Turbūt mažai atsiras tokių kurie nesutiktų su mano mintim, kad pagrindinį poledinės žūklės laimikį sudaro ešeriai. O jei dar žvejojame stovinčiuose vandenyse tai juo labiau. Na, gerai, dar pridėkime keletą kuojų, vieną kitą plakį ar atsitiktinį karšiuką ir tai tikrai ko ne visas žvejo laimikių sąrašas.

Nesu labai aistringas poledinės žūklės šalininkas (ant upių nelipu iš viso), bet kada šaltis sukausto vandenį tai pasirinkimo kaip ir nelieka. Einu, ruošiuosi, lipu ir bandau kažkaip leisti tą laiką gamtoje. Tačiau ant ledo man labiausiai patinka lipti kada šviečia saulė, o jei jos nebūna tai bent tada kai oro temperatūra būna pliusinė. Būtent tokie orai ir papuolė sausio viduryje todėl ir mano poledinės žūklės sezonas sutapo su šiuo minimu laiku. Praktiškai, turbūt, jau visi yra pabuvoję ant ledo, pasigyrę ką sužvejojo, o dabar atėjo ir mano eilė.

Iš sezono atidarymo labai daug nesitikėjau, bet tai ką pavyko sužvejoti tikrai maloniai nustebino. Visų pirma tai žvejojau savo gyvenamosios vietos prieigose kur žiemą įspūdingų laimikių retai pasitaiko. Na, bet diena papuolė saulėta, šilta, o dar ir draugas pasijungė į kompaniją tai su puikia nuotaika atsidarėme sezoną. Iš karto turiu pasakyti, kad ledas dar nėra visur labai tvirtas ir saugus, bet ten kur žvejojau jo storis siekė 10-12cm, kas garantavo saugumą. Baltas sniegas, jokių balų, o žvejų irgi neradome todėl visa bala buvo „mūsų“.

Daug nesiplėsdamas noriu tik parašyti dar keletą pastebėjimų. Pašarą naudojau Chempion fedą į kurį pridėjau gyvūninės kilmės priedų ir lukštentų kanapių. Draugas naudojo lietuvišką produktą ir abu pašarai puikiai suveikė. Jei žvejai kartais gręžia po 10-20 ir daugiau ekečių tam, kad surasti kur laikosi žuvis tai šiuo atveju užteko padaryti iki 6 ekečių iš kurių per kelias valandas buvo sužvejotos kelios dešimtys ešerių. Tiesa, tai buvo ne įspūdingo dydžio žuvys, bet sutikite, kaip atidarymo proga, tai pilnai šito užteko. Apie tai ką su ešeriais galima daryti, kaip juos apdoroti, aš parašysiu sekantį kartą, o dabar leiskite pasidžiaugti mums su draugu sezono atidarymu kuris puikiai pavyko. Iš „auksinių“ ekečių pavyko ištraukti po 10-15 vienetų ešerių, o tai labai džiugino širdį bei nereikėjo betiksliai gręžioti papildomų ekečių. Sezonas atidarytas!!!

Sigutis Kazlauskas