Liko jau mažiau nei mėnuo... Su nekantrumu laukiame, ruošiamės, pakuojame daiktus kelionei į Ukrainą, kur spalio pradžioje įvyks 5-asis FIPSED Pasaulio spiningavimo iš valčių čempionatas.

Dauguma žvejų, besidominančių Lietuvos sportinės žūklės naujienomis jau žinote kas šiais metais atstovaus Lietuvą oficialiame Pasaulio čempionate, bet tiems, kurie nežino, norėčiau trumpai pristatyti visus rinktinės narius:

1 vieta Saulius Bartusevičius, ŽK “Ant bangos”
Manau visi sutiks, kad šis žmogus turi didžiausią patirtį šių metų rinktinėje, kadangi dalyvauja įvairaus plauko varžybose dar nuo tų laikų, kai pats nešiojo sauskelnes. Universalus žvejys, kuris sugeba prisitaikyti prie įvairių žūklės sąlygų ir suranda būdą kaip sugauti žuvį kiekvienu konkrečiu atveju, pvz. kai ešeriai niekam nekimba jis kuo puikiausiai juos gaudo ploniausiu monofilamentiniu valu ir pan. Turi labai gerą jutimą, žino kur reikia sustoti ir tiki, kad toje vietoje būtinai pagaus savąją žuvį. Tas beatodariškas tikėjimas dažniausiai atneša teigiamus rezultatus.

2 vieta Rolandas Baratinskas, ŽK “Ant bangos”
Apie save sunku rašyti. Esu iš tų žmonių, kurie naudoja vidutinės klasės įrankius ir mano giliu įsitikinimu – kur kas svarbiau išmanyti gaudymo taktiką, tobulinti techniką, sugebėti priimti tinkamą sprendimą reikiamu metu nei prisipirkti tūkstančius kainuojančių meškerykočių ir dar brangesnių ričių. Varžybų turas trunka tik 6 valandas, todėl kiekviena sekundė bei kiekvienas gramas yra aukso vertės. Dažnai varžybų metu tenka kardinaliai keisti žvejybos taktiką, masalus bei žūklės vietas. Tokia rizika kartais pasiteisina, kartais ne, bet būtent tai man patinka varžybose, kadangi niekad negali žinoti kuria linkme viskas pasisuks. Taip pat labai svarbi yra ir komandinė taktika, bet bendravimas su komandos bei klubo bičiuliais.

3 vieta Janas Prialgauskas, ŽK “Kurėnas”
Po šio sezono galima jį drąsiai vadinti „vieno inkaro“ žmogumi, kadangi tiek Kupiškio marių, tiek Baltųjų Lakajų etapuose kone visą laiką gaudė vienoje vietoje. Žemaitiškas užsispyrimas leido pasiekti teigiamus rezultatus. Janas iš tų žvejų, kurie nuolat ieško kažko savito ir turi savo itin slaptų masalų bei gaudymo būdų. Domisi naujovėmis, dairosi į kaimynų rusų ir ukrainiečių gaudymo būdais ir masalais. Didžiuojasi tuom, kad 2010-ais metais Latvijoje vykusiame Pasaulio spiningavimo čempionate sugebėjo „apgaudyti“ rusų žūklės „Chuck Norris‘us“ – Mišhiną ir Šhaniną.

4 vieta Valdemaras Laurutis, ŽK “Tironas”
Tylusis Šiaulių apylinkių ežerų ešerių ir lydekų siaubas. Valdemaras ramus, išlaikytas, inteligentiškas, bet tampa tikru žuvų žudyku, kai paimta į rankas spiningą ir padaro pirmąjį mėtimą. Puikiai „įvaldęs“ tvičingo techniką, sugeba „iškelti“ pačius vangiausius ešerius net iš didžiausio gylio. Pernai laimėjęs LSL čempionatą, šiemet įrodė, kad tai buvo neatsitiktinumas.

5 vieta Arvydas Norkus, ŽK “Verpetas”
Šių metų „tamsusis arkliukas“. Po ne itin sėkmingos sezono pradžios sugebėjo puikiai pasirodyti Rėkyvos, Kupiškio bei Kuršių marių etapuose. Daug pasakoti apie jį negaliu, kadangi pats mažai žinau. Faktas yra tas, kad jis šiuo metu yra kiečiausias Raseinių krašto žvejys.

6 vieta Žilvinas Linkevičius, ŽK “Tarpūnas”
Nuolat nuotaikoje, visada kovajantis už teisybę, ramių nervų Kūršėnų krašto žvejys, kartais pagaunantis žuvį. Šis sezonas jam buvo itin sėkmingas, kadangi tik po paskutinio etapo „išoko“ į ukrainon keliaujantį traukinį.

Naudodamasis progą norėčiau padėkoti visiems bičiuliams, kurie prisidės prie lietuvių kelionės į Ukrainą ir, aišku, pagrindiniams rėmėjams: UAB „Triturus“ atstovams Gediminui Siaučiuvėnui bei Sauliui Norkūnui(Pontoon 21, Anglers zone, St. Croix ir kitų garsių kompanijų atstovai Lietuvoje) už puikius prizus viso sezono metu bei aukšiausios klasės spiningus rinktinės nariams, UAB „Salmolita“ vadovui Kęstučiui Zabotkui (Lucky John, Vision, Sensas ir kitų garsių kompanijų atstovai Lietuvoje) už kelionės į Ukrainą išlaidų padengimą bei puikią aprangą Lietuvos rinktinės nariams, UAB “Caputis” (Jackall, Larus, Keitech, Yo-Zuri ir kitų garsių kompanijų atstovai Lietuvoje) už rinktinės aprūpinimą masalais.

Laukite tęsinio.. Spalio mėnesio spaudoje pasirodys išsamus Lietuvos rinktinės pristatymas su detalia informacija apie kiekvieno nario sportinius pasiekimus tiek Lietuvos, tiek tarptautiniuose turnyruose bei išsamia informacija apie iki šiol vykusius Pasaulio spiningavimo iš valčių čempionatus…

www.ant-bangos.lt