Rolandas Baratinskas
"Ant bangos" klubas

Labai karšta, kambaryje įsijungiame kondicionierių. Janas, Nerijus, Arvydas išvažiuoja į miestą, o mes „stebime aplinką“, dėliojamės mintis, ruošiame įrankius, „kaupiamės“ artėjančioms varžyboms. Apie 15 val. iš ukrainiečių sužinome, kad šiandien nėra draudžiama žvejyba. Mes kaip visada – viską sužinome paskutiniai… Saulius pasiima dėžę mikromasalų ir mina ieškoti „judesio“. Pagrindinė masė žvejų „ant betonkės“ traukia karosiukų vaikus ir vėžius. Saulius „įsipaišo į minią“ su Triturus‘o padovanotų St.Croix Legend Extreme. Per gerą pusvalandį „iškrapšto“ porą ešeriukų ir 20 cm silkutę.

16 val. laukiame susirinkimo. Dauguma dalyvių jau atvykę, vaikštinėja, nekantriai laukia atidarymo. Varžybų rėmėjai pluša, kabina reklaminius stendus, plakatus, vėliavas. Generaliniai varžybų rėmėjai – Pontoon21 bei Salmo.

Apie 16 val. į krantą lipa žvejys, parodo laimikį – apie 10 kg gražių ešerių (kokie 5-7 tikrai virš 30cm). Primenu, kad lygiai prieš savaitę buvo pakeistos taisyklės ir ešeriai bus įskaitiniai tik nuo 30cm. Būriam koalicija ir bandysime kovoti su sistema, čekai irgi pasipiktinę, kitų šalių nuomonių dar nežinome..

Šiuo metu vyksta burtų traukimai, vėliau vyks vadovų susirinkimas.

Dabar sėdime kavinėje prieplaukoje, gurkšnojame alutį ir pradedam strateguoti rytojaus treniruotę. Davėm interviu vietinės reikšmės televizijai
18 val. atplaukė ukrainiečių “dievai”, visi subėgo jų pasitikt.