Sigitas Kazlauskas (SIGUTIS)

Plūdinės žūklės specialistas

Taip jau nutiko, kad šiemet vasario pradžia buvo labai šilta ir tokia aukšta temperatūra, tarpais siekianti pliusinę varė net pačius didžiausius namisėdas ir šalčio bijančius žvejus į gamtą ant ledo. Ne išimtis ir mūsų klubo nariai kurie bijo šalčio šį kartą neatsispyrė pagundai ir nutarė užlipti ant ledo su meškeryte rankose.

Klubas nusprendė vasario pirmą savaitgalį surengti „Žiemos šventę“ ant Veiverių tvenkinio esančio Prienų rajone. Kaip vyrai tarė taip ir padarė.Lygiai septintą valandą, dar gerokai su tamsa klubiečiai jau rinkosi degalinėje esančioje tuoj už Mastaičių trasoje Kaunas – Marijampolė. Iš ten keletas minučių ir mes jau vietoje. Operatyviai registruojamės, geriame karštą arbatą, kavą, o kai kas dar kažko „įdomesnio“ ir rikiuojamės.

Nusprendžiame žvejoti kaip sako sportininkai du turus po 2,5 valandos. Tarpe turų nutariame padaryti pietų pertrauką. Atrodo lyg ir greitai viską atlikome, o laikrodis negailestingai skaičiuoja minutes ir valandas. Pradedame žvejoti jau gerokai prašvitus. Nežinau kaip kam, bet spėju jog tokių nebuvo, tačiau pietų metas visiem atėjo gana greitai. Svėrimo nusprendžiame nedaryti, bet patirti pirmieji įspūdžiai tikrai atrodo neblogi. Klubiečiai patenkinti, kad buvo parinktas vandens telkinys su stovėjimo aikštele, geru privažiavimu bei netoli aikštelės esančiu pačiu vandens telkiniu. Na, o tai, kad ne visiem kibo karpiai, lynai, karšiai ar kita žuvis nieko nepadarysi – kiekvienam žvejui sava laimė ir savi laimikiai.

Vyrai ir moterys (buvo mūsų tarpe ir dama) kiek užkandę, atsigėrę kiekvienas pagal savo norus ir pilvo poreikius ėmė galvoti, strateguoti antros dienos pusės žvejybą. Vėl visi lyg pabaidytų kurapkų pulkas pasiskleidėme po visą vandens telkinį.Vieni žvejojo kur giliau, kiti rinkosi seklesnes gelmes ar arčiau kranto, iš anksto nužiūrėtas vietas.

Turiu pasakyti, kad netrūko ir stebėtojų.Turiu mintyje vietinius Veiverių miestelio gyventojus. Vieni jų stebėjo mus iš tolo kaip žvejojame, o drąsesni prieidavo visai arti ir teiraudavosi kaip sekasi. Pamatę kaip mūsų klubo žvejai traukia vieną kitą žuvelioką, stebėjosi, kad čia yra tokia gausa žuvies.

Pasibaigus varžybom, tikrai, visi be išimties, linksmais veidais grįžo į krantą kur jų laukė žuvies svėrimas ir rezultatų suvedimas. Vieni po svėrimo buvo labiau patenkinti, kiti motyvavo, kad sunkiau sekėsi ieškoti žuvies ar teisingai parinkti reikiamos spalvos avižėles. Tačiau tokia realybė, toks gyvenimas – vieniems fortūna šypsosi labiau pravėrus burną, kitiem kiek kukliau.

Baigdamas noriu paminėti keletą skaičių. Klubo varžybėles laimėjo ir „Žiemos šventė“ nugalėtoju tapo Jonukas Klinkevičius sugavęs per keletą valandų 2560 gramų žuvies. Antrą vietą užėmė mūsų klubo naujokas (šiemet įsiliejęs į klubo gretas) Raimondas Ignatavičius kurio laimikis svėrė 2020 gramų. Ir prizininkų trejetuką užbaigė Algimantas Čepkevičius su 1720 gramų svoriu. Kitų dalyvių sugauti laimikiai svėrė kiek kukliau. Džiugina tai, kad šventėje buvo jaučiamas didelis klubo narių aktyvumas. Šventėje dalyvavo keturiolika klubo narių, tikrų poledinės žūklės entuziastų. Visi kartu jie sugavo 16860 gramų žuvies.
Visa žuvis buvo po svėrimo operatyviai paleista atgal į vandens telkinį. Kadangi žuvis su ikrais tai belieka tikėtis jog viskas ateityje bus sėkmingai išneršta ir su laiku atves nemažai palikuonių. Norisi, kad po mūsų ir kitos ateinančios žvejų kartos, kiti žvejai kurie atvyks prie Veiverių tvenkinio su meškere rankose irgi ką nors sužvejotų ant kabliuko. To nuoširdžiausiai ir linkime.

Po rezultatų paskelbimo beliko nugalėtojams įteikti taures, medalius, diplomus, o kitiems palinkėti, kad ateityje tobulėtų, neužsisėdėtų namuose, dažniau išvažiuotų į gamtą ant ledo ir sudarytų vis rimtesnę konkurenciją esamiems prizininkams.

Dar kartą sveikiname visus klubiečius su įvykusia švente, o tuos kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių negalėjo atvykti, sudalyvautų jau dabar „Pavasario šventėje“ kuri numatoma gegužės mėnesį Skirvytės upėje.