UbijcaSeldon

Fotografuojantis žvejys

Na ką, mielieji, stintų sezonas Kuršmarėse atidarytas!!!

Kai ketvirtadienį popiet gavome iš šumacheristo iš Preilos Sauliaus žinių, kad ledas jau yra ir bent jau netoli kranto pakankamai patikimas ir dargi ten kimba, netekau dvasinės ramybės. Niekas nesitikėjo, kad ledo turėsim jau šį savaitgalį, daug kas planavo sezoną atidaryt kitą savaitgalį, kai ledas bus garantuotai storas.

Penktadienį rašau Sadyvrai, kad dar savaitę laukt yra pražūtinga klaida, kai galima traukt stintas jau rytoj, juolab, kad žmonių bus mažai, nereiks grūstis prie kelto. Pats aš ekipažo neturiu, nes mano pastovūs kompanjonai lėto mąstymo žmonės ir tokių staigių planų pokyčių jų galvelės neatlaiko.

Po kurio laiko Sadyvra atrašo, kad važiuos ir jis, ir dar du jo korešai, taigi - ekipažas yra.

Šeštadienį ryte jau Preiloje, nors ir ne su pirmu keltu - visgi ledo būklė nebuvo visiškai garantuotina, tad nusprendėm, kad eit ledu saugiau jau prašvitus. Šumacheristas Saulius mus nuvežė ten, kur pats žvejojo dieną prieš, t.y. pavežė krantu kelis km arčiau Klaipėdos ir nuo kranto ledu viso labo kokių 150 m ėjimo. Gylis toks menkas, kad pro eketes net dugnas matėsi. Kibo visiems gerai, tik kad stintų kalibras nedžiugino. Žvejybą baigėm, kai ėmė temt, per sutemas norinčių pratęst nebuvo, ir be to žuvies visiems buvo gana.

Sekmadienį ryte nusprendėm niekur nevažinėt  - nuėjom kokius 700 m tiesiog priešais trobą ir vėl ėmėm traukti. Kalibras buvo ženkliai geresnis, kiekvienam pasitaikė po keletą labai gražių mamyčių. Matomai "krūpniakas“ visgi laikosi toliau nuo kranto, tad tikrai verta nepatingėt ir paėjėt nors puskilometrį. Pabuvom iki 11:30 ir patraukėm namo. Per tas kelias ryto valandas kas 120, kas 150, kas 200 sugraibė.

Aš mūsų ekipaže per savaitgalį pagavau mažiausiai - "tik" apie 300 vnt. Na, bet su tais stintų siaubais varžytis be šansų. Tie du Sadyvros draugai - ne žvejai, bet kiborgai - terminatoriai :) Antra vertus, 300 vnt. -  man puikus rezultatas. Man tai ko gero buvo viena rezultatyviausių žvejybų per visųs sezonus Kuršmarėse.

Ledas visur, kur buvom, puikus - skaidrus, vienalytis ir pakankamai storas - 10-12 cm.

Žūklės metu pirmą kartą išbandžiau naują pirkinį - žieminei žvejybai skirtą palapinę. Likau labai patenkintas - patogiai ir greitai pasistato, stabiliai stovi, labai erdvi ir aukšta - atsistoji visų ūgiu, ranką ištiesi ir tik tada pasieki lubas. Na ir aišku, šiais žvarbiais orais ji ypač pasiteisino. Sėdi kaip namie - šiltai ir patogiai, o už sienų girdi, kaip vėjas staugia – lepota!

Maža to, kad apsisaugai nuo žvarbaus vėjo, dargi viduje temperatūra pakyla keliais laipsniais - ekečių ledas netraukia, žvejojant pirštinių nebereikia. Ir nuotraukose matyt, kad stintų krūvelė palapinėje nėra sušalusi į "čipsus", kaip kad pas visus žvejojančius. Vienu žodžiu daiktas puikus, rekomenduoju!