Spiningavimo varžybų „Rapala Taurė 2016“ taisyklės

Varžybų tikslas – populiarinti žvejybą Rapala vobleriais

Varžybų data. 2016 m. gegužės 21 d.

Varžybų vieta. Daugų ežeras, poilsiavitė „Daugų sala“. Poilsiavietės internetinis adresas www.daugusala.lt; dėl nakvynės kreiptis mob. +370 671 18757

Varžybų dalyviai. Varžybų dalyviu gali būti visi iš anksto užsiregistravę ir įsigiję varžybų bilietą žvejai mėgėjai.

Varžomasi asmeninėje/komandinėje (max.2 žvejai valtyje) rungtyje.

Bilietą įsigyti ir užsiregistruoti reikia Rapala partnerių parduotuvėse.

Varžybų dalyviams varžybų dieną leidimo mėgėjiškai žvejybai nereikės.

Siūloma varžybų dienotvarkė:
7:00 – 8:30 pasiruošimas varžyboms
8:30 – supažindinimas su varžybų taisyklėmis
9:00 – varžybų startas
14:00 – varžybų finišas
14:00 – 15:00 – rezultatų skaičiavimas
15:00 – nugalėtojų paskelbimas ir apdovanojimas
*Esant nepalankioms oro sąlygoms – veiksmų eiga pagal aplinkybes derinama vietoje.

Varžybų taisyklės: Varžybų taisyklės reglamentuojamos mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėmis bei visi šių taisyklių priedai.

Papildomi apribojimai: Gaudoma tik su vienu spiningavimo įrankiu vienu metu. Atsarginių įrankių kiekis neribojamas.

Varžybų dalyviai gali gaudyti tik iš valčių ir naudoti elektrinius variklius arba benzininius variklius, kurių galingumas nėra ribojamas.Gaudyti žuvį varžybų dalyviai gali tik numatytoje Daugų ežero dalyje, kuri pažymėta skiriamaisiais ženklais. Valtyje gali būti ne daugiau, nei du dalyviai. Varžybų metu valtys negali susijungti, susiliesti.

Gaudoma tik su Rapala vobleriais. Draudžiama varžybų metu su savimi turėti kitokių masalų. Draudžiama velkiauti. Rezultatų skaičiavimui ir laimikių svėrimui varžybų dalyvis pateikia ne daugiau kaip 5 įskaitines žuvis, sugautas Rapala vobleriais. Įskaitinės žuvys ir minimalūs jų dydžiai: lydekos (45 cm) ir ešeriai (15 cm).  Žuvys paleidžiamos atgal į ežerą. Pažeidęs varžybų taisykles dalyvis diskvalifikuojamas ir netenka teisės į apdovanojimus. Pavėlavęs į finišą dalyvis diskvalifikuojamas ir netenka teisės į apdovanojimus. Varžybų metu vartoti alkoholinius gėrimus griežtai draudžiama. Varžybų dalyviai yra asmeniškai atsakingi už plaukiojimo priemonių saugumą, varžybų metu privalo užsidėti gelbėjimosi liemenes. Varžybų dalyviai pilnai atsako už savo pačių saugumą.

Rezultatų skaičiavimas:
Kiekvienas varžybų dalyvis (arba ekipažas, jei tai komanda iš dviejų žmonių) rezultatų skaičiavimui gali pateikti penkias didžiausias žuvis, pagautas varžybų metu su Rapala vobleriais. Sugautos žuvys privalo būti ne mažesnės, nei tai numato šio renginio taisyklės bei jų priedai. Kiekvieno dalyvio žuvys sveriamos. Nugalėtoju pripažįstamas dalyvis, kurio bendras sugautų žuvų svoris didžiausias.

Jei kelių dalyvių sugautų žuvų svoris sutampa, nugalėtoju pripažįstamas dalyvis, pagavęs didesnę (didesnio svorio) žuvį.

Apdovanojimai:
Asmeninės (valtyje 1-as žvejys) įskaitos nugalėtojai 3 pirmos vietos.
Komandinės (valtyje 2-u žvejai) įskaitos nugalėtojai 3 pirmos vietos.
Įmonių lygos nugalėtojai (varžybų dalyviai, dirbantys vienoje įmonėje/organizacijoje).
Šeimų lygos nugalėtojai (varžybų dalyviai, kuriuos vienija giminystės ryšys).
Dalyvės moterys – apdovanojamos specialiais prizais.
Jauniausias varžybų dalyvis.
Prizas už sugautą didžiausią lydeką.
Prizas už sugautą didžiausią ešerį.

Startinis mokestis, prizinis fondas, kita: Varžybų dalyvio (vieno asmens) startinis mokestis 30 eurų, sumokamas įsigyjant bilietą į varžybas. Varžybų vietoje bilieto kaina 35 eurai.

Varžybų nugalėtojai apdovanojami Rapala 2016 taurėmis ir įspūdingais Rapala prizais.

Varžybų dalyviai sutinka su sąlyga, kad jų metu padaryta foto ir/ar video medžiaga bus panaudota reklamuojant šį renginį.

Dalyviai sutinka gauti informaciją jų pateiktu kontaktiniu tel. arba el.paštu. Visi ginčai bei nenumatytos situacijos sprendžiamos dalyvių susirinkime, galutinį sprendimą priima varžybų teisėjai. Varžybų organizatoriai pasilieka teisę bet kuriuo metu, be išankstinio perspėjimo, keisti varžybų taisykles.