RAPALA varžybos – tai kasmetinis tradicinis renginys spiningautojams. Kasmetinėse RAPALA varžybose tapo įprasta, kad žvejoti galima tik RAPALA vobleriais, tačiau šiemet renginio organizatoriai vieną iš dviejų spiningautojo dienų pasiūlė praleisti kitaip.

Gegužės 14 dieną buvo galima tiesiogiai susipažinti su geriausiais žūklės įrankiais ir masalais, išgirsti ir pamatyti naujoves bei linksmai ir turiningai praleisti laiką kartu su bendraminčiais spiningautojais prie ežero natūralioje gamtoje, patiems savo akimis ir savomis rankomis matyti, čiupinėti ir diskutuoti apie naujoves su tais, kuriems spinin¬gavimas yra svarbus. Tam talkino būrys meškeriojimo ekspertų: Paulius Korsakas, Rimas Ramonas, Rolandas Kažimėkas bei Audrius Blinstrubas, kurie kasmet praleidžia meškeriodami po 500-1000 valandų. „Tereikia tik noro pusdienį praleisti kitaip, ir tai gali pakeisti Jūsų žūklės rezultatus, – specialiai „Meškeriotojui“ apie SPININGAUTOJO dienos idėją išdėstė Vitas Miškinis, suomių firmos„Normark“ vadovas Rytų Europai. – Kodėl mes kviečiame į SPININGAUTOJO dieną:

Todėl, kad tai apie žvejybą:
• Ar esate išbandę visus žūklės būdus, technikas?
• Įrankius ir masalus?
• Žinote, kaip sulinksta iš XT100 anglies ir „Biofibre“pluoštoderiniopagaminto spiningo viršūnė išsviesdama voblerį?
• Bandėte geriausius pasaulyje „G. Loomis“ meškerykočius?
• Sukote „Stradic“ ar „Stella“ ritės rankenėlę ne tik parduotuvėje, bet žūklėje – traukdami masalą, kovodami su žuvimi?
• Ar matėte tikrą povandeninį ežero gyvenimą, tokį, kokį rodo „Humminbird“ technologijos?
Mes manome:
• Kad meškeriojimas jums suteikia daug džiaugsmo ir malonumo.
• Norite pagauti įsimintinų laimikių, prasmingai praleisti dieną gamtoje.
• Norite žvejoti su šiuolaikiškais įrankiais.
• Norėtumėte sužinoti apie masalus, mokėti tinkamai juos parinkti ir valdyti.
• Ketinate išbandyti naujus meškeriojimo būdus, technikas ir pagauti daugiau ir didesnių laimikių.
• Pirkdami parduotuvėje negalite išbandyti įrankių.
• Ir kartais negaunate parduotuvėje atsakymų į visus klausimus.

Prieš gerą dešimtmetį besidomintys meškeriojimu eidavo į parodas, o sumokėję už bilietą „atsimušdavo“ į tuos pačius parduotuvinius prekystalius. SPININGAUTOJO dienoje viskas tikra – galima pačiupinėti, išbandyti, paklausti. Ir bilietas į SPININGAUTOJO dieną daugiau simbolinis, atrenkantis atsitiktinius atostogautojus prie ežero, nes pagrindinio rėmėjo RAPALA dovanos bus vertingesnės – kaip visada.“

Dovanų gausa galėjo įsitikinti ne tik pagrindinių antros dienos varžybų laimėtojai, tačiau ir visi dalyvavusieji pirmojoje SPININGAUTOJO dienoje, kuri atsipirko vos užsiregistravus. Kiekvienam dalyviui buvo įteiktas katalogų, atributikos ir įvairių masalų rinkinys. Kiekvieną turėjo nustebinti sudaryta dienotvarkė, kuri neleido nuobodžiauti net ir patyrusiems bei nemažai išmanantiems spiningautojams, kurie taip pat savo patirtimi galėjo pasidalyti su kartu atvykusiais kolegomis. Ir visa tai vyko tiesiogiai prie vandens telkinio su realiu spiningo masalų bei spiningavimo technikos demonstravimu vandenyje. Nauja dar ir tai, jog kiekvienas dalyvis galėjo ir pats išbandyti vandenyje naujus masalus bei demonstruotą techniką, o pertraukėlių metu kiekvienas dalyvis buvo gausiai ir sočiai vaišinamas lauko virtuvėlėje.

Taigi SPININGAUTOJO dienoje Dvarčėnų dvare klausytojams ir žiūrovams buvo demonstruojami „Rapala“ bei „Storm“ masalai prie tvenkinio, pristatyti „Dinamite“ jaukai, baltyminiai kukuliai ir priedai jiems, pristatyti patikimi ir aštrūs „Rapala“ peiliai bei vietoje pademonstruota žuvies išpjaustymo technika, visiems buvo gera proga pačiupinėti geriausius „G. Loomis“ ir „Shimano“ mešekrykočius bei „Shimano“ rites, susipažinti su „Humminbird“ echolotų naujienomis bei stebėti plaukiančią viduriu ežero, bet iš kranto valdomą ir pilotuojamą GPS meškeriotojo valtį su įmantria „Minn Kota“ įranga. Laikas prabėgo nepastebimai greitai, o SPININGAUTOJO dienos pabaigą vainikavo Vito Miškinio surengtos voblerio metimo į tolį su „Sufix832“pintu valu varžybos, kurių pabaigoje visas spiningo komplektas atiteko nugalėtojui.

Antra diena buvo įprasta kaip ir kiekvienais metais RAPALA taurėse, tačiau šios varžybos prie Suvingio ežero buvo jubiliejinės – 10-osios. Pasak Vito Miškinio, jei pirmosiose varžybose prieš dešimtmetį dalyvaudavo apie 15 valčių, tai dabar dalyvių skaičius išaugo tikrai pastebimai – šiandien į ežerą išplaukė net 106 valtys. Na, o krante sugrįžtančių dalyvių laukė organizatorių dovanos ir prizai, kuriais nugalėtojai buvo tiesiog apipilti. Pirmosios vietos nugalėtoją Ingridą Surginaitę, per pirmąją RAPALA 2011 varžybų valandą sugavusią dešimties metų RAPALA varžybose užfiksuotąrekordinęlydeką, prizų atsiimti Vitas Miškinis kvietė net keturis kartus, o juos nešti žaviajai klaipėdietei Ingridai talkino gausus vyriškas bendraminčių spiningautojų kolektyvas iš Klaipėdos. Ingrida, išdidžiai nušluosčiusi nosis ne tik savo kolegoms, bet ir visos Lietuvos spiningautojams bei asams, pademonstravo naują RAPALA voblerio pilvelio išpuošimą moterišku nagų laku. Jei vyksite pažvejoti iš Klaipėdos Šilutės link, būtinai stabtelkite pakelės žvejų krautuvėlėje, kur visas vietines meškeriotojų naujienas sužinosite iš pačios Ingridos, o RAPALA 2011 čempionės patarimai pravers kiekvienam žvejui, nes artimiausiu metu į Lietuvą ar net ir į visą pasaulį gali ateiti nauja voblerių tobulinimo mados banga.

Audrius BLINSTRUBAS
Autoriaus nuotraukos