Tomas Būdas
Lietuvos karpininkų asociacijos prezidentas
Lietuvos karpininkų rinktinės kapitonas

2014-09-24, 22:39

Prabėgus 8 valandoms nuo varžybų pradžios pagautos tik kelios žuvys, mūsų žiniomis apie 8 karpiai. Oficialios informacijos dar neturime.  Darius su Mantu pagavo du neįskatinius karosus. Kaip visada karpiai pradžioje jaučia presingą, todėl teks laukti rytojaus. Remigijaus ir Justo kaimynai olandai A-1 sektoriuje turi viena karpiuką 3,4 kg. Tiesa  B zonos mūsų kaimynai anglai irgi atsidarė su solidesne žuvimi, apie 8 kg. Girdėjome, kad pagavo rusai C zonoje.

Mes su Sauliumi ryte lėkėme į kapitonų susirinkimą, ten viskas vyko ganėtinai sklandžiai. Burtai mums lėmė, kad Remigijus su Justu žvejos A-2 sektoriuje, Darius su Mantu B-18, Augustas su Andriumi C-9.

Pasiruošimas sektoriuose vyko sklandžiai, nes viskas mūsų rintinės mintyse buvo pergalvota šimtus kartų.

Oras šiandien pas mus prastas, visą dieną lynoja. Bet aprimo vėjas, kuris kelias dienas čia buvo ganėtinai stiprus, na o rytojus žada mums geresnius orus.

Šiuo metu sėdžiu Fanatikų autobusiuke prie C-9 sektoriaus, per langą su Virgiu matome, kad Andrius sektoriuje stovi su graibštu, lekiame žemyn prie kranto, bet pagal Augusto traukimą jau iš toliau matome, kad užkibęs ne karpis. Ech... karosas. Ir ko gi jie lenda prie mūsų jaukų JKą tik praėjo teisėjai, iš jų sužinojome, kad prancūzai C-7 sektoriuje pagavo 13 kg. karpį. Virgis nuėjo su teisėjais, tai manau turėsiu pačią naujausią info iš C zonos. Aš suprantu, kad ta informacija jus pasieks daug vėliau, bet čia mums reikalinga visa info ir greitai, nes po to jau galime daryti stebėjimus bei išnaudoti mūsų gausią delegaciją. Važiuodami link B zonos pamatėme, kad Ispanijos komanda C-13 ištraukė apie 5-6 kg. karpį.Džiugi žinia, vakare atvažiavome į A zoną, matome, kad Remigijus traukia. Tarp mūsų mirtina tyla, o procesą stebime gal 10 žmonių. YES, YRA !!! Iš akies apie 8-9 kg