Rolandas Baratinskas
"Ant bangos" klubas

Vakare įvyko delegacijų vadovų susirinkimas. Kaip ir galima buvo tikėtis – į mūsų pretenzijas nieks rimtai nežiūrėjo. Prieš susirinkimą turėjome kelių šalių palaikymą, bet susirinkimo metu savo tiesas bandė įrodyti tik Janas. Kaip sakoma vienas lauke ne karys, todėl greitai tema buvo pakeista. FIPSED atstovas rusas Činikovas pasiūlė visus pasiūlymus, pastabas dėl taisyklių siusti el. paštu ir galbūt kas nors į jas atsižvelgs.. Panašu į tai, kad šios taisyklės galios ir kitiems metams. Buvo leista naudoti šoninę sistemėlę, Carolin‘as bei Texas‘us, turbūt nieks nieko nepasakytų, jei naudotume drop-shot‘u. Pasaulio spiningavimo čempionatas, odnako..

Vėliau vyko burtų traukimai. Mūsų su Sauliumi ekipažui pasisekė labiausiai – gavome prabangų laivą su 60AJ varikliuku ir echolotą su kone 107 colio dydžio ekranu. Janas su Valdemaru gavo 25AJ variklį, Žilvinas su Arvydu – 20-ies. Nerijus su Vladu susitarė su valčių nuomos punktu ir irgi plauks mums padėti. Tiesa, jiems pavyko gauti tik 6AJ varikliuką.

Sočiai ir tikrai skaniai pavakarieniaujame, įdedame ukrainiečių telefonų operatoriaus korteles, pasipildome sąskaitas. Vėliau sėdame prie žemėlapių – pasidaliname žemėlapį į 9 zonas, pasiskirstome kur kas plauks, pasiruošiame įrankius ir einam gult. Rytoj pusryčiai 6:30-7:00, treniruočių pradžia 7:30val. 9 laivai turės „stukačius“, t.y. kažkas plauks kartu su ukrainiečiu-laivo savininku. Treniruočių pabaiga 18 val. Ir taip dvi dienas.
Iki

P.S. Organizatoriai paruošė trumpą vaizdo reportažą: