Žinot kuo man labiausiai patinka varžybos? Ogi tuo, kad turiu galimybę mėgautis 12 valandų labiausiai koncentruotos žvejybos pasaulyje. Čia, maždaug, kaip palyginti 100% išspaustas sultis su sulčių gėrimu. Atsigeri ir to, ir ano, bet skonis oi kaip stipriai skiriasi. Taip yra  su varžybomis ir paprasta žvejyba. Ir ten ir ten žvejoju, bet varžybose tai darau su ypatingu atsidavimu. Visos mintys tik apie viena, o net mažiausias įskaitinis ešeriukas nekibiam ture suteikia daugiau laimės nei kitą sykį ne varžybose pagauta poros kg lydeka. Adrenalinas. Azartas. Jaudulys prieš pat startą. Pirma žuvis. Kibimas. Pokalbiai apie žūklę vakare su komandos bičiuliais. Pergalės džiaugsmas. Visa tai ir dar daugiau gaunu kiekvieną kartą dalyvaudamas varžybose.

Nežinau ar išvardinau daugumą dalykų, dėl kurių ir kitus žvejus trakia panašūs renginiai. Žinau tik tiek, kad paskutinius kelis metus, nepaisant visų ekonominių negandų, spiningavimo varžybose dalyvaujančių skaičius nuolat auga. Ne išimtis buvo ir pirmasis Lietuvos spiningautojų lygos organizuojamo 2010 m. Lietuvos  spiningavimo čempionato „Abu Garcia" taurei laimėti pirmasis etapas vykęs šalia Šiaulių tyvuliuojančiame Rėkyvos ežere. Kovą dėl geriausio 2010 m. Lietuvos spiningautojo, komandos ir klubo titulų pradėjo 88 žvejai, 22 komandos iš 13 žvejų klubų.

Varžybų organizatoriai Šiaulių žvejų klubai „Tironas" ir „Mūsų" pasistengė, kad pirmasis etapas praeitų ypatingai sklandžiai. Puiki pieva palapinėms, patogi valtims švartuoti pakrantė, varžybų dalyvių inventorių naktį saugantis „Grifs Ag" ekipažas, „Dominika" kilnojama lauko kavinė ir geras oras leido spiningautojams galvoti tik apie tai, kaip pagauti daugiau už kitus.

Žuvis Rėkyvoje kibo. Vieniems silpniau, kitiems geriau, bet norintys ir mokantys pagavo visi. Ešerių. Dryžuotųjų populiacija Rėkyvoje didžiausia iš plėšrūnų, tad jie ir buvo pagrindinis spiningautojų tikslas šiame etape.

Antrasis LSL 2010 m. spiningavimo čempionato „Abu Garcia" taurei laimėti etapas vyks Avilio ežere šalia Zarasų, birželio 12-13 dienomis. Organizatoriai - Utenio ir Molėtų ešerio klubai. Avilys - neįtikėtino grožio gamtos stebuklas, penktas pagal dydį Lietuvos ežeras su 31 sala salele, nerealiu spiningautojui dugno reljefu, skardžiais, perkritimais, kalneliais ir galybe žuvies. Skamba viliojančiai?

Pokalbį su varžybų laimėtoju Utenio antrosios komandos lyderiu Gediminu Švilpa bei nuotraukas galite rasti čia.

www.ant-bangos.lt