Rolandas Baratinskas
"Ant bangos" klubas

Atsikėlėme 6 ryto. Miegojau sunkiai, nes jei pirmą naktį knarkė tik Saulius, tai šią naktį „koncertavo“ ir Žilvinas, kuris pasijungė į mūsų kambarį, kadangi pritrūkome lovų.

Rytas buvo vėjuotas ir šaltas, sulaukėme keleto lašelių lietaus. Prognozės rodė tik saulę ir karštį, todėl tikėjomės, kad orai pasitaisys. Treniruočių pradžia 7:30 val., bet dalyviai gerokai vėlavo, o organizatoriai turbūt šiltai miegojo. Jokio signalo startui taip ir nesulaukėme, todėl nieko nelaukdami pradėjome plaukti, kiti darė tą patį. Tiesa, išsvajotos valties su 60AJ varikliu ir geru echolotu taip ir negavome – pasirodo buvo dvi valtis su 8 numeriu. Gavome kur kas kuklesnę „Kazankę“ su 40AJ varikliuku ir su pačių paprasčiausiu echolotu. Dar blogiau – nebuvo galimybės pritvirtinti gerojo echoloto, kurį mums paskolino bičiulis Martynas Savickas. Gaila, teko verstis su esamu.

Tik pradėjus plaukti supratome, kad kažkas negerai su valtimi, kadangi valtis virto ant vieno šono – viskas galėjo baigtis kur kas liūdniau. Taip ir nesupratome kodėl valtis verčiasi, todėl nusprendėme plaukti ne pilnu greičiu – optimalus greitis buvo 44km/h.

Nenoriu plačiau pasakoti apie treniruotės rezultatus, nes kitos šalys turi savo „šnipus“, kurie seka vietinę spaudą. Trumpai pasakysiu – stebuklų tikrai nebuvo, mūsų Atmatoje žvejoti kur kas smagiau. Tiesa, grįžtant link finišo „išspaudėme“ pilną „gazą“ – 51 km/h, valtis plaukė kuo puikiausiai, nevirto ant šono. Mistika kažkokia..

Vakare vėl burtai – visi, išskyrus Žilvino/Arvydo ekipažą, gavome naujas valtis.

Organizatoriai visus norinčius pakvietė nuvykti į eršketų auginimo fermą-veisyklą. Norinčių buvo net 4 autobusai. Veisyklos atstovai aprodė savo ūkio teritoriją, papasakojo kaip jie augina eršketus. Veisykla yra 100% valstybinė įstaiga. Kiekvienais metais į upes jie išleidžia beveik 1 000 000 vnt. eršketų.
Vakarienė, taktikos, strategijos aptarimas, miegas.

Antra treniruotė – šilčiau, dangus giedras, su Sauliumi gavome mažesnę valtį su 25 AJ varikliuku. Eina stabiliai, išspaudėme 43km/h – smagumėlis. Nieko daug nerašysiu, nes nei laiko, nei noro neturiu, bet trumpai pasakius – viskas gerai.

Tam kartui tiek.

Iki