Lietuvos spiningautojų lyga ir žvejų klubas "Ant bangos" kviečia visus Lietuvos žvejus į trečiąjį LSL spiningavimo čempionato „Abu Garcia“ taurei laimėti etapą, kuris įvyks liepos 24-25 dienomis Didžiulio (Daugų) ežere, Alytaus raj.

Informacija apie vandens telkinį:

Didžiulis (arba Daugų ežeras) - ežeras pietų Lietuvoje, Alytaus rajone, prie pat Daugų. Į ežerą įteka Nevengla, o išteka Abista, taip pat čia teka Žižma, Varėnė ir Virkšnina.

Didžiulio vardu anksčiau buvo vadinama tik pietvakarinė ežero dalis. Dėl žemių melioravimo 1928-1931 m. ežero lygis pažemėjo 2 metrais. Didžiulis išsiskiria savo dydžiu ir forma iš kitų Dzūkijos ežerų. Jis susidarė ledynams tirpstant ir įgavo labai įdomią konfiguraciją: primena nevisiškai taisyklingą H raidę su  kepurėle. Jos abu šonai ištįsę iš šiaurės vakarų į pietryčius. Dar šio šimtmečio pradžioje Daugų miestelis faktiškai buvo saloje. Tik supylus kelius paežerėje ir per šlapias pievas, Daugai pasidarė pasiekiama sausuma. Didžiulis pusiasalis į pietvakarius nuo Daugų ir dabar vadinamas Sala. Ežero pietryčiuose yra Papiškio pusiasalis; kitas pusiasalis yra prie Daugų miestelio. Pietvakarinė ežero dalis 6,5 km, o plotis 1,5 km. Šiaurrytinė - 6,7 km ir 0,5 km. Abi Daugų ežero dalys jungiasi 2 km ilgio ir 300-400 m pločio vandens juosta. Ežero krantų ilgis 42 km. Ežere yra 10 nedidelių salų. Ežeras yra 130,5 m virš jūros lygio. Ežeros plotas 1099 ha.

Daugų ežeras yra rininio tipo. Jo dubenį sudaro keturios skirtingos krypties rinos. Dugno reliefą sudaro: daubos, iškilimai, seklumos, salos. Pietvakarinėje ežero dalyje vyrauja 30-40 m gyliai, o didžiausias gylis jos gale 42,5 m. Abi ežero šakas jungianti juosta sekli, dugnas lygus. Ežeras turi pusiasalį vadinamą Kirklių ragu.

Aukščiausi krantai (20-30 m) vakarinėje ir šiaurinėje ežero pusėje, o rytinėje ir pietrytinėje krantai žemesni, vietomis tik keletą metrų. Abu ežero pusiasaliai užpelkėje, vietomis sunku preiti, bet yra paplūdimių ir vietų, tinkamų poilsiui, vandens sportui bei turizmui.

Daugų ežere gausu žuvų. Kuojos, karšiai, karpiai, aukšlės, lydekos, ešeriai, stintos, šamai, sykai, lynai, karosai, seliavos, unguriai...

Augalija skurdi ir nevienoda. Auga švendrai, meldai, nendrės. Povandeniniai augalai auga iki 7 m gylio. Supelkėjusiose įlankose augalija turtingesnė ir užima didelius plotus.

VARŽYBŲ DIENOTVARKĖ


Šeštadienis
10-12 val. dalyvių registracija
12-12:30 val. burtų traukimas
12:30 val. rikiuotė
13:00 val. startas
19:00 val. finišas
22:00 val. I turo rezultatų paskelbimas

Sekmadienis
07:00 val. startas
13:00 val. finisas
15:00 val. apdovanojimų ceremonija

Plačiau:
http://www.ant-bangos.lt/naujienos/lsl_iii_etapas.html