Atėjus atostogų sezonui vis daugiau mūsiškių traukia pailsėti prie Baltijos jūros. Aišku, kad ir kaip šeimyna prieštarautų, bagažinėje vietos jei ne surf kotams, tai bent spiningui tikrai atsiras. Tačiau ką žvejoti pajūryje spiningu? Aišku, galima ieškotis gidų ar draugų, kurie su kateriu nuplukdytų į Kuršių marias starkių. Tačiau jei apsistojote Palangoje ar Šventojoje, o šeimyna reikalauja dėmesio, siūlome išbandyti originalią, tačiau nelengvą, grundulų (liaudyje dar vadinamų byčiokais) žūklę Baltijos jūroje. Ši žuvis daug metų buvo žvejų  keikiama kaip labai nepageidaujamas laimikis gaudant plekšnes, tačiau pastaruoju metu pasigirsta vis daugiau puikių atsiliepimų apie byčkiokų kulinarines savybes.

Grundulų laimikiu pastaraisiais metais džiaugiasi visi, dugninėmis meškerėmis žvejojantys nuo Palangos tilto. Ši žuvis esant ramesniam vėjui, kai bangos nedidelės, priartėja prie kranto ir ją galima pagauti ne tik nuo tilto ar molo, tačiau ir užmetus meškerę nuo kranto.  Kai bangos didesnės, grundulas atsitraukia giliau, į duobes, kur vandens masių judėjimas ne toks stiprus.

Jei nuspręsite grundulą pagauti nuo Palangos tilto ar jūros kranto ne dugnine, o spiningu, pasirinkite jį kuo ilgesnį – užmesti reikia kuo toliau, kad masalą galėtumėte šokdinti dugnu. Galvakablį rinkitės ne lengvesnį, nei 10 gramų - visgi spiningausite ne ežeriuke, o jūroje.

Jei po ranka turite naktinių sliekų, galite juos vietoj guminuko mauti tiesiai ant galvakablio ir džigauti. Na, o jei gyvų masalų nėra, rinkitės įprastus guminukus ir bandykite įvairiausias spalvas. Jei užtiksite duobelę, kurioje tūno byčiokų būrelis, kibimui juos tikrai išprovokuoti pavyks. Aišku, jei į tą duobelę jau nesumestos kelios žvejų dugninės :)

Kaip jau ir minėjome straipsnio pradžioje, spiningu pagauti grundulą nėra labai lengva, tačiau užkibęs laimikis bus gerokai didesnis, nei įprastai papuola ant dugninių meškerių.