Tomas Pocius
True Passion Carp Fishing

Ką gi – treniruočių oficialus ciklas baigėsi. Lietuvos rinktinė du kartus lankėsi prie ežero. Per pirmąja treniruotę komanda išbandė žvejybą visose zonose ir tikrinosi kokie pašarai bei masalai labiausiai vilioja karpius. Taip pat buvo labai naudinga patirtis pažintine prasme. Pirmoje treniruotėje lietuviams sekėsi visai gerai – pagauta virš 100 karpių. Atrinkti „nedirbantys“ pašarai. Bet žvejoti laisvai, be presingo, pasirenkant žvejybos vietą yra vienas dalykas, o pasaulio čempionato metu, kai aplink tave geriausi karpininkai iš viso svieto, visai kas kita. Ačiū organizatoriams, kad buvo surengtas turnyras Deseda Open. Jame dalyvavo 53 komandos, tame tarpe ir viena Lietuvos komanda – Carp Anglers (Lietuvos čempionai).

Šis turnyras dar kartą įrodė kaip skiriasi žvejyba varžybų metu nuo laisvo režimo. Aurimui su Justu teko tikrai daug darbo įdėti, kad būtų pasiektas toks rezultatas koks yra. Net neabejoju, kad rinktinės vadovui bei kapitonams po šio turnyro klausimų pilna galva. O ar ras atsakymus- sužinosime jau visai greitai. 19-tas Pasaulio čempionatas startuoja jau Rugsėjo 20-tą dieną Vengrijoje. O Deseda Open turnyre Carp Anglers galutinėje rikiuotėje užėmė 10-tąją vietą. Pagal bendrą pagautos žuvies kiekį (kilogramus) lietuviai buvo aštunti, bet turnyro reglamentas mūsiškius pastūmėjo šiek tiek žemiau lentelėje. Pagal taisykles svarbus buvo rezultatas zonose. Pirmas tris vietas laimėjo užėmę pirmas vietas A,B ir C zonose. 4-6 vietas laimęjo tie, kas buvo savo zonose antri ir t.t.. Kadangi Carp Anglers C zonoje buvo ketvirti, tai dėl 10-12 vietų aplenkė ketvirtas komandas iš A ir B zonų ir galutinėje rikiuotėje užėmė anksčiau minėtą dešimtąją vietą.


Dabar komandos vadovas Tomas Būdas, kapitonai Saulius Navickis ir Mantas Staškus, bei trys komandos (Carp Anglers, Broliai Rankelės, Judex) nagrinėja gautą informaciją ir ruošiasi čempionatui. Faktas, kad apginti pasaulio vicečempionų vardą nebus lengva.

Nei žvyno vyrai!!!