Varžybų ir treniruočių maratonas visą laisvalaikį apverčia aukštyn kojom ir mėgstamiausias žūkles dažnai tenka atidėti. Būtent žūklę method tipo šėryklėlėmis atidėliojau jau daugiau nei mėnesį. Tačiau pirmoji atostogų diena viską sutvarkė ir nežiūrint į apsiniaukusį dangų, atsidūriau ant tvenkinio kranto.

Žūklė“ flat-method“ šėryklėlėmis labai paprasta – čia nereikia įsitempus stebeilytis į trūkčiojančią dugninės meškerės viršūnėlę, nereikia krūvos gyvų masalų ar kelių litrų atraktorių. Tereikia turėti vieną kilogramą jauko, kelis masalinius boiliukus ar konservuotų kukurūzų ir pusdienis puikios žūklės garantuotas. Žuvis čia pasikerta pati ir apie tai praneša besilankstanti meškerės viršūnė, tereikia neskubant ją ištraukti krantan. Na, o ant „plauko“ pakabinto nedidelio baltyminio kukulio gali užtekti ir kelių valandų žūklei.

Šios žūklės metu išbandžiau ne tik įsigytą naują meškerykotį Drennan Puddle Chucker Carp Feeder, naujas Drennan rites, tačiau ir man naujus „Timar Mix“  Method Mix jaukus. Tai žaliasis „Fish Betain“ ir mums įprastos spalvos „Halibut Seed and Pellets“. Jaukai tikrai veikė, tiek karšiai, tiek karpiai į juos reagavo puikiai. Sudrėkinto jauko klampumas taip pat atitiko visus mano poreikius – puikiai lipdėsi į šėryklėlę ir netrupėjo. Manau bus puikus jaukas bet kokiam dugninės žūklės su šėryklėle stiliui. Na o apie meškerykotį ir rites vėliau teks parašyti kiek platesnę apžvalgą – pagaudyti reikia bent kelis mėnesius.

Pagaliau tikras poilsis! Įsitaisyti ant patogios platformos ir grožėtis banguojančiu vandeniu, klausytis  čiulbančių paukščių, pievoje bliaunančių galvijų ar tolumoje dūstančio traktoriaus. Niekur nereikia skubėti – tereikia ilsėtis...