Vertikalūs narūnai
STORM spiningo masalų gamintojai šį sezoną meškeriotojams pateikė malonią staigmeną – kompanijos minkštųjų spiningo masalų gama pasipildė iškart 4 guminukų modeliais: „Pro DropShot Minnow“ (7 ir 9 cm), „Pro Vertical Shad“ (7, 9 ir 10 cm), „Pro Vertical Minnow“ (10, 13 ir 15 cm) ir „Pro Slug“ (10, 13, 15 ir 19 cm). Gamintojai deklaruoja, jog vienas modelis skirtas žūklei pastaruoju metu išpopuliarėjusiu „drop-shot“ metodu, du – plėšriųjų žuvų žūklei, kai masalai  plukdomi vertikaliai, o priskiriamas elastingų „jerk bait“ masalų tipui. Tačiau iš tikrųjų toks skirstymas – gana sąlyginis, nes vertikalus masalų plukdymas nedaug kuo skiriasi nuo „drop-shot“ metodo, o „slug“ tipo masalus galima naudoti ir montažuose. Minėtos naujienos – puikiai tinka žūklei mūsų krašto vandenyse, nes pirmiausia jos skirtos ešerių ir lydekų žūklei (pastarosioms ypač tinka masyviausias „Pro Slug“ modelis). „Vertikal Shad“ rekomenduojamas vilioti sterkus, tačiau jis puikiai tiks ir ešerių žūklei.

 


Eketės iliuminacija
Daugiausia išradimų žūklės įrangos srityje patentų turi sukaupusios Amerikos kompanijos ir šis sąrašas nuolat pasipildo. Naują eilutę jame įraše kompanija „HT Enterprise“, kurios specialistai sukūrė specialų šviestuvą poledinei žūklei. „Glow Hole Light“ skirtas apšviesti eketės, kurios skersmuo nuo 15 iki 25 cm, kontūrus. Šviestuvas šiek tiek primena eglutės iliuminaciją, t. y. skaidrų rato formos vamzdelį, kurio viduje – šviesos diodai. Šviestuvo šviesos turi pakakti įžiūrėti tamsoje sargelį ar plūdelę. Jei tikėsime gamintojų deklaracija, kad neryški šviesa vilioja žuvis, tai tokia iliuminacija turėtų tikti stintų žvejams.

 

 


 

Klasikinė versija
„Cleo“ (18 g) – taip vadinasi kompanijos „Akara“ blizgės, skirtos lašišažuvių žūklei, modelis. Šios efektingos vartiklės prototipas buvo sukurtas praėjusio amžiaus pradžioje Jungtinėse Valstijose, tačiau ten gaminami palyginti stambūs modeliai. Mūsų krašto sąlygomis veiksmingiausi – modeliai iki 7 cm ilgio.  "Cleo“ labai efektingai vartosi, jos judesių amplitudė – vidutinio dažnio. Blizgė padengta sidabro ir vario dangomis, o tai padidina jos veiksmingumą žvejojant lašišažuves. „Cleo“ – lengvai valdomas masalas, kurį galima nesunkiai plukdyti reikiamoje gelmėje ir neleisti masalui grimzti. Šis privalumas labai praverčia žvejojant sraunumoje ir nedidelėje gelmėje bei žūklavietėse, kur daug kliuvinių.


Atsparus ledo dantims
Išskirtinis atsparumas trinčiai ir mechaniniam poveikiui – taip matomiausioje vietoje parašyta ant naujo kompanijos „Sufix“ valo „Performance Ice Fusion“, kuris papildė kompanijos šaltajam metų sezonui skirtų valų gamą. Šis pintas valas gaminamas iš šimtaprocentinio „Dyneema“ pluošto ir atlaiko dideles apkrovas: 0,10 mm skersmens gija kelia 5,2 kg sausio krovinio. Valas yra plieno spalvos ir sunkiai pastebimas vandenyje. Į šio valo giją neįsigeria vanduo, todėl valas šaltyje nepraranda elastingumo.


 

„Super“ trūkliai
Rusijos žūklės įrankių kompanija „Sabaneev“ poledinės žūklės gerbėjams pateikė naujieną – jauką iš uodų trūklių lervučių. 250 ml talpos indelyje yra 180 g. sausų, nuvandenintų pašarinių lervučių masė, į kurią įeina ir sausas trūklių kraujas. Patekę į vandenį po 15-20 minučių trūkliai išbrinksta ir tampa  visaverčiu žuvų maistu, o sausas trūklių kraujas aplink sumestus trūklius sudaro itin gerai žuvis viliojantį kvapų ir skonio debesėlį. „Super“ trūklius galima naudoti ir su grynaisiais priedais, ir su pirktiniu smukiakomponenčiu žieminiu jauku. Privalumu laikoma tai, kad indelį su sausais trūkliais galima iki pusės metų saugoti kambario temperatūroje ir iki dviejų metų šaldytuve. Išsamiau su šiuo sparčiai populiarėjančiu produktu galima susipažinti internetinėje svetainėje www.sabaneev.ru.

 


 

Mechanizuota žūklė
Kompanija „20below“ sukonstravo poledinės žūklės mechanizacijos priemonę, keičiančią meškeriojimo sampratą, nes gamintojai deklaruoja, kad tai „unikalus prietaisas, skirtas žvejams, kurie nelinkę per vieną žūklę gręžti daug ekečių. „Situacija žūklėje iš esmės keičiasi, nes pakanka išsigręžti dvi eketes. Vienoje užmetama meškerė su masalu, o į kitą įleidžiamas prietaisas, susidedantis iš plastiko korpuse įmontuoto elektros motoriuko ir radijo imtuvo anteną primenančio strypo, prie kurio pritvirtinti įvairaus ilgio pavadėliai su masalais – 0-1 numerio sukrėmis. Motoriukas suka strypą, paskui jį plaukia masalai ir ima suktis. Kadangi sukrės skleidžia labai stiprius virpesius, konstruktorių nuomone, jos turi veiksmingai vilioti artyn žuvis. Na, o jos, žinoma, aptinka šalia užmestą masalą.

 


 

Liečiamas ekranas
Kompanija „Rapala“ pristatė inovatyvias svarstykles „Touch Screen Scale“ su lietimui jautriu ekranu, kuriomis galima sverti laimikius iki 25 kg ir labai tiksliai nustatyti žuvies svorį. Tai labai svarbu registruojant rekordinius laimikius ir pristatant juos IGFA ekspertams. Svarstyklės sukomplektuotos su naujoviškos konstrukcijos įtaisu, kuris leidžia pakabinti laimikį jo nesužeidžiant.