Didžiosios Britanijos žurnalų, rašančių apie karpinė žūklę žurnalistai bei internetiniai blogeriai išbandė populiariausius rinkoje karpinius signalizatorius ir pareiškė savo nuomonę apie kiekvieno gaminio savybes pagal tuos pačius kriterijus.

Sonik SKS

Šie signalizatoriai dar pakankamai nauji, todėl neišsikovojo daug vietos rinkoje. Indikatoriaus sistema – ratukinė. Kartu su signalizatoriais komplektuojama palapinės lempa, kuri užsidega skirtingomis spalvomis atitinkamai signalizatoriui pyptelėjus. Galima reguliuoti ir keisti jautrumą, garso stiprumą bei toną. Signalizatorių ir imtuvo korpusas padengtas minkšta guma. Signalizatoriai maitinami 2 AA tipo baterijomis.

Patogumas: 9/10
Funkcijos: 8/10
Stilius/dizainas: 6/10
Kainos ir kokybės santykis: 8/10
Viso: 31/40


Fox MXR+

Tai patobulinta ir atnaujinta jau klasika tapusių garsiausios Anglijos karpinės įrangos gamintojos signalizatorių versija. Reguliuojamas garso tonas ir garsumas. Signalizatoriai maitinami AAA elementais.

Patogumas: 9/10
Funkcijos: 9/10
Stilius/dizainas: 5/10
Kainos ir kokybės santykis: 9/10
Viso: 32/40

Gardner ATT Silent

Ko gero mažiausi signalizatoriai rinkoje. Signalizatoriai neturi reguliatorių, nes juose nėra garso iš viso. Kibimo metu pypsi tik imtuvas. Taip pat ant signalizatoriaus nėra įjungimo ar išjungimo mygtuko – užtenka ant jo užmauti apsauginį dėklą ir įrenginys išsijungia pats. Kaitaliojant spalvotus signalizatoriaus ratukus galima ne tik keisti jų išvaizdą, bet ir jautrumą.

Patogumas: 10/10
Funkcijos: 6/10
Stilius/dizainas: 8/10
Kainos ir kokybės santykis: 8/10
Viso: 32/40

Delkim TXi plus

Ko gero šių signalizatorių pristatinėti nereikia – apie juos viską žino net tie, kurie jų neturi. Tai patys populiariausi rinkoje signalizatoriai jau daug metų iš eilės, nors juose tiek pat metų iš eilės niekas nesikeičia. Pagrindinė Delkim signalozatorių ypatybė ir skirtumas nuo kitų, esančių rinkoje – indikacinė sistema. Čia valas guli ne ant ratuko, o ant net mažiausią vibraciją fiksuojančio V formos daviklio. Šie signalizatoriai turi itin platų garso tono, jautrumo ir net imtuvo atstumų pasirinkimą.

Patogumas: 9/10
Funkcijos: 10/10
Stilius/dizainas: 7/10
Kainos ir kokybės santykis: 8/10
Viso: 34/40

Wychwood AVXS

Kompaktiški, tačiau tvirtai pagaminti signalizatoriai. Turi garso, jautrumo ir tono reguliavimą bei įspėjimo apie senkančią bateriją funkciją. Signalizatoriuje iš karto įmontuotos apsaugos, neleidžiančios meškerei nušokti esant stipriam šoniniam vėjui ar kibimui.

Patogumas: 9/10
Funkcijos: 9/10
Stilius/dizainas: 6/10
Kainos ir kokybės santykis: 7/10
Viso: 31/40

 

 

JRC Radar CX

Šie signalizatoriai prieš paleidžiant į serijinę gamybą buvo projektuoti ir testuojami Didžiojoje Britanijoje. Be reguliuojamo garso, tono ir jautrumo šie signalizatoriai turi diodų juostą, rodančią valo judėjimo kryptį kibimo metu – ar valas buvo traukiamas, ar beždžionė leidosi traukdama valą paskui save. Signalizatoriai turi labai galingus garsiakalbius.

Patogumas: 9/10
Funkcijos: 8/10
Stilius/dizainas: 6/10
Kainos ir kokybės santykis: 10/10
Viso: 33/40

Nash Siren R3

Ne tik gamintojai, bet ir žvejai, naudojantys šiuos signalizatorius tvirtina, kad jų imtuvas traukia gerokai toliau, nei kiti, paminėti šioje apžvalgoje. Signalizatoriuje įmontuotas mygtukas, kurio, ko gero, anksčiau pasigesdavo visi – reguliuojant ir įtempinėjant valą užtenka paspausti jį ir signalizatorius išjungia garsą. Baigus reguliavimą vėl tuo pačiu mygtuku garsas įjungiamas.

Patogumas: 8/10
Funkcijos: 8/10
Stilius/dizainas: 7/10
Kainos ir kokybės santykis: 8/10
Viso: 31/40