Tomas Būdas
Lietuvos karpininkų asociacijos prezidentas
Lietuvos karpininkų rinktinės kapitonas

2014-09-23, 23:59

Šiandien ryte prabudome ganėtinai vėlai, apie 7 val. ryto.  Išvakarėse užsitęsė diskusijos apie viską kas susisiję su karpių žūklę.

Vienuoliktą valandą vykome į pirmąjį kapitonų susirinkimą, kuriame buvo traukiami burtai kas kokioje zonoje žvejos. Susirinkimas gavosi kažkoks kvailas, nes mūsų nuomone kelios komandos paprasčiausiai nežinojo varžybų taisyklių, aiškinosi paprasčiausius dalykus, kurie iš esmės yra aprašyti varžybų taisyklėse. Laikas labai prailgo, maždaug po poros valandų pagaliau teikėmės traukti zonas. Gavosi, kad Remigijus Pupelis su Justu Barakausku žvejos A zonoje, Darius Grigaitis su Mantu Staškumi B zonoje, o Andrius Būdelis su Augustu Šimukoniu C zonoje.

Vakare vykome į varžybų atidarymą. Kaip ? Šiaip sau. Jei kas nors sekėte mūsų visus dalyvavimus pasaulio čempionatuose, tai galiu pasakyti, kad geriau nei Rumunijoje niekur nebuvo, na o čia Italijoje nebuvo prasčiausiai, nes tai vyko labai gražiame Piegaro miestelyje, kurio šimtametės gynybinės sienos meni labai senus laikus. Na o tokių siaurų gatvelių nesu niekur matęs, o kas įdomiausia jomis važinėja ir automobiliai. Visos šalys su orkestro palyda žygiavo to miesto siauromis gatvelėmis, po to išsirikiavome aikštėje, kurioje ir buvo oficiali varžybų atidarymo ceremonija. Laikas labai prailgo, kaip ir pernai visos komandos buvo kviečiamos prie scenos atskirai ir nacionalinio himno akorduose skendėjo pagarboje. Žinoma neapseita be miestų merų ir kitų aukštų asmenų kalbų. Kadangi jie ,,šiek tiek’’ su savo kalbomis padaugino, tai kelios komandos neiškentė ir nurūko į savo gyvenamąsias vietas ruoštis rytdienos startui.

Kai rašau šias eilutes laikrodis rodo 22.00. Visos mūsų komandos rišasi PVA kojines rytdienai. Darbas matomai užtruks kelias valandas,  o po to į lovytes, net nežinau ar vyrai užmigs, nes rytoj varžybų startas.

Tiesa, šiandien per kapitonų susirinkimą buvo traukiamas eiliškumas pagal kurį trauksime rytoj ryte komandų sektorius. Šiaip gal ir ,,nereikšmingas‘‘ faktorius, bet Mantas ištraukė burtus taip, kad sektorius sužinosime patys paskutiniai, t.y. 24. Po šio Manto akibrokšto visų šalių komandų kapitonai pradėjo linksmai ploti. Dabar prie mūsų gyvenamų namelių toks bardakas, kad neįmanoma pajudėti, nes visi daiktai reikalingi sportininkams išdėlioti kieme ir paruošti krovimui į automobilius. Žengiant žingsnį reikia labai stipriai paplanuoti apie sekantį žingsnį. Deja su planais man ne kaip, ką tik išverčiau dėžę su signalizatoriais, labai tikuosi, kad jie veiks, o dar labiausiai tikiuosi, kad jie labai dažnai veiks per artimiausias tris paras.