Antra čempionato diena neatnešė didelių pasikeitimų. Skirtingai nuo pirmojo turo, diena buvo giedra, oro temperatūra - 12 laipsnių šilumos. Nors organizatoriai pažadėjo, kad antrasis turas vyks žuvingoje vietoje, mums atrodė, kad žuvų yra mažiau, nei pirmą dieną. Laimikiai buvo stebėtinai maži: viename iš sektorių 11 dalyvių sugavo vos 2640 gramų, o kitame –  2600 gramų, o trečiame – apie 4000 gramų. Tie dalyviai, kurie pateko į šiuos sektorius, atsidūrė keblioje situacijoje. Pavyzdžiui, pirmą turą lengvai sugavęs leistiną žuvų norma, buvęs du kartus pasaulio čempionas iš Latvijos Peteris Lideris per tris žvejybos valandas nematė nei vieno kibimo, o praėjusių metų pasaulio čempionas rusas Stanislovas Poslanchik savo sektoriuje sugebėjo pagauti tik 140 gramų žuvų. Esant tokioms aplinkybėms, galima buvo pasikliauti tik sėkme. O ji lydėjo šeimininkus, kurie greičiausiai žino, kaip elgtis tais atvejais, kai žuvų nėra labai nedaug. Šiuose sektoriuose amerikiečiai bėgiojo mažiau nei kiti, ir, matyt, skirtingai nei kiti sportininkai, kurie bandė rasti būrį nedidelių ešerių, daugiausia dėmesio skyrė Krappie paieškoms. Tokiu būdu jie išsaugojo pirmos dienos pranašumą ir užėmė pirmąsias vietas komandinėje bei asmeninėje įskaitoje.

Po ilgų skaičiavimų, ginčų ir matavimai turnyro lentelė atrodė taip:
1. JAV - 38,5 tšk.
2 Lenkija - 54,5 tšk.
3. Rusija - 56 tšk., į sugautų žuvų svoris 6.985 kg
4. Lietuva - 56 tšk., į sugautų žuvų svoris 6.205 kg,
5. Latvijoje - 56,5 tšk.
6. Kazachstanas - 59 tšk..
7. Suomija - 59 tšk.
8. Estija - 60,5 tšk.
9. Švedija - 61,5 tšk.
10. Ukraina - 67 tšk.
11. Kanada - 98,5 tšk.

Kaip matote, rezultatai yra labai graudūs. Paaiškinimas yra toks, kad visų komandų įgūdžiai ir meistriškumas labai suvienodėjo. Organizatoriams nesugebėjus užtikrinti vienodų sąlygų žuvų pasiskirstyme sektoriuose, didesnį vaidmenį nei anksčiau lėmė burtai traukiant sektorius. Taip atskiri pirmo turo lyderiai, antrame atsidūrę tuose sektoriuose, beveik savaime iškrito iš pretendentų laimėti individualias varžybas.

Kaip jau rašiau, amerikiečius lydėjo sėkmė. Mike Boedeker su 4 taškais tapo pasaulio čempionu. Į antrą vietą su 5 taškais ir laimikio svoriu 2,515 kg pateko praėjusių metų antros vietos savininkas švedas Folke Andersson, bronzos medalį su tiek pat taškų, tačiau laimikio svoriu 1,805 kg, laimėjo Lenkijos atstovas Tomasz Nisztal. 5 taškus surinko ir suomis Arto Lehto, bet su laimikio svoriu 1,145 kg turėjo tenkintis 4-ąją vietą.

Tolimesnes dešimtuko vietas užėmė:
5. Doug Bussian (JAV)
6. Bill Whieside (JAV)
7. Normunds Grabovskis  (Latvija)
8. Aleksejus Zaiko (Ukraina)
9. Jaak Visnapuu (Estija)
10. Bengt Degerhall (Švedija)

Janis Stikuts, www.salmo.lt