Sigitas Kazlauskas (SIGUTIS)

Plūdinės žūklės specialistas

Sunku išradinėti dviratį ar kažką naujo kada seniai viskas žinoma ir atrasta. Todėl nepasakysiu nieko naujo, o tik trumpai aprašysiu savo rudeninę išvyką prie upės.

Šie metai dėl didelio užimtumo bei numatytų darbų labai "nuskriaudė" mane su laisvalaikiu, o tai ir atsiliepė mano žūklių aprašymam ir patirtiem įspūdžiam kuriuos aš (patinka ar ne) kartas nuo karto vis aprašydavau. Taip jau gavosi, kad vasara baigėsi, o man pažvejoti pavyko vos keletą kartų.

Galop einant vasarai į pabaigą ėmiau po truputį "atsigriebti" už praleistą laiką. Žvejybai bei kitiem malonumam ėmė rastis laiko ir todėl pirmas ankstyvo rudens savaitgalisbuvo paskirtas............ na, žinoma kad žvejybai, o kam gi daugiau. Rodos ir Dievulis gero oro su šiluma nepagailėjo. Pamaniau, kad jei toks rugsėjis visas būtų tai kažkiek atsigriebti spėčiau už prabėgusį laikotarpį.

Ankstyvas (pagal šių metų laiką) rytas. Maišome jaukus, ruošiame inventorių ir darome piormus metimus. Aš padaręs keletą toklimesnių metimų, bandau "ieškoti" žuvies arčiau ir užmetu arti kranto.Užmetu ir čia suveikia netikėtumo faktorius - stambi žuvis griebia mano masalą, o aš bandau pakirsti žuvį tačiau jau vėlu nes po keletos smūgių mano kabliukas lyg iššauta kulka išlekia iš vandens į orą. Didelis kupastas gleivių ir nustebęs veidas - tai viskas kas paliko po momentinės dvikovos su žuvimi. Tuo tarpu mano draugas Alvydas nesnaudžia ir įkertą stambvią žuvį. Po kelių minučių gražus karšis iškyla į paviršių. Iš "akies" bus porą kilogramų. Pavadėlis 0.08mm todėl Alvydas šaltakraujiškai laiko pakirtęs žuvį ir neskuba traukti artyn kranto. Kam skubėti įvykiams už akių, tegul viskas seka nuosekliai, lėtai ir gal būt užtikrintai. Ir tikrai, maždaug po penketos minučių gražuolis jau pozuoja prieš objektyvą.

Vėliau pavyksta ištraukti dar vieną, maždaug kilogramo, gražuolį. Dar vėliau aš sužvejoju keletą kuojų, gražų ešerį ir mus užpuola............... aukšlės. Saulė kyli vis aukščiau, darosi karščiau, o aukšlės jau visiškai karaliauja mūsų valdose. Alvydas dar kiek nutaria pažvejoti, o aš "prasinešu" pakrante ir surenku "kitą laimikį".

Jei kam įdomu kokiom sistemom ar kaip žvejojome tai atsakysiu trumpai. Jaukai Sensas firmos skirti karšiams. Kvapai skysti ir sausi taip pat karšiniai. Sistemėlės nuplonintos iki maksimumo, o kabliukai kuo mažesni 18-20 numerio. Štai ir "visos paslaptys". Nežinau kaip sekasi kitiems, bet neskubant galima ir mažais kabliukais bei plonais valais ištraukti gražių laimikių.

Tai gal šiam kartui būtų tiek.Žuvis dar tikrai bus ilgai aktyvi, orai nežinia kokie laukia, bet jei viskas klostysis į gerąją pusę tai manau, kad tikrai dar pažvejosime. Iki kitų susitikimų...