2015 metų spalio 7-10 dienomis vyks septynioliktasis karpių žūklės pasaulio čempionatas. Karpininkai rinksis  Ispanijoje, prie Ebro upės, tiksliau užtvankos, kuri vadinasi  "Mequinenza Reservoir” (reservoir – tvenkinys). Ebro upė tarp žvejų labai populiari ir garsėja pasaulyje trofėjiniais šamais bei karpiais. Pasaulio čempionatas vyks prie Caspe miesto, būtent tose vietovėse upės srovės sulėtėja, o rudenį dėl mažo kritulių kiekio srovės iš viso neturėtų būti, bent jau taip prognozuoja varžybų organizatoriai.  Na ir dėl šamų prognozė tokia, kad tokiu metų laiku jų daug ten nepasitaikys.  Visi žinome, kad prognozės ir lieka tik prognozėmis, čia kaip ir rytojaus lietus – gal lis, o gal ir ne, o žūklę prognozuoti visiškai niekam tikęs reikalas.

Visos dalyvaujančios pasaulio čempionate šalys turės po tris komandas, kurios  burtų keliu bus išdėstytos trijose skirtingose zonose. Kiekvienoje zonoje komandos varžysis dėl medalių  asmeninėje įskaitoje, kas daugiau prigaudys kilogramų tas ir pirmesnis. Bendras šalies rezultatas susideda iš pasiekimų asmeninėje įskaitoje, bet tada jau skaičiuojami ne kilogramai, o užimtos vietos zonose, kurios paverčiamos baudos taškais, I vieta zonoje – 1 baudos taškas, II vieta – 2 baudos taškai ir t.t.  Kuo aukštesnė vieta zonoje tuo mažiau baudos taškų.  Baudos taškai sumuojami iš visų trijų zonų ir taip gaunamas bendras valstybės rezultatas. Šalys prizininkės apdovanojamos net 11-kos medalių komplektais, nes būtent vienuolika rinktinės narių atstovauja kiekvienai valstybei.

Pasaulio čempionatas labai laukiamas renginys daugelio pasaulio karpininkų, nes kad  ten varžytis reikia praeiti ilgą kelią kiekvienos šalies vietinėje atrankoje. Pasaulio čempionate egzistuoja griežtos bei visiems vienodos varžybų taisyklės, nebūna jokių išimčių lyderiams ar rėmėjų komandoms.  Pagal FIPS (tarptautinė sportinės žūklės federacija, vienintelis oficialus sportinės žūklės pasaulio čempionato organizatorius) standartus ši organizacija negali turėti rėmėjų, gal ir blogai, bet dėl to niekas FIPS negali apkaltinti šališkumu ar bet kokia protekcija.  Šiame čempionate egzistuoja tik  valstybės, vardai, pavardės ir viskas, nėra jokių …aiwa, …imano ir panašiai.

Lietuvos karpininkų rinktinės bagažas su visa karpių žūklei skirta įranga link Ispanijos pajudės spalio 3 dieną, na o kitą rytą lėktuvu į Madridą skris rinktinės nariai, po to seks mašinų nuoma ir 400 km. kelionė iki Caspe. Spalio 5 dieną registruojamos komandos, spalio 6 d. atidarymas, o spalio 7 d. varžybų startas. Finišas spalio 10 d.

Lietuviai karpių žūklės pasaulio čempionate dalyvauja šeštą kartą, rezultatai vidutiniai, bendroje įskaitoje aukščiau 9 vietos nebuvome pakilę, asmeninėje įskaitoje pernai buvo užimta IV vieta. Stiebtis yra kur.

www.laukarpis.lt