2012-06-30

Jau prieš pusantros savaitės draugas pradėjo neduoti ramybės, kad reikia pagaut karšį....Užsipirko rimtai kruopų, aš pasiėmiau smulkaus pašaro ir viską suderinę susitikom šestadienį apie vidurdienį.

Tiesa, prie mūsų taip visai netikėtai prisijungė ir dar vienas kolega, apsisprendęs važiuot vos ne paskutinę dieną, taigi trys broliai šaunuoliai labai pajudėjom link ežeriuko. 30 km netruko pralėkt pro šalį ir mes jau žiūrim į ežero platybes...

Kraunam mantą, pučiam valtį, traukiam echolota ir plaukiam tyrinėt kas čia ir apie ką. Pirmas vaizdelis nieko gero nežada, nes išmanusis aparatas žuvies nerodo... Visgi statom žymeklį ant nedidelio 8 m gylio ir verčiam "mažą" 12 litrų viedriuka pašarų...

Atvirai pasakius, po tokio kuklaus pašėrimo karšio nesitikėjau bent jau iki 3 val ryto, taip kad kol pašarai gulėjo dugne ir viliojo žuveliokus, mes pietukus pasikepėm, sumušėm po vieną kitą alaus buteliuką vardan gero laiko ir po truputi ėmėm ruoštis meškeres...

Asmeniškai mano žuklė prasidėjo apie 18 val, nors kolegos pradėjo anksčiau... Veiksmo toli gražu nebuvo daug. Tiksliau jo visai nebuvo... Ir nors buvau nutaręs gaudyt vienu feederiu, bet iš to užimtumo (šitoj vietoj turėjo nuskambėt sarkastiškai) išsitraukiau ir antrajį... Jei ant pirmo kabinau 4-5 musės lervas, tai ant antrojo uzpirdolinau 5 mėšlinukus ir pora musės lervų.

Sėdim... Žvejojam... Temsta...

Greta ežero esančiose kaimo turizmo sodybose pasigirdo fejerverkai. Kolega sako: "Einu nusnausiu valandėlę, jei prasidės kazkas, pakelk." Sulig šitais jo žodžiais atsilenkia antrojo feederio viršūnėlė, kertu ir sakau: "Prasidėjo". Priešininkas jaučiasi tikrai įspūdingas. O dar kai pamačiau iškylant į paviršių...

Bandūra kaip turi būt... Nujaučiu asmeninį rekordą, tad greit kabinu ant svarstyklių ir jos rodo nei daug nei mažai.

Ilgis – 55 cm!

Aišku, kauniečiai ar klaipėdiečiai sakys, kad nieko ypatingo, bet man tai jau šis tas...

Rekordas yra, rankos dreba, kolega miegot nenuėjo dar valandą...

Apie 1 val. visgi nusirašo ir liekam dviese snaust prie meškerių... Veiksmo nedaug, tačiau išlaukus iki 3 val. dar vienas - 770 g. Už 20 minučių pasirašo trečias kandidatas į rūkyklą - 1070 g!

Skambinu miegančiam mašinoj kolegai ir žiūrim, kas bus toliau.

O toliau buvo visai neblogai. Pasigavom dar po vieną kitą didesnį karšioką, saulei pasirodžius pasirodė ir smulkesnių, bet principe kibo pastoviai... Su dviem meškerėm galiausiai atsibodo mojuot, pasilikau tik vieną.

Pasibuvom iki 10 val. ryto ir nutarėm vyniotis namo. Saulutei pašildžius labai jau miegas imt pradėjo... Laikas kelt tinkliukus is vandens ir žiūrėt koks galutinis rezultatas.

Nelabai matosi bendras turinys, bet namo parkeliavo žuvies "norma". Dar kartą rekordininkas, o ištiestų rankų efektas gavosi puikiai!

Tai tiek žinių nuo Ukmergės vandenų krantų...

Liorenas