Jei pakrantėje sutikote spiningautoją su prabangiais ir stilingais akiniais nuo saulės, neskubėkite daryti išvadų dėl jo “mandrumo”. Progresyvesni žvejai jau seniai suprato tokių akinių naudą ir efektyvumą žvejyboje. Kokybiški poliarizuoti akiniai sumažina vandens blizgėjimą net nešviečiant saulei, todėl žvejys gali puikiai matyti povandenines žoles, išvartas ir akmenis, kurių plika akimi įžiūrėti po vandeniu nepavyks.

Jei ketinate įsigyti šį prabangų, tačiau šį saulėtą pavasarį itin reikalingą aksesuarą, kviečiame susipažinti su geriausiais ir populiariausiais pasaulyje poliarizuotais akiniais žvejams.

FLYING FISHERMAN
Morocco Sunglasses


Šie akiniai pasižymi tvirtu TR90 rėmu ir sveria tik 25 gramus. Dėl savo dizaino puikiai dera tiek vyrams, tiek moterims. Dėl patogių nosies kojelių, akinių nejausite visa žvejybos dieną. Akinių stiklai dengti itin kokybiška Flying Fisherman AcuTint technologija, kurios dėka ne tik dingsta spindesiai, bet ir vaizdas tampa ryškesnis bei aiškesnis.

SHIMANO
Stradic Sunglasses


Jei ketinate įsigyti akinius nuo saulės, SHIMANO prekės ženklas tikrai nėra pirmasis, kuris Jums šauna į galvą. Visgi žūklės įrankių gamybos lyderiai sukūrė labai kokybiškus ir stilingus akinius. Šių akinių polikarbonato stiklai turi ypatingą savybe keisti ryškumą priklausomai nuo šviesos kiekio.

LIVE EYEWEAR
Cocoons Polare


Šie optikos gamintojų iš JAV akiniai su naujais Polare tipo veidrodiniais stiklais – 2014 metų naujiena. Pasak gamintojų, šie akiniais pašalina dar daugiau blizgesio vandens paviršiuje neiškraipydami ryškumo ir vaizdo.

LINEAFFE
Polarising Sunglasses


Italų žūklės firma Lineafee, kaip ir Shimano, gaminanti visų žūklės būdų įrankius, žvejams pasiūlė ir savo firminius akinius. Kamufliažinis rėmas puikiai derinasi su žvejų visame pasaulyje pamėgta chaki spalvos apranga. Šie akiniai žvejo akis 100% apsaugo nuo UV spindulių. Akiniai parduodami patogiame dėkle.

WILLEY X
Gravity Sunglasses – Frank Warwick Signature Series


Willey X akiniai žinomi ir mėgstami tarp stilingus aksesuarus mėgstančių žmonių. Kartu su garsiu Anglijos karpininku Frank Warwick jie išleido specialią žvejams skirtą akinių seriją. Juk karpininkams poliarizuoti akiniai irgi reikalingi, ypač bandant įžiūrėti karpių būrius, plaukiojančius prie vandens paviršiaus. Willey X akinių stiklai pagaminti naudojant tą pačią technologiją, kuri naudojama karinėje pramonėje kuriant akinius snaiperiams. Todėl vaizdas per šiuos stiklus ypatingai aiškus ir kontrastingas, o patys stiklai – nesusibraižantys. Be to, akinių rėmeliai turi papildomą nuimamą intarpą, kurio dėka jie puikiai priglunda prie veido ir apsaugo akis nuo vėjo ir dulkių.

COSTA
Hamlin Sunglasses


Šie firmos Costa akiniai kurti kartu su Kapitonu Ron Hamlin, kurį visame pasaulyje žino kaip geriausią marlinų žveją, pagavusį virš 25000 šių kovingų žuvų. Akiniai pasižymi tvirtumu ir lengvumu.

THINKFISH
Sport Prima Sunglasses


Ispanų muselinės įrangos gamintojai Thinkfish pagamino aukščiausius optikos standartus atitinkančius akinius žvejams. Lengvi, patvarūs ir stilingi akiniai aprūpinti kokybiškais stiklais, kurių paviršius padengtas net 9 apsauginiais sluoksniais. Šie akinių stiklai pasižymi ne tik puikiomis poliarizacinėmis savybėmis, bet ir netraukia prie savęs dulkių. Akiniai komplektuojami su virvute, todėl kai jų nereikia, jie patogiai kabės žvejui ant kaklo.

MAUI JIM
Spartan Reef Sunglasses


Tai specialūs akiniai, skirti stambesnio veido žvejams. Rėmelis pagamintas iš nailono. Gamintojai į šiuos stiklus montuoja plons ST (Super Thin) technologijos stiklus, kurie akinius padaro net 20% lengvesnius, nei konkurentų. PolarisedPlus2 technologijos stiklai, gamintojų teigimu, 100% apsaugo nuo UV spindulių ir nuima 99% atspindžių. Pasak MAUI JIM, dėl gamyboje naudojamų technologijų ir medžiagų spalvos per šiuos akinius visiškai neiškraipomos, o spalvos – ryškios ir konstrastingos.