2012m. vasario 18 d. ryte, pasiėmę meškeres, skubėkite į Ežerų žvejybos muziejaus kiemą, registruotis į septynioliktus metus Mindūnuose vyksiančias Poledinės žiemos žūklės varžytuves (startinis mokestis tik 5 Lt.) 8-11 vai. „Slėpkitės visos Kamužėlio ežero žuvys!” — startuoja Poledinės žūklės žvejai-varžovai

Nors tikrosios Užgavėnės dar tik ateis antradienį visus visus mūsų krašto persirengėlius ir svečius su kaukėm ir be jų jau šeštadienio rytą i šėliones kviečiam!

Kas žvejot nemokat ten pat nuo 9—9.30 val. registruokitės į Orientacininkų varžybas „Gera orientacija”, kurios prasidės 10 vai. (pastaba: Negeros orientacijos atstovai nebus registruojami)

Pačius turtingiausius kviečiame į 22 mugę, kur galėsite neregėtų nematytų dyvų pamatyti ir jei išneš kišenė netgi įsigyti

11.30 val. Užgavėnių persirengėliai tradicine daina „Esu daug matęs, daug regėjęs” pasitiks žvejus su laimikiu

Kas slepiasi po Užgavėnių kaukėmis ir apdarais aiškinti padės Visų Galų Žinovas (Jonas Vaiškūnas) kalbindamas Patį Rajono Merą (Stasys Žvinys), Seimo narį (Valentinas Stundys), Gamtos apsaugos departamento Direktorių (Laimutis Budrys), Molėtų dekaną Monsinjorą (Kęstutis Kazlauskas), LKSKA asociacijos „Nemunas” Pirmininką (Kęstutis Levickis), Aukštaitijos nacionalinio parko Direktorių (Eminuelis Leškevičius), Aukštaitijos nacionalinio parko Labanoro regioninio parko Vyr. Specialistą (Sigitas Žvinys), Molėtų rajono Tarybos Narį (Eugenijus Rinkevičius), Rašytoją Gamtininką (Selemonas Paltanavičius), Mindūnų Seniūnę (Virginija Salapėtienė) ir kitus liežuviu padirbėti panūdusius persirengėlius…

Jeigu tik spės pabaigt darbus statybininkai – iškilmingai perimsim šeimininkams priklausanti raktą iš paties UAB „Molesta” generalinio direktoriaus Vaidoto Ulinsko rankų.

Kažką virs Mindūnų žvejų žmonos, blynus keps geriausios, gražiausios, šauniausios Mindūnų ir aplinkinių kaimų moterys, kurios nuo seno garsėja kaip žuvų patiekalų ir blynų ekspertės… Tik niekam nesakykit, kad šiemet šventinę žuvienę virs ir Irena Rimydienė, garsi Mindūnų virėja, išmokiusi valgį gaminti netgi dabar jau garsų visoje Lietuvoje virtuvės šefą savo sūnų Tomą.

Katilas bus kažkur šventės teritorijoje

Po Užgavėnių personažų kaukėmis pasislėpę žais, šėlios ir linksmybes visokias kels Videniškių liaudiškos muzikos kapela ir „Juozo armonikieriai” (vad. J. Vasiliauskas), folkloro ansamblis „Malkesta” (vad. A. Kibickienė), K. Kuzmicko vadovaujami armonikininkai, liaudiškos muzikos kapela „Luokėsa” (vad. V. Umbrasienė)

12—14 val. rekonstruotame sporto aikštyne vyks pirmosios istorijoje mini futbolo varžybos „5 greičiausi žvejai prieš 5 aršiausius persirengėlius”. Virvę pačią storiausią suplėšyti traukdami mėginsime, vietoj rąstų grybą pjausim, arkliais kinkytomis rogėmis tik šiaip pasivažinėsime, o valtim per sniegą lenktyniausim, daugiavietėm slidėm čiuošim ir kitaip iš žiemos eisim.

13 val. didžiulį Užgavėnių laužą uždegsim, žuvienę visi iš vieno puodo ragausim, blynais užsikasime

14 val. žvejus bei kitus nugalėtojus apdovanosime, gražiausią Užgavėnių veikėją išrinksim, Lašininio ir Kanapinio dvikovą stebėsime, tamsos ir visų blogybių kaltininką Gavėną sudeginsime ant laužo. „Žiema-žiema bėg iš Ežerų žvejybos muziejaus kiemo…”