Vasario 13 - 15 dienomis ant Viljandi ežero susirinko gausybė žvejų entuziastų ir profesionalų (virš 5000 dalyvių) iš 8 šalių - Suomijos, Rusijos, Lietuvos, Latvijos, Švedijos, Vokietijos, Anglijos ir Danijos. Tai didžiausias tokio tipo renginys šiaurės šalyse, kuris vyksta jau 17 metų.

Vedami svajonės pagauti vieną iš 300 pažymėtų žuvų, už kiekvieną kurių iškart išmokama po 100 eurų “premija”, labiausiai visgi visi troško pagauti “auksinę žuvelę - jackpot” kuri verta 50 000 eurų.

Įvairių rungčių prizų gavo ir mažieji dalyviai, atvažiavę čia smagiai praleisti laiko su šeimomis. Automobilį “sužvejojo” vietinis estas Vaido Vabamäe.

Gyvenimas virė toliau ir naktį.



Pavargusiems į pagalbą skubėjo paslaugios Makita merginos su el. grąžtais ir “snowdog” vilkikai.






Gardus šašlyko dūmelio kvapas kvietė užkandžiauti, o Jegermeister rūpinosi kad niekas nesušaltų.









Mažoji Lietuvos ambasada Viljandi.



Bandyta buvo įvairi technika, maskuojantys apgaulingi kamufliažiniai kostiumai ir net įvairios pozos. Kai kas vykdė žvalgybą po vandeniu su GoPro kamerom. Kai kas bandė žvejoti ir iš kitos pusės :)



Viljandi miestelis nors ir nėra didelis (apie 18000 gyventojų), bet pilnas gražių vaizdų ir vietų, skulptūrų, gurmaniško maisto restoranėlių. Kohvik Fellin mes ragavome egzotiškų ledų su burokėliais, burnoje tirpstančio Livonijos veršienos didkepsnio, bei nuostabių sunkiai įsivaizduojamų kombinacijų užkandų (grybai, braškės, kumpis, avietės ir t.t.).

Įspūdingo dydžio Viljandi pilių komplekso griuvėsiai - didžiausia to meto Livonijos ordino ginybinė tvirtovė. Originalaus stiliaus meno Naive Art muziejus netoli pilies.



Autorius: Kastytis Rimkevičius