Prieš prasidedant varžyboms daugiausia nerimo kėlė orai. Stiprios liūtys Žemaitijoje, besikeičianti oro temperatūra ir šalnos rūpėjo daugiau negu ar kibs žuvis? Kuršių mariose žuvies tikrai yra ir kaip parodė rezultatai pagavo visi. O dabar trumpai apie pačias varžybas.

1

Varžyboms teisėjavo Vilius Beinoras kairėje ir aš Artūras Sakalauskas dešinėje. Popierizmas jau buvo paruoštas, todėl greitai buvo užregistruoti visi dalyviai pažymint juos varnele. Keturi dalyviai buvo išbraukti iš dalyvių sąrašų kurie neatvyko į varžybas.

2

Viso dalyvavo 38 dalyviai. 11 profesionalų ir 27 mėgėjai. Visi gaudė susimaišę, tik rezultatai buvo skaičiuojami atskirai. Atsiminimui visi gavo marškinėlius su pylos logotipu priekyje ir varžybų data gale.

3

Kaip nekeista visas didžiausias žuvis sugavo mėgėjai. Po svėrimo išaiškėjo, kad dvi didžiausios žuvys sveria vienodai 640 gramų, todėl po pasitarimo buvo nuspręsta apdovanoti Audrių Žiūrą kurio bendras svoris buvo didesnis negu priešininko.

4

Vienintelė moteris Osvalda Bukauskienė išdrįsusi dalyvauti varžybose vietoje vyro kuris išvyko į užsienį liko nenusivylusi ir dar po varžybų norėjo pasilikti žvejoti. Tarp mėgėjų ji užėmė 21 vietą.

5

Regimantas Beržinskas per visas 5 valandas tikriausiai išbandė viską ką turėjo iš meškerių. Nuo trumpos meškerės jis pereidavo prie dugninės ir tai lėmė 6 vietą tarp profesionalų.

6

Kantriai įvairaus dydžio žuvis gaudė Kęstutis Kovas kuris tik 20 gramų skirtumu nustūmė Marių Baranauską į ketvirtą vietą.

7

Dariui Beinorui šios varžybos buvo vienos iš sunkesnių, jam teko ne ypatingai kibi vieta ir per 5 valandas reikėjo sugalvoti ką daryti.

8

Man asmeniškai gražiausiai gaudęs ir vienintelis varžybose match meškere naudojęs Darius Baršys kaimynus varė iš proto. Su kiekvienu pakirtimu visi atsisukdavo pasižiūrėti ar žuvis užkirsta. Galima buvo tik spėlioti jai srovė antroje varžybų pusėje ne būtų sustiprėjusi tik kelios žuvys ir medalis kabotu ant žvejo kaklo. Darius iškovojo 6 vietą tarp mėgėjų.

9

Dainius Kulbis taip pat nerado draugystės su žuvimis, nes jų šitoje zonoje buvo ne tiek jau daug.

DSCF5400

Vytautas Pukinskas nuo pat varžybų pradžios buvo susikaupęs. Prieš varžybas šis žmogus įsigijo platformą ir gaudė savo mėgstama 7 metrų meškere. Jo kantrybė kainavo 5 vietą tarp mėgėjų. Ką gi lauksime jo kitose varžybose.

DSCF5402

Vienas iš jauniausių varžybų dalyvių kaip ir daugumas naudojo feeder tipo meškerę. Tarp įprastų kuojų ir ešerių Povilui Užkuraičiui pavyko sugauti ir plekšnių.

DSCF5404

Rolfas Bitinas naudojo ypač ilgą teleskopinę meškerę. Po kiekvieno užmetimo praeinantys žmonės tik kraipydavo galvą.

DSCF5406

Netišku liko tai ar vieta kur gaudė Marius Baranauskas buvo patogi žiūrėti ir čia rinkdavosi daugiausia žiūrovų ar tai, kad praeiviai atpažindavo televizijoje kartas nuo karto pasirodantį sportininką.

10

Algis Nesteckis visiškai paprastai su ilga sportine meškere žuvis po žuvies sugavo užtektinai, kad užimtų pirmą vietą ir gautų didžiulę taurę.

 

11

Visas dėmesys į viršūnėlę ir taip 5 valandas. Ne tik tarp profesionalų, bet ir mėgėjų galima buvo išvysti platformas bei brangiai kainuojančius įrankius.

DSCF5415

Audrius Zanevičius išsitraukė vietą kur netoliese plaukioja keltas ir dirbtinai sukelia stiprią srovę. Naudodamas feeder meškerę jam pavyko sugauti stambių plakių ir iškovoti 3 vietą tarp mėgėjų.

DSCF5416

Atplaukus keltams ir keleiviams persikėlus į smiltynę žiūrovus kaip magnetas traukė prie sportininkų. Man kaip teisėjui daugiausia nerimo kėlė, kad žmonės nepradėtų lipti žemyn pasižiūrėti iš arčiau. Jokių rimtų incidentų nenutiko, tik vienas smalsuolis buvo paprašytas pasišalinti nuo dalyvių.

DSCF5419

Raimundas Jocys vienas iš kelių žmonių kuris naudojo bolonini meškerę, jo rezultatas 10 tarp mėgėjų.

DSCF5431

Naujas augantis sportininkas Andrius Lekstutis gaudė su sudurtine sportine meškere ir galutinis jo rezultatas 2 prizinė vieta.

DSCF5439

Retas, bet pats ne maloniausias įvykis lūžęs štekeris. Galima tik mastyti optimistiškai ir sakyti, kad sulūžo dalis kai jau visos svarbios varžybos baigėsi ir artėjant žiemai galima bus susitvarkyti arba užsisakyti naują dalį.

DSCF5440

Airidas Vileikis nesuko galvos sudėtingais jaukinimais ir strategijomis, gaudė įprasta sportine meškere.

Pasibaigus varžyboms galima sakyti, kad taip kaip susitiko mėgėjai ir profesionalai nėra buvę. Niekada nebuvo ir dugninės meškerės varžybų. Nežinau ar patiko dalyviams šis 5 valandų maratonas, bet jis pasikartos kitais metais kai vyks kita pylos taurė.

Tarp Profesionalų lygos:
Pirmas Martynas Baranauskas
Antras Mantas Riauka
Trečias Kęstutis Kovas

Tarp Mėgėjų lygos:
Pirmas Algis Nesteckis
Antras Andrius Lekstutis
Trečias Audrius Zanevičius

Artūras Sakalauskas
www.pyla.lt