Ilgąjį Vėlinių savaitgalį nutariau galvą prašviežinti ir pažvejoti. Draugas nurodė puikią vietą žvejybai, už porą alaus susitaręs su ežero nuomotoju, įstūmiau valtį į vandenį.

Pora alaus atsipirko it kelios bačkos, kibimas buvo tikrai neprastas ir nenuobodus. Įdienojus spiningas susignalizavo ne tik apie dienos, bet ir apie gyvenimo laimikį. Ištikimas spiningas ir aš kankinomės (jei tai galima vadinti tikra kančia) kiek daugiau nei penketą minučių. Ir pagaliau valtis priglaudė šį gražuolį.

Pasvėriau ir supratau, kad tai kone rekordinis Lietuvos ešerys. Keliskart tikrinau svarstyklių duomenis, jos rodė lygiai - 1,9 kg. 1987 m. Lietuvoje pagautas rekordinis ešerys svėrė 2,05 kg.

Puolęs į euforiją nuskubėjau iki vietinės krautuvės ir nuomotojui nupirkau ešerio vertą dovaną, nes jis konkrečiai nurodė, kur slepiasi didieji ešeriai.

Surasti vietą žemėlapyje gal nelengva, tačiau šios vietos niekada nepamiršiu: Vidmantų ežeras yra netoli Obelių miestelio (Rokiškio raj), važiuojant Latvijos kryptimi (pro Obelius) prie pat Obelių miestelio pabaigos riboženklio. Jei kam įdomu, tai klaustelkit tenykščių gyventojų, jie nurodys bent konkrečią kryptį.

Donatas