Pirmoji treniruotė

Po dviejų dienų, praleistų kelyje, kovo 8 vakarą visos komandos susirinko nedideliame Reynlander miestelyje. Pakeliui į Reynlander čempionato dalyviams buvo surengta ekskursija į Cabelas firmos parduotuvę, įsikūrusią netoli Čikagos. Reikia pripažinti, kad daugeliui Rytų Europos komandų dalyviams sukėlė nuostabą milžiniškas prekybos centras, žvejybos ir medžioklės produktų asortimentas ir, žinoma, įvairiausi išpardavimai bei akcijos.

Reynlander yra nedidelis kurortinis miestelis, įsikūręs miškingame ir vandeningame rajone. Apylinkių kraštovaizdis mažai skiriasi nuo matomų Šiaurės Europoje. Dalyvių gyvenamąja vieta visai ateinančiai savaitei tapo poilsio bazė Holiday Acres, įsikūrusi ant vaizdingos Tompson ežero pakrantės.

Kovo 9 dieną visos vienuolika komandų, kurių sudėtys buvo pateiktos mano ankstesnėje informacijoje, pradėjo treniruotes ant Boom ežero, esančio 15 minučių kelio atstumu nuo mūsų namų.

Pirmą dieną buvo puikus oras, temperatūra apie 8-10 laipsnių šilumos. Tokią pačią temperatūrą ir lietų prognozuoja ir artimiausiomis dienomis. Ledo storis yra 60-70 cm. Treniruotėms ant Boom ežero organizatoriai kasdien skiria 4 valandas, o papildomos treniruotės vyksta ant Thompson ežero.

Žinoma, komanda po tokios ilgos kelionės veržėsi žvejoti. Iš pradžių visi bandė ištyrinėti akvatoriją šalia sektorių, kur šeštadienį ir sekmadienį planuojamos oficialios varžybos. Išimtis buvo Lenkijos komanda, kuri vadovaudamasi savo rėmėjų iš JAV patarimais ir technine pagalba, pradėjo žvejybą iš anksto numatytoje žvejybos zonoje, esančioje šiek tiek atokiau nuo numatytų sektorių.

Sėkmė buvo labai skirtinga. Ypatingais laimikiais niekas nesigyrė. Gal būt stengėsi neviešinti surinktos informacijos, galbūt nebuvo kuo pasigirti. Tačiau visi priėjo prie išvados, kad netoli sektorių žuvų, švelniai tariant, mažoka. Tuo pačiu metu, organizatoriai ramino nevykėlius, kad visos geriausios žuvingos vietos yra rezervuotos čempionatui, tai yra, kad būtent ten yra padaryti sektoriai.

Pirmoji treniruotė parodė, kad laimikius, kaip visi ir manė, sudaro trys žuvų rūšys: krappi, Bluegill ir paprasti ešeriai. Kadangi niekas nesigyrė apie sugautų žuvų kiekį, pavyko išsiaiškinti, kad didžiausias sužvejotų krappi svoris siekė 400 gramus, paprastų ešerių bei Bluegill buvo svoris iki 150 gramų. Be to, po pirmos dienos visi vienodai įsitikinę, kad žvejyba mažai skiriasi nuo įprastos europiečiams. Kiek skirtinga yra laimikio sudėtis, bet visi tikimės, kad ši problema bus išspręsta be jokių sunkumų. Tai pasitvirtino, kai po pietų keletą valandų praleidome ant Thompson ežero. Kadangi šiame ežere nėra jokių sektorių ir apribojimų, tai visi prisižvejojo, kaip sakoma, iš širdies. Žuvų rūšys nesiskiria nuo Boom ežero, tačiau oficialiai leidžiamą sugauti kiekį - 25 vienetus panfish (krappie, Bluegill ir ešerys) nebuvo didelė problema, ir visa tai įkvėpė geriems rezultatams.

Janis Stikuts, www.salmo.lt