimų nenustatyta. Poilsiautojams primename, kad minėtų reikalavimų nesilaikymas užtraukia administracinę atsakomybę nuo 28 iki 144 Eurų, arba teisės vairuoti vidaus vandens transporto priemonę atėmimas  iki 1 metų.

2016-07-08

Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės draudžia žvejams ne tik naudoti ne mėgėjų žvejybos įrankius, bet ir juos laikyti. Nepaisant to, vis dar pasitaiko, kad iš vienų ar kitų gyventojų tokius draudžiamus įrankius tenka konfiskuoti bei skirti baudas, kurios yra nemenkos. Kartais pareigūnai pas gyventojus aptinka ištisus draudžiamų įrankių arsenalus. Vienas tokių buvo rastas ir šįkart.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnus pasiekė informacija, kad Zarasų rajone esančiame Salako miestelyje vienas asmuo namuose neteisėtai laiko daug draudžiamų ne mėgėjų žvejybos įrankių. Nutarus patikrinti gautą informaciją, liepos 6 d. pareigūnai nuvyko nurodytu adresu.

Turima informacija pasitvirtino, pas nurodytą asmenį pareigūnai aptiko tikrą draudžiamų ne mėgėjų žvejybos įrankių kolekciją, kurios pagrindą sudarė ungurių žvejybai skirti įrankiai. Aptikti 3 statomieji tinklai, skirti unguriams gaudyti, 1 ungurinė gaudyklė, 5 ežerinės gaudykles, iš kurių 3 buvo sudarytos 4 kamerų, 1 – iš 5 kamerų ir dar viena – iš 3 kamerų. Taip pat rasti 6 venteriai ir ūda su 200 kabliukų. Iš viso paimta net 16 neteisėtai laikomų žvejybos įrankių.

Už šią neteisėtą veiką minėtam asmeniui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 straipsnio  2 dalį jam gresia bauda nuo 144 iki 289 eurų ir visų paimtų įrankių konfiskavimas.



Aplinkos ministerijos informacija