Kanapių aliejų jau daug metų žvejai naudoja žvejodami taikią, dar vadinamą baltą žuvį – karšius, kuojas, plakius, lynus. Jis skleidžia stiprų, malonų kvapą ir yra dedamas į jaukus, dažnai vartojamas gaminant įvairias tešlas ir pn. Mano nuomone tikslingiau jį galima vartoti daugiau stovinčiame vandenyje nes tekančiame jis dėl savo riebiųjų savybių bus nunešamas srovės. Kiek yra tekę kalbėti su specialistai, dirbančiais šioje srityje tai jie teigia, kad kanapių aliejų reikia naudoti betarpiškai kada jis įvedamas į kokį nors produktą. Šiuo atveju mes kalbame apie žvejybą todėl jei mes pasigaminę tešlą ar jos rutulius iš karto jų nenaudosime tai po kurio laiko sumetę juos į vandenį galime gauti atvirkštinį poveikį – produktas tiesiog suges ir atbaidys žuvis. Dar vienas pastebėjimas. Kanapių sėklos ar aliejus apdorotas ir laikomas idealiomis sąlygomis gali išsilaikyti tikrai ilgą laiko tarpą. Tačiau jei jūs pastebėjote, užuodėte pradarę pakuotę nemalonų kvapą, meskite šalin nes kitaip sugadinsite savo pašarą. Namų sąlygomis apdorotos kanapės šaldytuve gali išsilaikyti iki poros mėnesių.

Be kanapių aliejaus dar žvejai vartoja kanapių sėklas jas virdami, kepdami, sutraiškydami plaktuvo pagalba. Teko girdėti, kad užsienio žvejai kartais žvejoja, vilioja žuvis užmaudami 1-2 kanapių sėklas ant kabliuko. Ir tai veikia šiltuoju sezono metu tik kanapės uždėjimas ant kabliuko pareikalaus didelės kantrybės. Virtas kanapes gana nelengva užverti ant kabliuko, bet pasistengus įmanoma. Keletas minkštai virtų grūdelių metamų į vandenį bus puikus dalykas viliojant lynus, kuojas ar šapalus. Tik tą reikia daryti geriau su laidyne ir labai delikačiai, kartas nuo karto iššaunant į žvejojamą tašką.

Virtos, minkštų kanapių sėklos yra puikus masalas žuvims vilioti ir jas naudoja tiek plūdininkai, karpininkai ar dugninės meškerės šalininkai. Noriu dar išsakyti vieną mintį. Jei jūs patys virsite kanapes tai kada baigiate virti, neskubėkite išpilti į kriauklę kanapių nuoviro kuris puikiai tinka ruošiant pašarą žuvims. Šiuo atveju aš turiu mintyje, kad viską jūs sunaudosite kuo greičiau, pirmoje, numatytoje išvykoje į žvejybą. Iš savo ilgametės patirties tik žinau, kad žvejojant plūdine meškere šio produkto į pašarą galima dėti tiek kiek leidžia jūsų biudžetas nes tam apribojimo nėra ir geriausiai jas naudoti šiltuoju sezono metu.

Atminkite, kad kanapės maišomos su jauku gana greitai atiduoda drėgmę todėl aš pašarus drėkinu ir ruošiu atskirai, o tik po pašaro paruošimo įdedu pačias kanapes ir dar kartą gerai išmaišau paruoštą žuvims jauką. Priešingu atveju, maišant viską kartu, kanapės atiduos drėgmę ir šeriant ims kilti į paviršių. Tikrai žinau, kad vieni naudosite maltas, kiti kepintas ar virtas kanapes, maišysite mikserio - plaktuvo pagalba ar rankomis, bet tai jau kiekvieno asmeninis reikalas. Dar atminkite, kad kanapės pašarą skaldo, o ne klijuoja jį todėl žvejojant upėje nepamirškite ir pasiimti su savimi klijuojančių medžiagų. Baigdamas noriu pasakyti, kad jei jums kanapės padės sužvejoti gausesnį ir gražesnį laimikį tai aš tik džiaugsiuosi. Gero žiūrėjimo...

Sigutis Kazlauskas