Prabėgo dar vieni metai ir Žvejokliai vėl grįžo į sodybą ant Metelio ežero kranto. Šį kartą meet‘o dalyvių skaičius rekordinis – 35 svečiai, iš kurių net 25 dalyvavo spiningavimo varžybose.

Nors iš vakaro sinoptikai, o ir pats oras už lango gąsdino vėtromis ir uraganais, šeštadienio rytą į ežerą išplaukė visi žvejai. Mums pasisekė – sodyba įsikūrusi užuovėjinėje ežero pusėje, todėl spiningauti vėtros netrukdė. Deja, lydekos klaikiai nekibo. Daugiau nei dvi dešimtys Žvejoklių 5 valandas drožė Metelio vandenis guminukais, vobleriais ir blizgėmis, tačiau pagauti pavyko tik dvi vos vos legalumą peržengusias lydekaites bei porą ešerių. Svarbiausia, kad šių skurdžių,tačiau sąžiningai „uždirbtų“ laimikių autoriai trys žvejai, todėl „Koto“ parduotuvių tinklo bei „Žvejoklių“ parduotuvės prizus buvo kam įteikti.
Po pietų, pasibaigus spiningavimo varžyboms, į kovą stojo Žvejoklių moterys ir merginos. Jos rungėsi irklavimo trumpomis distancijomis rungtyje, vėliau virtusioje irklavimu vienu irklu bei valties stūmimu per Metelio vandenis brendant.

Po nuotaikingos prizų bei diplomų įteikimo ceremonijos sekė linksmoji, šventinė bei pirtinė meet‘o dalis su dainomis, šokiais ir, aišku, naujokų krikštynomis. Krikštynų kulminacija nustebino visus – mūsų senbūvis Kuosa pasipiršo savo draugei. Visų Žvejoklių vardu sveikiname sužadėtinius!

Nors sekmadienis išaušo saulėtas ir ramesnis, į Metelį nebeplaukėme. Tradicinė kopūstienė, tinklinio varžybos ir bendravimas su senais draugais saulės atokaitoje – nors kartą metuose Žvejokliai gali ir nežvejoti :)

Sekmadienio popietę visi skirstomės atgal per visą Lietuvą namo: kas į Vilnių, kas į Kauną, Alytų, Šiaulius, Panevėžį, Klaipėda. Šį kartą išsiskyrimas su Žvejoklių šeima bus dvigubai trumpesnis – jau gegužės mėnesį vėl susitiksime Metelyje Žvejoklių 10 metų gimtadienio šventėje!

Meet'o atidarymas

Varžybų startas

Randevu I

Randevu II

Lydekos paleidimas

Valčių lenktynės

Apdovanojimai I

Apdovanojimai II

Kerštas Dzūkeliui