Šių metų vasario 11, vasario 18 ir kovo 10 dienomis Anykščių regioninio parko direkcijos ir Anykščių žvejų lygos iniciatyva,  ant Rubikių ir Dusyno ežerų, esančių Anykščių regioniniame parke, buvo surengtas poledinės žūklės čempionatas „Rubikių žuvis - 2012“.

Čempionatas - tai ne vienos dienos varžybos, todėl ir dalyvių susirinko gausus būrys. Suvilioti Rubikių žuveles šiais metais sumanė svečiai iš Utenos, Rokiškio, Vilniaus, Biržų, Jonavos, Kauno rajonų ir Anykščių krašto žvejai. Trijuose čempionato etapuose iš viso dalyvavo 83 žvejai, pirmame etape 52, antrame 49, trečiame 40.

Kiekvieno etapo pradžioje teisėjams paaiškinus varžybų nuostatus ir nuaidėjus startiniam šūviui, žvejai pasklisdavo po teisėjų pažymėtus žvejybos sektorius. Visi etapai vyko skirtingomis oro sąlygomis. Jei pirmame etape iš ryto spaudė 25 laipsnių šaltukas, tai paskutiniame trečiajame etape krito šlapdriba, po pietų oras visai subjuro, pakilo gūsingas vėjas, lijo. Priklausomai nuo oro sąlygų, skyrėsi ir etapų bei turų rezultatai. Jei spaudžiant šaltukui pirmame etape buvo sugauta mažiausia žuvies, tai paskutiniame etape lyjant ir pučiant nemaloniam vėjeliui žuvis buvo aktyvesnės ir stambesnės. Viso čempionato metu keisdavosi ir varžybų lyderiai. Į pirmaujančių vietas, pasibaigus etapams, išsiverždavo tai Anykščių komanda, tai Utenos komanda. Įtempta kova vyko ir asmeninėje įskaitoje, lyderiai keisdavosi po kiekvieno etapo.

Kol žvejai pertraukų metu tarp turų vaišindavosi žuviene ir žolelių arbata, varžybų organizatoriai ir teisėjai sverdavo laimikį, rinko didžiausią etapo ir čempionato žuvį.

Pasibaigus čempionatui, organizatoriams reikėjo daug kruopštumo ir atidumo suvedinėjant galutinius rezultatus. Po skaičiavimų, kurie užtruko bemaž 1,5 val., buvo išaiškinti nugalėtojai tiek komandinėje, tiek asmeninėje įskaitose.

Po trijų etapų įtemptos kovos varžybų čempionais tapo Utenos „Utenio“ komanda, antra vieta atiteko Anykščių žvejų lygos 1-ai komandai, trečia vieta Anykščių žvejų lygos 2-ai komandai. Asmeninėje įskaitoje tris prizines vietas pasidalino anykštėnai. Čempionu tapo Andrius Gustas, antrą vietą užėmė Simonas Juzėnas, trečią Šarūnas Paulaitis. Didžiausią žuvį, ešerį, kuris svėrė 234 g, čempionato metu sugavo varžybų nugalėtojas Andrius Gustas.

Varžybų visų etapų ir čempionato nugalėtojai, tiek komandinėje, tiek asmeninėje įskaitose, buvo apdovanoti Anykščių žvejų lygos medaliais ir Anykščių regioninio parko bei Anykščių žvejų lygos diplomais. Bei rėmėjų įsteigtas prizais.

Čempionato organizatoriai nuoširdžiai dėkoja rėmėjams, be kurių paramos tokios varžybos butu buvę sunku suorganizuoti, tai:
UAB „Matrix“, portalui „Žvejys.lt“, žūklės prekių parduotuvėms „Džipsas“ ir „Geras laimikis“, Anykščių baseinui „Bangenis“, Anykščių rajono tarybos nariui Lukui Pakelčiui, D.Tankevičienės parduotuvei, G.Linkevičienės įmonei „Gojus“, Lietuvos medžiotojų žvejų draugijos Anykščių skyriui, kaimo turizmo sodyboms „Ajerynė“, „Žvejo sapnas“, kavinei „Žuvienės pašiūrė“, informaciniams rėmėjams - laikraščiui „Šilelis“ ir naujienų portalui „Nykščiai“.

Linkime visiems sėkmės ir laukiame atvykstant kitąmet į tradicinėmis tampančias poledinės žūklės varžybas.