International Convention of Allied Sportfishing Trades (ICAST), dar žinoma kaip ryškiausia žūklės prekių paroda, dar kartą įrodė, jog kietųjų masalų rinka turi kur plėstis. Štai 10 naujausių voblerių ir smulkių žuvyčių imitacijų, pristatytų 2013 m. Las Vegase.

Jackall Jockie 120 Topwater Minnow

Šis Kazuto Jamaki išdirbtas jaukas reaguoja į mažiausią ritės judesį ir turi geriausias paviršinių jaukų savybes.

Apatinė dalis leidžia burbuliuojantį garsą vedant meškerę. Kalbant apie kitas ypatybes, galima paminėti ypatingą voblerio dangą ir svorio centro pasikeitimo sistemą tolimesniems užmetimams. Jackall Jockie 120 Topwater Minnow turi 6 spalvas.

Live Target BaitBall

Kompanijos Koppers guru pristatė radikaliai naują voblerių dizainą. Seriją sudaro du plaukiojantys vobleriai „Square Bill“ tipo, du džerkbaitai suspenderiai ir du skęstantys vobleriai, kurie su pavadėliu gali pasiekti iki 3 metrų gylį.

Jaukas imituoja išsigandusių žuvyčių būrį. Vietoj vienos stambios aukos plėšrūnė mato grupę smulkmės.

Lucky Craft S.K.T. Magnum

Bassmaster čempionas Skitas Rizas išrado sunkų, lėtai krypuojantį jauką, skirtą gaudyti labai stambius laimikius. Jis puikiai tinka vilioti ir gaudyti lydekas bei šamus.

Vobleris būna 11 spalvų ir 4 skirtingų dydžių nuo 28 iki 105 gramų, MR ir DR versijų. 105MR yra skirtas gaudyti žuvį 2 metrų gylyje, o 120DR modelis siekia net ir 7,5 metrus.

Matzuo Kinchou Shad

Unikalios spalvos, kraujo spalvos žiaunos, klasikinė forma – dar vienas Matzuo Kinchou plaukiojančių voblerių kolekcijos papildymas. Ant jauko yra nerūdijančio plieno skambaliukai. Vobleris gaminamas 8 spalvų nuo 7,5 iki 8,5 cm. Skirtas pasiekti 3,6 metrų gylį (12 pėdų).

Rapala Scatter Rap

Rapala taip pat pristatė naują jaukų kolekciją, kurią sudaro Scatter Rap Crank, Minnow, Shad, Countdown. Šie jaukai skiriasi agresyviu ir plačiu pabėgančių žuvyčių žaidimu.

Jaukas labai paprastas naudoti ir gali būti naudojamas kaip kastingas arba trolinimas. Kuo ilgesnė bus pauzė, tuo daugiau šansų, kad žuvis užkibs. Jaukų gylys nuo 1,5 iki 2,7 metrų (nuo 5 iki 9 pėdų). Šių jaukų spalvinė gama plati.

Smithwick Perfect 10 Rogue

Kompanija Smithwick jau ilgą laiką neužleidžia savo lyderio pozicijų jaukų gamyboje. Ir šiais metais ji pristatė naujovę. Naujas modelis skiriasi paviršiaus medžiaga, dizainu, leidžiančių grimzti greičiau, be to, sistemą sudaro volframiniai unikaliai skambantys varpeliai.

Šis vobleris yra labai jautrus, nors ir siekia 13,75 cm, jis gana greitai priima horizontalią padėtį. Galima įsigyti 8 atspalvius.

SPRO Baby Fat John 50

10,5 gramų jaukas yra labai smulkus ir panyra į 60 cm gylį dėka savo liežuvėlio, sumodeliuoto kompiuterio pagalba. Šis jaukas plaukiojo iš vienos pusės į kitą bei grįžta į pradinę padėtį taip viliodamas pasyvią plėšrią žuvį.  Vobleris yra 8 spalvų.

Storm Arashi Silent Squares

Šie vobleriai sugeba esant lėtam vedimui labai greitai panerti į gilumas. Be to, Arashi jaukai patys prisitaiko prie bet kokio valo. 3 dydis, siekiantis 2,8 cm ir sveriantis 14 g, pasiekia 90 cm gylį, o 5 dydžio jaukas, 17,5 g ir 5,94 cm, pasiekia 1,5 metro. Voblerį galima įsigyti 12 spalvų.

Yamamoto Tenkuu

Tenkuu japoniškai reiškia dangų. Tai labai jautrus džerkas, kuris čiuožia paviršiumi arba nardo po vandeniu, priklausomai nuo jūsų poreikio. Modeliai siekia 76, 100 ir 110 mm, galima gaudyti 1,2, 2,4 ir 3 metrų gylyje. Spalvų gama labai plati.

Yo-Zuri 3DB Jerkbait

Jaukas sukurtas gaudyti stambų laimikį, tačiau tinka ir kitiems plėšrūnams – lydekai ar starkiui.

Džerkas siekia 8,75 cm ir atrodo labai realistiškai. Gaminant jauką buvo pasinaudota 3D technologija Interna Prism, leidžiančia sukurti blyksnius, būdingus sužeistai žuviai. Galima įsigyti 5 spalvų su raudonomis akimis variantus.