Praėjo lygiai du metai po paskutinio susibėgimo Metelyje. Todėl, kai Dzūkelis pasiūlė vėl atgaivinti rudenines tradicijas susitikti Akromų sodyboje ant Metelio kranto, prieštaraujančių beveik nebuvo. Kaip ir visada, prieš bet kurį Žvejoklių meet‘ą forume registravomės, diskutavome, svarstėme tinkamas datas bei kitus organizacinius dalykus. Kas nežino, pasakysiu, jog Metelio meet‘o metu visada vyksta spiningavimo varžybos, todėl forume turėjome net dvi registracijas – kas bus varžybų dalyviai, o kas – sirgaliai ir stebėtojai.

Šeštadienio rytas Dzūkijoje išaušo saulėtas ir žiauriai šaltas. Saulei tekant ant kranto termometras rodė net 8 laipsnius šalčio! Daugelis žvejoklių, atvykusių iš ryto, skubiai sveikinosi, pūtė valtis, tvėrė spiningus bei gėrėjosi greit kylančia saule. Kitiems gi, į sodybą atvykusiems dar iš vakaro saulė kilo gerokai lėčiau. Išvarginti tolimos vakarinės kelionės bei užsisėdėję prie stalo iki paryčių kai kurie meet‘o dalyviai saulę pasitiko tik gerokai po pietų :) Nieko čia tokio – kad ir ne visi paspiningavę, tačiau vakarinėje šventės dalyje sudalyvavome visi!

Šiemet varžybų dalyviai buvo gerokai labiau pasiruošę. Jei dar prieš kelis metus kovodavome, kam teks sodyboje esančios medinės irklinės valtys, tai šiemet dauguma žvejoklių atsivežė savo pripučiamas valtis, variklius bei echolotus. Jei jau tokia rimta įranga bei rimtas nusiteikimas, bus ir rimtų laimikių!

Kaip ir pridera, prieš visiems išplaukiant į ežerą, susirenkame sodybos aikštelėje ir iškeliame Žvejoklių vėliavą. Meet‘o šeimininkas Dzūkeliz pasveikina visus atvykusius, primena varžybų taisykles ir paskelbia jų pradžią. Lipame į valtis ir atsistūminėjame nuo kranto. Ant kranto likusios dailiosios lyties atstovės žvejoklės supratingai tyli, niekam nelinkėdamos sėkmės. Jų irgi laukia rimtas darbas – kol mes varžysimės, jos paruoš stalą vakarinės meet‘o dalies šventei.

6 varžyboms skirtos valandos prabėga neįtikėtinai greitai. Tik atrodo išplaukėm, vos spėjome vienoje, kitoje perspektyvioje ir iš ankstesnių metų žinomoje vietelėje spiningėlius pamėtyt, jau įpusėjome varžybas. O kur dar tradiciniai valčių susijungimai pagerti arbatos, suvalgyti sumuštinį bei pabendrauti su „konkurentais“. Visi skundėmės dėl tos pačios bėdos – neįtikėtinai skaidrus vanduo, visiškas štilis ir iki skausmo ryški rudeninė saulė. Šie faktoriai ir įtakojo itin prastą lydekų kibimą. Kiekvienas ekipažas turėjo bent po vieną atsargų kibimą, tačiau realizuoti jį pavyko tik nedaugeliui. Apsukresni žvejai, pamatę, jog su lydekomis čia bus prastokai, staigiai persiorientavo ir nuplaukę į kitą Metelio galą ėmėsi ešeriavimo.

Kad ir kokie skurdūs mūsų laimikiai varžybų pabaigoje buvo, visgi nė vienas iš valties nelipo susiraukęs – puikus oras, nerealiai gražus ežeras bei gera kompanija neleido nusivilti. Tvarkomės įrangą, pakuojamės valtis, persirengiame ir ruošiamės popietinei rikiuotei, kai bus paskelbti varžybų laimėtojai bei įteikti diplomai ir vertingi „Spro“ žvejybiniai prizai. Pirmąją vietą iškovojo UbijcosSeldon ir jo sūnaus Modesto ekipažas, prilupęs nemažai ešerių. Tikimės, kad tarp tėvo ir sūnaus nebus nesutarimų, dalinantis pagrindinį prizą – Spro TuffBody ritę :) Antrąją vietą užėmė Ignelis, o trečiąją – jo bičiulis Ryčkelis. Abu prizininkai – Žvejoklių varžybų debiutantai! Garbės prizas už dalyvavimą visuose meet‘uose įteikiamas Žvejoklių simboliu jau tapusiam Scorpui. Galiu drąsiai teigti visų žvejoklių vardu: joks meet‘as be Scorpo neįmanomas! Tuščiomis rankomis per apdovanojimus nelieka nė vienas varžybų ir meet‘o dalyvis – kiekvienas gali pasirinkti vieną iš gausybės „Spro“ žvejybinių dėžučių. Aišku, pirmiausia rimti žvejai imasi didžiųjų – kad tilptų visi guminukai, kabliukai, švinukai. Tačiau mažosios, kišeninės dėžutės labai nudžiugina mūsų damas – puikiai tiks auskariukams bei žiedukams susidėti!

Po gaivinančios pirtelės prasideda vakarinė šventės dalis. Geri draugai, vaišės, saikingas alkoholio kiekis, net dvi gitaros ir gausybė „choristų“ vakarą privertė prabėgi net per greitai. Ne vienas aš nespėjau su visais seniai matytais bičiuliais pabendrauti, padainuoti bei po pirmą išgerti – dauguma žvejoklių seniai matyti, todėl pasipasakoti yra tikrai daug ką.

Aišku, nepraleidome ir Metelio tradicijos krikštyti naujokus. Dzūkelis ta proga buvo nusiblizginęs savo krikšto irklą, o sodybos šeimininkas parūpino didelę kaladę. Kiekvienas naujokas privalėjo lipti ant tos kaladės, prisistatyti senbūviams bei atsakyti į provokuojančius klausimus. Pabaigoje, visiems labai netikėtai, Žvejoklių damos atėmė iš Dzūkelio irką ir parklupdžiusios jį čias pat, ant tos kaladės "pašventino" už senas nuodėmes :)

Apie 3 valandą nakties po truputį visi pradėjo skirstytis miegot, tačiau visi žinojo, jog čia dar tikrai ne vakaro pabaiga. Jau toks tas Metelio meet‘as – visokių keistų tradicijų prigalvota. Viena jų – naktinių „didžėjų“ vizitai nameliuose, kur miega žvejokliai. Taip atsitiko ir šiemet! Šiemet naktinėtojai ir naktinėtojos (ypač jos) buvo susibūrę į „Nusivylusių namų šeimininkių“ ansamblį ir keliaudami iš trobelės į trobelę grojo... puodais. Kiekvienas pažadintasis gaudavo stiklinę alaus ir privalėjo kelias minutes išklausyti puodų melodijos. Brr, man iki dabar ausyse skamba tas „puodumenstralas“ :)


Sekmadienio rytas išaušo toks pat šaltas ir saulėtas, kaip ir vakarykštis. Buvo žvejų, kurie tikėjosi reabilituotis žūklėje antrąją dieną, tačiau pamatę tokį patį orą nuleido rankas. Visų atsikėlusių ir pajėgusių nueiti iš savo namelių iki virtuvės laukė milžiniškas nerealiai skanios ir ryte taip reikalingos kopūstinės puodas. Šalto ryto išbudinti, kopūstinės atgaivinti dauguma mūsiškių dar iki popietės bendravo, vaikštinėjo nuostabiais Metelio krantais ir net maudėsi jau šaltokame ežero vandenyje. Trumpokas tas savaitgalis, ypač kai jis prie Metelio...

Labai ačiū Dzūkeliui už nuostabų meet‘o organizavimą ir skanų šašlyką, JUDII – už kopūstinę, visoms moteriškėms vaišių paruošimą, Ubijcai ir Zeimariui už gitarų muziką, Skaistei už puikiai nuotraukas, visai Žvejoklių kompanijai – už puikią nuotaiką! Taip pat didelis ačiū bendrovei „Esmera“ už Spro dovanas varžybų dalyviams!

Evil

Nuotraukų autoriai - UbijcaSeldon & Skaistė