Jurgis Gudauskas
Dažniausiai karpininkas

Visi keturi mūsų ekipažai jau vietoje. Iš Lietuvos išvažiavę sekmadienį 3 valandų skirtumu kempingą, esantį už 20 km nuo ežero, pasiekėme kaip tikra komanda – beveik tuo pačiu metu! Aišku, nedidelių nuotykių neišvengėme – beveik visi vairuotojai bent kartą net su navigacijomis pasiklydo ant naujai suformuotų autostradų susijungumų. Ir aišku Lenkija, kurią kirtome naktį pliaupiant lietui... Kas yra važiavęs per šią šalį tamsoje lenkiant „fūras“ ir dar pilant lietui, supras, kokius iškankintus veidelius mes matome šiuo metu žiūrėdami vienas į kitą.

Jei treniruotės metu mūsų ekipažą  iškratė Prancūzijos pareigūnai, panašaus likimo šį kartą susilaukė mūsų su Tomu, Sauliumi ir Ronaldu (laida „Apie žūklę“) ekipažas. Vidury nakties mus aplenkė Vokietijos „Kobra 11“ autobusiukas mielai pamirksėjo užrašu „Follow me“ ir palydėjo iš automagistralės į kažkokią kaimo degalinę, kurioje nors ir paviršutiniškai, tačiau ne itin maloniai, mūsų automobilyje praieškojo narkotikų. Gerai kad „Dynamite Baits“ kanapių sėklos važiavo kitame autobusiuke. Bala žino, kiek būtumėm aiškinęsi was ist das???? ;)

Pirmas ir ko gero vienintelis dalykas, kurį padarome šiandien prieš griūdami į lovas – užregistruojame rinktinę bei gauname visus reikiamus leidimus, pažymėjimus ir korteles. Po to – tradicinis apėjimas per zonas žiūrint, kaip išdėlioti sektoriai. Kaip ir reikėjo tikėtis, yra ir „mirusių“, ir itin produktyvių vietų. Vėjas, nors nestiprus, pučia nuo dambos į užtvankos pradžią. Karpių šuoliai matosi virš vagos.

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad didžiausi FIPSed entuziastai, prancūzai, į pasaulio čempionato organizavimą, žiūri labai rimtai. Viskas, ką matėme šiandien, buvo nepriekaištinga: sektorių linijos, nuorodos į juos nuo pagrindinio kelio, plastikinės kortelės dalyviams ir magnetinės kortelės ant automobilių. Išskyrus patį paprasčiausią ir elementariausią dalyką – bevielį ryšį spaudos centre. Sėdėjau ir liūdnai žiūrėjau į savo mobiliaką bei organizatorių, kurie liūdnai kartojo „no WiFi“, akis. Nežinau, kaip pavyks realizuoti šių metų planą publikuoti bent 2 naujienas iš čempionato per dieną, bet vieną kartą, vakare, surašyti dienos nuotykius ir rezultatus pažadu ;)

Šiai dienai tiek. Rytoj 10 ryto kartu su Mantu kviečiam čiumpam metų vienbalsiai rinktinės „laiminga ranka“ išrinktą Zbynią (Zbygnev Balkovskij) ir važiuojame traukti zonų burtų. Per tą laiką komanda kartu su Sauliumi bei Tomu rengia paskutinį susirinkimą, o 16 val. – oficiali čempionato atidarymo ceremonija pagrindinėje Saint Fargeau miestelio aikštėje.