Praėjusiais metais su Lietuvos rinktine debiutavome Pasaulio Čempionate Airijoje. Pasirodėme tikrai pagal savo galimybes. Nei blogai, nei labai gerai. Parsivežėme 15 vietą iš 25 dalyvavusių šalių rinktinių, begalę pamokų kurias reiks pritaikyti mūsų sąlygomis, o svarbiausia supratome, kad Lietuvos „feederistams“ prieš akis dar ilgas tobulėjimo kelias.

Šiais metais, 5-asis Pasaulio dugninės meškerės čempionatas vyks Olandijoje, liepos mėnesio 11-12 dienomis. Šeši stipriausi Lietuvos sportininkai atstovaus Lietuvą Gent’o-Terneuzen’o kanale Westdorpe’o miestelyje. Mūsų rinktinei tai tik antra galimybė, susirungti su garsiausiais pasaulio dugninės meškerės žinovais.

Nuo praėjusių metų rinktinė pasikeitė labai nežymiai. Ir nieko nuostabaus – Lietuvos čempionate patekti į stipriausiųjų dešimtuką nebėra taip paprasta. Tai gali atlikti tik tikrai pasiryžę ir stiprūs sportininkai. Belieka tikėtis, kad šiuose čempionatuose sukaupta patirtis padės vyrams pasiekti aukštų rezultatų.

Rinktinės vadovu ir pirmuoju treneriu šių metų čempionatui vienbalsiai, kaip ir praėjusiais metais, išrinktas žvejų klubo „Ant Bangos“ narys – Linas Žvaliauskas. Neįkainojama Lino patirtis sportinėje žūklėje, analitinis mąstymas, sugebėjimas aplink save suburti tikrą komandą be abejonių padės rinktinei. Šis žmogus komandos narius priverčia tobulėti, keistis ir mąstyti. Jis niekada nekalba „už akių“, yra tiesmukas ir konkretus.

Šiais metais rinktinė turės net du trenerio padėjėjus. Juos išsirinko patys sportininkai su rinktinės vadovo pritarimu. Tai Vidmantas Aleknavičius (klubas “Sidabrinis kablys”) ir klubo „Žvejo tribūna“ sportininkas Renaldas Masionis. Vidmantas yra įrodęs, kad puikiai išmano sportinės žūklės „virtuvę“, geba burti komandą ir ją motyvuoti. Na o Renaldas labai geras ir draugiškas sportininkas, puikiai kalbantis angliškai, gerai matantis varžybų sektorių – tikrai bus pagalba ir atspara rinktinės vadovui.

Komandos vadybininku išrinktas Sergejus Aleškevičius (klubas “Ant Bangos”). Ištikimas visų dugninės meškerės varžybų dalyvis. Puikiai užsirekomendavo padedant rinktinei praeitame čempionate Airijoje. Puikiai kalbantis angliškai, be galo komunikabilus vyrukas. Tikimės, kad jo vadybos žinios ir organizaciniai sugebėjimai vėl padės rinktinei visuose varguose ir džiaugsmuose.



Mantas Juknevičius (klubas “Žvejo tribūna”). 2013 metų čempionate užėmė 6 vietą, tačiau buvo aišku, kad vertas būti žymiai aukščiau. Ir šiemet jis pirmas su tik 7 taškais po 3 etapų, rodantis pavydėtinai stabilius rezultatus visose dugninės meškerės varžybose. Šiuo metu tai techniškiausias Lietuvos feederio sportininkas.



Valdas Tichomolovas (klubas “Sidabrinis kablys”). Žvejas ekspertas, galintis gaudyti visais būdais ir bet kur, greit prisitaikantis prie sąlygų ir darantis išvadas, stiprus konkurentas bet kuriose varžybose. Puikiai pasirodė praėjusių metų Lietuvos dugninės meškerės čempionate ir užėmė 2 vietą.



Donatas Jovaiša (klubas “Žvejo tribūna”). Aktyviai įsiliejo į sportinės dugninės žūklės varžybas. Debiutinėse varžybose nušluostė nosis visiems „feederio“ senbuviams, užimdamas pirmąją vietą ir įrodė, kad yra puikus žvejys. Viso sezono metu rodė stiprias pastangas ir tai atsipirko 4 vieta bendroje įskaitoje.



Rimas Kudirka (klubas “ Ant Bangos ”). Labai rimtas sportininkas, tikras sportinės dugninės meškerės fanatas. Kelia ypač didelius reikalavimus ir sau, ir savo komandos draugams. Niekada nenustoja eksperimentuoti , atviras visoms naujovėms. Lietuvos čempionate užėmė 5 vietą.



Paulius Korsakas (klubas “Sidabrinis kablys”). Žvejas iš didžiosios raidės, kurio turbūt neverta net pristatinėti. Puikus dugninės meškerės specialistas, TV žūklės laidų vedėjas. Visą save šiemet atidavė naujo klubo sukūrimui, naujos komandos subūrimui. Ir tai pavyko – net 3 sportininkai iš klubo Sidabrinis kablys šiemet Lietuvos rinktinėje.



Martynas Mikelionis (klubas “Ant bangos”). Sportinėje dugninėje jau nebe naujokas. 2013 tapo Lietuvos Dugninės meškerės čempionu. Daugelio varžybų nugalėtojas ir prizininkas, yra tapęs Lietuvos poledinės žūklės čempionu, Lietuvos spiningavimo vicečempionu. Mėgstantis rašyti ir fotografuoti. Būtent jo pateiktomis treniruočių ir varžybų ataskaitomis džiaugiasi visi sergantys už rinktinę.

Šiuo metu rinktinė intensyviai ieško rėmėjų, kurie padėtų nuvykti į Pasaulio Čempionatą. Yra derinami susitikimai, treniruotės ir sprendžiami kiti labai aktualūs klausimai rinktinei šiose aukščiausio lygio varžybose Olandijoje.

www.ant-bangos.lt