Prie bažnyčios

Elektrėnų bažnyčia tikrai graži, šiuolaikiška ir per Šv. Velykas turėjau galimybę ją pamatyti iš arti. Daugel metų šią šventę sutinku ant kranto žvejodamas. Tai jau kaip ir tradicija tapo, tik šį kart į žemupį nevažiavau - apsiribojau vandens telkiniu, esančiu Elektrėnuose. Mašiną pastatyti radau, bet žmonių buvo aibės, visi skubėjo į bažnyčią. Aš gi, ryte jau kiaušinius sumušęs ir papusryčiavęs turėjau kitą tikslą, kuris atsivėrė priėjus šlaitą. Nežinau kodėl šią vietą žvejai vadina įlanka - gal kad posūkis tokią iliuziją sudaro, bet man tai greičiau priminė paprastą kanalą. Mano taktika pasiteisino - atvykus apie pusę vienuoliktos ryte radau gal "tik" tris dešimtis sėdinčių prie kranto. Rašau būtent “sėdinčių”, o ne žvejojančių. Kieno ridikas (plūdė su didele keliamąja galia) išlindęs daugiau nei per pusę korpuso, kieno mažiau, bet vos ne visi 100 procentų "bando laimę" su slankiojančiais "ridikais", nors gylis 1-3 m. Taip ir nesupratau iki žvejybos pabaigos.

Iš pasakojimo susiradęs Scorpo vietą sėduosi ir aš. Ruošiu jaukus kuojai ir aukšlei. Kaip vėliau paaiškėjo, išskyrus dvi kuojytes niekas mano jauku daugiau nesusidomėjo. Pabandęs ir įsitikinęs, kad toliau vargti neverta, išsitraukiau 4 m aukšlinukę. Kitoje telkinio pusėje turškėsi antys, o aš ėmiausi "darbo" šitam krante. Prabėga 5 minutės - turiu 20 aukšlių, dar 5 min - dar 20 aukšlių, nu joooooooo... Vėliau tempas kiek krenta, bet jaukai dirba, masalai irgi. Nuimu laiką - per valandą 149 vnt. Kaip su ketveriuke, manau pusė bėdos. Žuvis aktyvi, kimba gerai tik spėk suktis. Atžvejoju nuo 11 iki 15 val. Viskas, gana, užtenka to mailiaus. Sezonas atidarytas. Kad ir ne taip, kaip tikėjausi, bet yra kaip yra.

Šiaip, pakalbėjus su vietiniais čiabuviais paaiškėja, kad ši vieta turtinga tik aukšlėmis, o kuojos ir kita žuvis sugaunama rečiau ir kartas nuo karto. Štai ir visos naujienos iš Elikų.


SIGUTIS

Šiltasis kanalas

Šv. Velykų dieną, likus dviem valandom iki tamsos keturiese atvažiavom į šiltąjį Elektrėnų kanalą. Žuvies paieškas dedukciniu metodu (?!) pradėjom nuo ežero kildami aukštyn link elektrinės. Niekur gyvybės beveik nesimatė, kur ne kur sušvytuodavo viena kita aukšlytė. Pačioje išmetimo kanalo pradžioje, t.y. prie pat elektrinės vandens paviršius net virpėjo nuo aukšlių. Kadangi tarp mūsų buvo tik vienas tikrasis aukšlininkas Kalmaras, tai pacituosiu jo žodžius: "Čia aukšlių kaip pri..kta". Tai jis ir įrodė per valandą ištraukęs virš 50 žuveliokų. Teatleidžia man karpiniai dievai, net ir aš buvau į rankas paėmęs 6 metrų jo meškerykotį bei pagavau NET 5 aukšles. Visą vakarą mūsų lengvos dugninukės, paruoštos šiek tiek stambesnei baltai žuviai, pratylėjo.


evil