Tomas Būdas
Lietuvos karpininkų asociacijos prezidentas
Lietuvos karpininkų rinktinės kapitonas

2014-09-22, 20:00

Kaip žinia esame Italijoje. Šiaip po keleto nesklandumu, mes jau vietoje. Tie nesklandumai dar nesibaigė, nes Lenkijoje užsipylėme nekokybiško dyzelino, dėl jo streikuoja abudu autobusiukai. Bet mes jau kempinge, kurį užsisakėme prieš mėnesį. Ką tik grįžome iš registracijos. Šiemet į 16 FIPSed pasaulio čempionatą susirinko rekordinis dalyvių skaičius – 24 pasaulio valstybės. Tarp mums neįprastų dalyvių atsirado JAV ir Izraelio komandos.

Mums netgi nutiko toks nereikšmingas sakyčiau nuotykis. Po registracijos užsukome keliese į vietinę krautuvėlę nusipirkti duonos, kalbamės lietuviškai, aptarinėjame vietinę produkciją, o iš šalies grynai žemaitiškai kažkas mūsų klausia ,,kap yra“. Tyla. Na o po to išsikalbame, pasirodo tai gydytojas iš Izraelio, išeivis iš Lietuvos, kuris dabar remia Izraelio komandą ir atvažiavo palaikyti tos šalies komandos.

Kempinge jau buvo atvažiavusi palaikymo komanda (Olegas, Marius ir Zbignevas su žmona). Rytoj visi dalyvausime atidarymo ceremonijoje, viso mūsų net 17 žmonių. Kas kokioje zonoje iš mūsų sportininkų meškerios sužinosime jau rytoj ryte, na o pačius sektorius komandos žinos tik varžybų rytą.