Norėdami, kad dugninės varžybų nugalėtojo pasidalijimas žūklės patirtimi, taptų gražia tradicija šįkart kalbiname Raimondą Stankevičių, FEEDER CUP LITHUANIA 2011, II etapo nugalėtoją.

Raimondas jau pagarsėjo stabilumu, nes po I čempionato etapo jis nusileido tik dviems dalyviams, o šiame etape nepaliko nė menkiausio šanso varžovams. Apie šį meškeriotoją galima daug pasakoti, bet turbūt geriausiai gali papasakoti pats Raimondas; taigi, mieli skaitytojai, specialus Raimondo interviu dugnine.lt.

Raimondai, kiek treniruočių darei Punios tvenkinyje prieš įvykstant Feeder CUP LITHUANIA 2011 etapui? Ir kada jos buvo?
Treniravausi vieną kartą; tai buvo dvi ar viena savaitė prieš varžybas.

Kokias išvadas pavyko pasidaryti po treniruotės/treniruočių?
Šiaip bandžiau karpinį pašarą, bet juo nusivyliau; tikejausi karpio kibimo nors per treniruotę, nes, kiek žinau, karpių tvenkinyje nemažai; padariau išvadą, kad reikia užsiimti smulkesne žuvimi, o nelaukti „bonuso“.

Kokią taktiką ar gal net keletą variantų buvai pasiruošęs varžyboms?
Taktika viena: „prisišaukti“ smulkmės ir ją prilaikyti pas save sektoriuje.

Tvenkinys nedidelis, taigi, greičiausiai matei daugelį varžybų dalyvių; taigi, gal supratai, kad nugalėjai dar net nepasvėrus visų laimikių?
Varžybų metu, žvejodamas, stengiausi nesidairyt ir nesiblaškyt, visas dėmesys buvo sutelktas į feeder‘į, masalus, jų pateikimą, pašarus ir sistemas; tad kovojau iki paskutinės minutės.

Ar tikėjaisi lengvai nugalėti šiame etape, apgaudydamas visus dalyvius, o artimiausią konkurentą beveik dvigubai?
Niekada negali garantuoti, kad nugalėsi. Mačiau rimtų konkurentų, kurių ir įranga daug geresnė nei mano ir iš kalbų matėsi, kad žvejai rimti. Niekada negali nuvertinti savo priešininkų ir negalima atsipalaiduoti per varžybas, kai tiek stiprių ir patyrusių žvejų.

Gal šį skirtumą įtakoja kažkoks vienas „slaptas ginklas“, kurį savo arsenale turėjai tik Tu? O jei jokio „slapto ginklo“ nebuvo, tuomet trumpai pasidalink su skaitytojais, kas lėmė tokią įtikinamą Tavo pergalę.
Jokio slapto ginklo nebuvo, tik iš pradžių, norėčiau padėkoti, didžiam žvejuj ir sportininkui JONUI JABLONSKIUI, už pamokėles, kurios labai praverte per šį etapą ir pagal rezultatą aš sprendžiu, kad pamokas išmokau. Dar prie rezultatų, galėčiau priskirti ir sėkmę: sektorius ištrauktas dėkingas, vėjas pūtė gera kryptim, pašarai atitaikyti ir be abejo, pritraukus žuvį ją išlaikyti savam sektoriuj ir šiek tiek patirties.

Jei nepaslaptis, kokį jaukų receptą naudojai (rašyk ir gamintojus, aš po to perfazuosiu taip, kad nesigautų reklama)? Ir kiek jauko sunaudojai per visą varžybų laiką? Koks Tavo nuomone, turėjo būti jaukas apskritai šiame telkinyje? Ar jaukas vaidino lemiamą vaidmenį?
Naudojau būtent šiame tvenkinyje karšinį jauką ir šiek tiek šviesesnį, nes vanduo neskaidrus ir žinant, kad čia komercinis telkinys, žuvys netokios jau bailios ir be abejo dar šiek tiek „chemijos“ su keletu komponentu, bet tegul tai lieka paslaptis. Jauko turejau apie 10 litrų, tačiau viso neišnaudojau. Būtent dėl jauko suveikimo, aš sakyciau, toks rezultatas.

Visos Tavo pagautos žuvys buvo karšiukai (o gal klystu); žinau, kad šiame telkinyje yra kuojų, ešerių. Ką vėrei ant kabliuko, kad taip puikiai pavyko ignoruoti mažesnes žuvis? Ar jos tiesiog nekibo?
Ant kabliuko nėriau musės lervas, pinkas ir uodo trūklio lervas, negaliu net pasakyti kodėl karšiukai pagrinde kaip nulieti kibo, nors iš pat pradziu kaip ir sakiau pagavau keleta delninukų karšiukų ir kuojytę, nors pats pirmas buvo pusės kilogramo karšiukas; matomai užėjo žuvis ir susiviliojo pašaru, o aš stengiausi jas išlaikyt; aš manau, kad man tai ir pavyko padaryt.

Kiek „taškų“ jaukinaisi? Kokiais maždaug atstumais jie buvo?
Stengiausi jaukinti vienoje vietoje, bet per vėją nepavykdavo tiksliai pataikyti į vieną tašką; taip kad gavosi velniava ir šeryklėlė nukrisdavo 5 metru skirtumu tai i vieną pusę, tai i kita (juokiasi).

Dabar šiek tiek apie naudotus įrankius šiose varžybose; kokio modelio ir dydžio kabliukus naudojai? Kokio ilgio ir skersmens buvo pavadėliai? Kokią sistemėlę naudojai? Koks buvo pagrindinis valas? Ir paskutinis svarbus klausimas: kokio ilgio meškerykotį naudojai?
Pagrindinai naudoju Owner ir Sasame kabliukus; dydžiai jų skiriasi pagal gamintojus. Dydžiai varžyboms buvo pasirinkti nuo 8 iki 16 nr. Pavadėliai buvo naudoti 0.08-0.10 mm. skersmens valo, ilgis iki 50cm.; nadojau paternosterio sistemelę; pagrindinis valas 0.18 mm. skersmens; meškerykotis buvo 3.9 m. ilgio.

Kokia Tavo nuomonė apie šio etapo organizavimą? Ar viskas buvo gerai? Kokių turi pastabų organizatoriams?
Aš asmeniškai jokių pretendzijų organizavimui ir organizatoriams neturiu, tik galiu juos pagirti: tikrai vyrai atliko gerai savo pareigas, tiek pirmame etape , tiek šitame; ŠAUNUOLIAI (rodo iškeltą į viršų nykštį) ir sėkmės jiems.

Kur panaudojai/planuoji panaudoti „Salmo“ dovanų kuponą?
Jau panaudojau kuponą, įsigijau dar viena lengvutį feeder kotą ir kelias smulkmenas, skirtas su žūklei feeder‘iu.

Kokie planai dėl FEEDER CUP LITHUANIA 2011, trečiojo etapo? Esant galimybei tikėsimės, kad dalyvausi, juo labiau, kad turi puikią progą nugalėti šiame čempionate, nes po antrojo etapo esi lyderis.
Jei likimas leis, būtinai sudalyvausiu trečiame etape.

Koks mėgstamiasias tavo žūklės būdas?
Mėgstu žvejoti aišku su feeder‘iu, nors pradėjau tik pernai rudenį ir įsigijau pirmąjį feeder‘į; nepaleidžiu plūdinės meškerės iš rankų ir žiemą ant ledo.

Kokia mėgstamiasia žūklavietė (ežeras ar tvenkinys/upės atkarpa)?
Labiausiai patinka upėse, nes gimęs, auges prie trijų upių, todėl ir įpratęs upėse žvejot.

Paprastai meškeriotojai turi žuvį, kurią mėgsta gaudyti labiausiai; kokia būtų Tavo žuvis?
Pagrinde gaudau tik baltą žuvį, ne plešrią; dydis nesvarbus, svarbu, kad kibtų nors ir smulkmė; visvien aš visa pagauta laimikį paleidžiu. Gal galėčiau išskirti šapalus, kuriuos patinka gaudyt su dugninėle; būtent sakau „dugninėle“, nes ji yra lengva (ploni valai ir liauna meškerė).

Ar dažnai meškerioji?
Kaip tik būna laisva minute; visada stengiuosi kurnors nulėkti pameškerioti, kartais net 3-4 kartus per savaitę.Kokiu būdu dažniausiai meškerioji? Dugnine ar plūdine, o gal spiningu? Dabar pagrindinai gaudau su feeder‘iu, nes labai patiko šitas stilius.

Kokia įsimintiniausia Tavo žūklė? Suprantu, kad kiekiena žūklė yra atsimenama, bet gal vis dėl to papasakosi kokią itin sėkmingą žūklę, arba žūklę, kurioje buvo sugauta didžiausia Tavo žuvis?
Įsimintiniausia žūkle, turbut vadinčiau vieną įvykį, kuris atitinkamai buvo mano asmeninis rekordas ir daug metų aš jo nepagerinau. Buvo man apie 12-13 metų, aš nuėjau į Nemuną žvejoti, su dugninėmis. Sovietiniai laikai, pašarų pasirinkimo jokio, pagrinde kruopos ir makaronai, net apie kombinuotus-granuliuotus pašarus nebuvo net minčių. Išsiviręs eilinį kartą perlinių kruopų kilogramą, pasiėmęs metalinį ir stiklo-plastiko spiningus (tokių jau dabar nėra). Sistemėles paprastos, šeryklėlės buvo iš vielos paprastos, savų rankų darbo, svareliai lieti irgi pačių ir du kabliukai žemiau svarelio; pagrindinis valas 0.5 mm.; pavadelis 0.25-0.3 mm. ; net negaliu pasakyt kokio dydžio buvo kabliukai pagal dabartinę kabliukų numeraciją, bet Sovietiniais laikais tai buvo 8.5 numeris. Primovęs kruopų pilnus kabliukus užmečiau spiningus ir atsisėdau laukt kibimo; ilgai laukt nereikėjo: vienas kitas karšiukas kibo ir tik staiga ant vieno iš trijų spiningų sučirškė ritė (rites apvalios, didelės, dar kaikas ir dabar su jomis gaudo; kiek pamenu, „Nevskaja“ vadinosi); pribėgęs paėmiau spiningą ir pradėjau galinėtis su žuvimi ir tik po gero laiko tarpo, pavyko išprašyti laukinį karpį, kuris svėrė 5.7 kg. Tokia buvo įsimintiniausia žvejyba ir ilgam išlikęs rekordas.

Ir paskutinis klausimas, ką norėtum palinkėti dugnine.lt skaitytojams?
Norėčiau visiems palinkėti gerų laimikių, geros nuotaikos, ir nebijokite dalyvauti surengtose tokiose varžybose; dažnai daug kam sakau: „NĖRA RIBŲ TOBULĖJIMUI !!!“

Gaila, bet visi geri dalykai turi pradžią ir pabaigą; taip ir šiuo atveju, nes šio meškeriotojo galima klausytis ilgai ir neatsibosta. Ką gi, nuoširdus ačiū Raimondui už interviu ir linkime jam sėkmingai pasiruošti III FEEDER CUP LITHUANIA 2011 etapui ir šauniai ten pasirodyti, o dugnine.lt skaityojams linkime puikių žūklių ir tobulėjimo!

Reporteris: Andrius L.
www.dugnine.lt