Evil

Dažniausiai karpininkas

Štai ir suklydo Generolas sakydamas, kad mūsų komanda šiandien atidarymo ceremonijoje “tūsinasi”. Ko gero buvome vienintelė komanda, ant stalo neturėjusi alaus, viskio ar kitų alkoholinių gėrimų bei skanavusi Pepsi. Nusprendėme, kad skaidrios galvos ryte bus vienas iš privalumų.

Čempionato atidarymo ceremonija vyko Withey miestelio laisvalaikio centro salėje. Paprasčiau – sporto salėje su medinėmis grindimis ir krepšinio lankais. Ko gero, tai pati prabangiausia ir talpiausia mažo miestelio salė.

Visos komandos susirinko uniformuotos, tvarkingos ir pasitempusios. Mes, kaip naujokai, aišku daugiausia bendravome su savo kaimynais latviais. Rusai, atvykę su savo draugėmis, laikėsi atokiau. Beja, viena rusų komanda, kurios sudėtyje yra ir moteris, į čempionatą atvyko automobiliu tiesiai iš Jekaterinburgo. Viso labo apie 5000 kilometrų…

Renginio pradžioje tylos minute pagerbėme paskutinį FIPSed vadovą, mirusį prieš 5 mėnesius. Po to buvo pristatyti grėsmingieji armijos maršalai, kurie komandas prižiūrės visą varžybų laikotarpį. “Prižiūrės” reiškia, kad kiekviena komanda sau už nugaros turės niekada nemiegantį ir viską stebintį prižiūrėtoją. Dieną ir naktį.

Linksmiausia renginio dalis – komandų prisistatymai. Viskas oficialiai: kiekviena komanda užlipa ant scenos bei prisistato vardais. Kolegų latvių padedami prikalbinome ir didįjį Mitch Smith nusifotografuoti kartu ant tos pačios scenos.

Šiai dienai tiek. Rytoj pirmas mano darbas – burtų traukimas. Nusprendėme, kad reikia ištraukti sektorių, kuriame iš vienos pusės gaudytų Anglijos, iš kitos – Pietų Afrikos komandos. Būtų smagu! Toliau – karpinių maišų dezinfekavimas. Ši procedūra privaloma visiems maišams, kurie bus naudojami per varžybas. Organizatoriai pasakojo, kad pastaruoju metu Anglijos karpiai nuolatos kenčia nuo įvairiausių ligų, todėl stengiamasi kuo įmanoma labiau juos apsaugoti.

Taigi. Rytoj pradedam.