kanapiu seklos

 

Kanapių sėklos žūklės parduotuvėse dažniausiai parduodamos jau paruoštos: kepintos bei sumaltos, rečiau - virtos ir supakuotos su savo sultimis. Jei nusprendėte kanapių sėklas ruošti patys, pirmiausia atminkite, jog šių sėklų įsigijimo bei laikymo faktas Lietuvos teisėsaugos institucijų gali būti trauktuojamas labai dviprasmiškai.

Pirmiausia kanapių sėklas reikėtų mirkyti vandenyje parą ar net dvi. Mirkymui ir virimui pasirinkite indą, kurio talpa bent trečdaliu didesnė už supiltų sausų kanapių sėklų tūrį. Vandens pripilkite daug - brinkdamos sėklos vandenį sugers į save. Verdant sėklas stebėkite, kada jos prasprogs, t.y. per praskilusią luobelę pasimatys baltas minkštimas. Verdant galite įberti žiupsnelį druskos - karpis sūrumą mėgsta, be to, sėklos nuo druskos išliks gražios juodos spalvos.

Kai dauguma sėklų prasprogo, vandenį išjunkite. Jei norite, dabar į puodą galite įpilti šiek tiek kvapų ar atraktorių. Tai nėra būtinai, nes kanapės ir pačios turi labai išraiškingą specifinį kvapą, labai viliojantį karpius. Nepamirškite, net ir ataušus vandeniui kanapės visą laiką turi būti skystyje, nes jei jos išdžius, pasidarys plūdrios ir jaukinimo metu liks paviršiuje. Net jei šaldysite išvirtas sėklas, pilkite jas į indus kartu su skysčiu, kuriame jos virė - tai pats geriausias bei kvapniausias karpinis atraktorius. Šį skystį naudokite ir jaukinimo su raketa metu arba, pvz. drėkinant sausą jauką.