2019-12-22

Sekmadienį Ignalinos rajone Dysnų ežere sulaikyti 3 asmenys, viršiję leistinus sugauti lydekų kiekius. Nustatyta, kad 2 žvejai pagavo po 2, o vienas 4 lydekas virš leidžiamo paimti skaičiaus. Iš viso sulaikyti asmenys buvo sugavę 17 lydekų.

Pagal Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisykles, vienas žvejys gali sugauti ir pasiimti 3 lydekas, kurių bendras svoris yra ne didesnis kaip 5 kilogramai.

Už šiuos pažeidimus asmenys turės atlyginti 1160 eurų siekiančią gamtai padarytą žalą. Atlyginus žalą, asmenims bus taikomos administracinės nuobaudos.

Pažeidėjai sulaikyti po to, kai buvo gautas pranešimas apie vykdomą lydekų žvejybą, kuriuos metu galimai viršytos lydekų sugavimo normos.

2019-01-17

Ankstų penktadienio rytą surengtos pasalos metu Kauno mariose sulaikytas pažeidėjas, vykdęs neteisėtą žvejybą dviem statomaisiais žvejybiniais tinklais. Šiais ne mėgėjų žvejybos įrankiais asmuo sugavo 26 karšius.

Už šį pažeidimą piliečiui gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų kartu su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių – dviejų statomųjų žvejybinių tinklų ir medinės valties – konfiskavimu. Taip pat šis asmuo turės atlyginti 1560 eurų gamtai padarytą žalą už draudžiamu būdu sugautus 26 karšius.

Aplinkos ministerijos informacija