Kaip jau buvo aukščiau rašyta, niekam ne paslaptis, kad praėjusį savaitgalį Skirvytėje, ant antros krantinės įvyko žūklės sporto klubo "SALMO Kaunas" pavasario šventė. Tuo pačiu tai reiktų suprasti kaip ir klubo narių žvejybos plūdine meškere sezono atidarymą. Buvo kviečiami klubo nariai su savo antromis pusėmis, vaikais bei anūkais. Tačiau, matyt šaltas pavasaris ir vėluojanti šiluma išgąsdino šį kartą mūsų moteris, todėl jos ir nepamalonino mūsų savo atvykimu.

Praktiškai, dar iki tamsos penktadienį atvyko pagrindinės klubo pajėgos. Įsikurti buvo nuspręsta po vadinamu "medžiu". Dažniau atvykstantys žvejoti puikiai žino šią vietą.

Kas ankščiau, kas vėliau po du, tris žvejus mašinose pasiekė galutinį tikslą. Vieni ėmėsi ruošti stalus, apšvietimą, o kai kas spėjo dar iki tamsos pamerkti savo meškeres. Tačiau temo greitai.

Vyrai, kaip sakoma, į naktį netempė. Greitai susėdę už stalo, radome bendrą kalbą. Kas darė gramelį, kas valgė, o kas šiaip klausėsi pokalbių ir dairėsi patekę naujoje erdvėje. Aptarinėjome ateinančių dviejų dienų planus.

Buvo nuspręsta varžybas pradėti šeštadienį 10 val. dviejų valandų trukmės. Vėliau daryti pertrauką, o po jos pažvejoti dar dvi valandas ir taip baigti neoficialias klubo varžybėles. Nusprendėme, kad 4 val. pilnai turėtų užtekti. Žvejoti buvo nuspręsta laisva forma - plūdine ir dugnine meškere pasirinktinai su teise keisti jei varžybų eigoje atsirastų būtinumas.

Jokių didesnių apribojimų nebuvo - žvejoti buvo leidžiama pasirinktinai kur kam patogiau. Todėl ėmėme po truputį ruoštis.\

Programoje buvo numatyta, kad po pirmo turo svėrimo nebus, bet kiekvienas žvejas turės nuskusti po 2-4 žuvis bendrai žuvienei išvirti. O pasibaigus varžybėlėms turėtų ant stalo garuoti žuvienė. Taigi, varžybos prasidėjo.

Vieni žvejojo plūdinėm, kiti dugninėm meškerėm. Kibo visiems. Reikėjo tik susirasti savo "laimingąją vietelę".

Turiu pasakyti, kad oras ypatingai mūsų nelepino nei šeštadienį nei sekmadienį. Tačiau varžybos netruko prabėgti ir prasidėjo svėrimas. Čia norėčiau pabrėžti, kad didžiausią žuvį – kuoją, sveriančią virs pusės kilogramo, sužvejojo Rimas Viburys. Už tai buvo atskiras prizas. Rimai, šaunuolis. Taip visada!

Šiaip laimikiais tikrai nesiskundė niekas. Kas norėjo, galėjo per dieną nesunkiai pasigauti ne vieną kilogramą gražių kuojų. Taip kad pati žvejyba tikrai nusisekė.

Pačioje šventėje dalyvavo tikrai nemažas būrys žvejų. Daugiau nei dvi dešimtys jų buvo susirinkę pažvejoti bei pabendrauti. Varžybose dalyvavo vos ne visi atvykusieji. Dabar, pasibaigus varžybom norime pranešti rezultatus. Mes neskyrėme atskirai nei plūdininkų, nei dugnininkų. Žvejojo visi - sportininkai, mėgėjai - viena bendra didelė šeima. O rezultatai užfiksuoti po 4 val. buvo pirmojo dešimtuko tokie:

1. Sigitas Kazlauskas 9210 g
2. Jonas Klinkevičius 3900 g
3. Klaidas Slivinskas 3350 g
4. Giedrius Viuburys 2800 g
5. Ričardas Kaziūnas 2720 g
6. Linas Radzinevičius 2440 g
7. Gerimantas Litvinas 2100 g
8. Genadijus Macijauskas 2020 g
9. Dainius Klinkevičius 1780 g
10. Silvestras Kavaliauskas 1710 g

Grįžtant prie varžybų temos norime pasakyti, kad visi be išimties buvo apdovanoti diplomais, prizais, kitomis dovanomis, o vėliau jau žvejojome savo malonumui.

Kol mes žvejojome, mūsų "etatinis" šefas - virėjas Ričardas mums išvirė ypatingo skonio žuvienę. O po varžybų kiek sužvarbę mes tikrai norėjome ko nors karštesnio. Ir čia Ričardo žuvienė suveikė visu 100%. Dėkui, Ričardai, visų žvejų vardu už tavo atliktą gigantišką darbą ir tokią skanią žuvienę.

Nebuvo absoliučiai nei vieno, kuris nebūtų norėjęs pakartoti.

Žmonių ant krantinės buvo nedaug. Vieni atvažiuodavo, kiti išvykdavo, bet vietos tikrai buvo. Atsirado ir tokių, kurie domėjosi karšiais, tačiau pamatę mūsų reakciją, greitai nustodavo apie juos klausinėję. Kiti atvykę klausinėjo kas čia per varžybos ir kaip jie nuoširdžiai pavydi mums tokios šventės.

O mes tuo metu sočiai pavalgę, žvejojome toliau.

Pavalgę ir atsipūtę ne visi puolėsi už meškerių. Kiti dar "virškino" sriubą ar aptarinėjo pasibaigusią žvejybą.

Netoli mūsų stovyklos vos už 50 metrų ištisas dvi paras budėjo pasienio tarnyba. Kas ją labiau domino - kontrabandininkai ar karšių gaudytojai pasakyti sunku, bet tai jau ne mūsų kompetencija. Užtat gal sutapimas, gal ne, bet niekas nedingo, nebuvo apvogtas, neįvyko joks incidentas, ko negalima būtų pasakyti apie praėjusius 2009-sius metus.

Vakarop mūsų sieteliai pildėsi vis gražesnėmis kuojomis. Pasibaigus varžybom visa žuvis buvo paleista. Todėl dabar jau žvejojome savo malonumui ir tik dideles, gražias žuvis.

Be žuvienės dar buvo ir vytintos žuvies, kurią su malonumu valgė tiek jaunas, tiek vyresnis žvejai.

Dar keletas nuotraukų iš apdovanojimo momento. Mūsų pirmininkas - tai ašis apie kurią sukasi visas susibūręs kolektyvas.

Emocijos ir gera nuotaika liejasi laisvai. Giedrius patenkintas užimta vieta ir prizu.

Čia mūsų jaunieji žvejai.

Vaikai žvejojo dugninėmis meškerėmis ir tikrai buvo ne paskutiniai. Šaunuoliukai ir tiek!

Vakarop mūsų laukė šventinis stalas ir iškepti skanūs šašlykai. Taip pat įvairūs gėrimai, užsigėrimai ir šalti užkandžiai. Nepadarant žalos gamtai viskas buvo kepama šašlykinėse arba specialiose krosnyse - pečiuose. Be to grynas oras, žarijos viskam davė savo pliusų ir savotiško šarmo.

Ką, ką, bet jau virėją - šefą tai turime nuostabų. Viskas buvo taip skaniai pagaminta ir pateikta, kad galima pirštus apsilaižyti.

Stipriai vakarėjo, bet linksmybės tęsėsi. Šventė tikrai pavyko. Visi buvo pavalgę, pasivaišinę, linksmi, šnekūs, o ko daugiau norėti. Bedravimas tęsėsi iki ilgos vėlumos.

Sekmadienio rytas mus pasitiko kiek vėjuotas ir vėsokas. Tačiau visi gerai išsimiegoję ir pailsėję sėdome valgyti pusryčių.

Skirvytėje žuvis tikrai kimba gerai ir yra aktyvi. Gerai parinktas jaukas (o jaukinti būtina) ir vieta jums tikrai atneš sėkmę. Vienodai lydės sėkmė tiek plūdininkus, tiek dugninės meškerės mėgėjus. Srovė nėra didelė, todėl pilnai užtenka 3 g plūdelės žvejojant 7 m botu arba 15 g disko ant štekerinės meškerės. Pagrindiniai masalai - musės lerva, blynas, sliekas ir kukurūzas. Kvietuką ar perlines kruopas mums žuvis kažkodėl ignoravo. Tokie būtų bendri pastebėjimai. O mes šauniai pažvejoję spėjame nusifotografuoti dar keliose nuotraukose prisiminimui.

Apie pietus pradedame ruoštis namų link.

Norime priminti, kad kitą savaitgalį toje pačioje krantinėje vyks akcija "Nešiukšlink", kur suvažiuos daug žvejų bei gamtos mylėtojų. Todėl jei neesi abejingas ir myli gamtą prisidėk prie mūsų ir savaitgalį sudalyvauk kartu. Gera nuotaika, šauni žvejyba, muzika bei kareiviška košė garantuota. Atmink - esi laukiamas!

SIGUTIS