Pagrindiniu motyvu, kodėl kabliukas privalo būti aštrus, įvardijamas jo gebėjimas smigti į kaulinius audinius. Bet net ir šiek tiek atšipęs kabliukas pakankamai veiksmingai sminga į žuvies žiomenis. Kodėl gamintojai pabrėžia, kad jų kabliukai ypač aštrūs? Todėl, kad aštrus geluonis – tai galimybė kuo mažiau pažeisti masalą ir išsaugoti jo pirmykštę išvaizdą.

• Kabliuko amžius – neilgas, po žūklės dažniausiai jį reikia keisti, tačiau dar greičiau kabliukai atšimpa netinkamai laikomi, pvz., supilti į dėžutę su skyreliais, nes, trindamiesi vieni į kitus, kabliukų geluonys bunka. Todėl tinkamiausios yra dėžutės, kurių skyrelių dugneliai iškloti magnetinėmis juostelėmis. Kabliukai „prisiklijuoja“ prie dugnelio ir jų nepajudina net 12 balų audra. Na, o pavadėlius su kabliukais geriausia laikyti užvyniotus ant specialių laikiklių iš minkšto plastiko, į kurį įsmeigti kabliukai niekada neatšimpa.

• Jei kabliuku braukiant per nagą geluonis iškart „neprilimpa“, o slysta paviršiumi, kabliuką reikia galąsti. Galima šią operaciją atlikti specialiu elektriniu galąstuvu, bet, jei reikia tik kosmetinio galandimo, pats geriausias įrankis – naujoviška nagų dildė, susidedanti iš smulkučio švitrinio popieriaus, užklijuoto ant plastiko arba medžio malksnos.