Praėjusią savaitę, kaip ir daugelis tų, kurie savyje saugo nerimstančią meškeriotojo aistrą, atidariau lydekų gaudymo sezoną. Pasirinkau labai seklų ežerą šalia Alytaus, būtent nuo tokių vandens telkinių ir rekomenduoja pradėti lydekų žūkles visi „ekspertai“.

Dažniausiai šiame ežere galima sutikti vos vieną kitą žveją, tačiau antrąją Šv.Velykų dieną čia vyko tikrų tikriausias plaukiojimo priemonių slalomas. Suskaičiuoti vandens paviršiuje plūduriuojančias valtis neužteko abiejų rankų pirštų.

Kaip bebūtų, telkinio keisti neketiname ir paskubomis prisipūtę valtis skubame pajausti tos pirmosios sezono aštriadantės smūgį per rankas.

Pirmi sustojimai nieko gero neatneša. Pernykštės žolės išravime gerą krūvą, kol nepritaikome tinkamų masalų ir pravedimo technikos. Ir nors kibimų nėra labai daug, o lydekos kimba toli gražu ne „monstrinės“, viską atperka jų godumas ir agresyvumas.

Šį kartą geriausiai sudirbo seklių „balų“ numylėtinis Rapala, 100-mečio jubiliejui išleistas, 7 cm ESK modelis su auksinėmis žvaigždėmis šonuose, bei visų plėšrūnų siaubas Keitech Swing Impact Bubblegum guminukas ant nedidelio galvakablio.

Rekordų ar kiek labiau įsimintinų laimikių šioje žūklėje nebuvo, tačiau gerų emocijų  pasikrovėme visai savaitei, o ir geresnio laisvadienio, nei laisvadienis su meškere, dar niekas nesugalvojo.