2019-10-28

Per aplinkosaugininkų organizuotą reidą Kauno mariose ties Arlaviškėmis sulaikytas asmuo, žvejojęs draudžiamu ne mėgėjų žvejybos įrankiu – statomuoju tinklu. Šiuo nelegaliu būdu pažeidėjas sugavo 3 sterkus, 8 karpius, 17 karšių ir 2 kilogramus kuojų bei karosų.

Už neteisėtą žvejybą draudžiamu ne mėgėjų žvejybos įrankiu asmeniui gresia nuo 120 iki 300 eurų administracinė bauda kartu su pažeidimo padarymo įrankių – guminės valties ir statomojo tinklo – konfiskavimu. Tai pat pažeidėjui reikės atlyginti ir padarytą 1953 eurų žalą žuvų ištekliams.

Pažeidimas nustatytas po to, kai Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai pastebėjo kaip minėtas asmuo traukia statomąjį tinklą iš guminės valties. Supratęs, kad bus sulaikytas, asmuo bandė sprukti, tačiau aplinkos apsaugos pareigūnai pažeidėją pasivijo tarnybiniu laivu. Asmuo sulaikytas spalio 23 dieną.

2019-11-01

Ignalinos rajone Dysnų ežere aplinkos apsaugos pareigūnai sulaikė asmenį, žvejojusį 7 statomaisiais tinklais. Sulaikius pažeidėją paaiškėjo, kad jis neteisėtai sugavo 4 karšius ir 2 ešerius.

Kadangi asmuo sulaikymo metu turėjo galiojančias nuobaudas už tokio paties pobūdžio pažeidimą, jam gali būti skirta bauda nuo 210 iki 300 eurų kartu su paimtų pažeidimo padarymo įrankių – irklinės valties ir 7 statomųjų tinklų – konfiskavimu. Tai pat asmeniui reikės atlyginti ir padarytą 246 eurų žalą žuvų ištekliams.

Asmuo sulaikytas patikrinus gautą informaciją apie neteisėtą žvejybą.

2019-11-05

Vievio ežere sulaikyti du povandeninę žūklę tamsiu paros metu vykdę asmenys, vienas jų – vos prieš keletą savaičių buvo sulaikytas brakonieriaujant Žeimenos upėje.

Už povandeninę žūklę tamsiu paros metu ten, kur tai daryti yra draudžiama, asmenims gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų kartu su pažeidimo padarymo įrankių – povandeninės žūklės šautuvų ir hidrokostiumų – konfiskavimu. Taip pat jie turės atlyginti 152 eurų žalą žuvų ištekliams.

Pažeidėjai buvo sulaikyti po to, kai pilietiški Vievio gyventojai aplinkosaugininkus informavo apie Vievio ežere nardančius žmones, galimai užsiimančius povandenine žūkle. Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams nedelsiant sureagavus į pranešimą, pažeidėjai buvo sulaikyti krante su visais pažeidimo padarymo įrankiais ir pagauta žuvimi – lydeka ir beveik kilogramu kuojų.

Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos dėkoja pilietiškiems gyventojams už neabejingumą ir primena, kad užsiimti povandenine žūkle galima nuo balandžio 1 d. iki lapkričio 31 d., laikantis nustatytų reikalavimų – žvejoti nuo saulės patekėjimo iki saulės nusileidimo, žūklės vietoje turint ryškiai matomą plūdurą, peilį. Povandeninei žūklei naudoti galima povandeninės žūklės šautuvus, kurie atitinka nustatytus parametrus (ne ilgesni kaip 120 cm., strėlių antgalis ne platesnis kaip 10 cm.).

Lietuvoje povandeninę žūklę galima vykdyti šiuose vandens telkiniuose: Alaušo, Didžiulio (Daugų), Drūkšių, Siesarčio, Vištyčio, Asvejos (nuo Dubingių tilto iki Žingių tilto) ežeruose bei Elektrėnų tvenkinyje.

2019-11-06

Švenčionių rajone Vajuonio ežere sulaikytas asmuo, žvejojęs statomaisiais tinklais. Neteisėtai pažeidėjas spėjo sugauti 6 ešerius.

Už neteisėtą žvejybą draudžiamu ne mėgėjų žvejybos įrankiu asmeniui gresia nuo 120 iki 300 eurų administracinė bauda kartu su pažeidimo padarymo įrankių – medinės valties, 4 statomųjų tinklų, savadarbio įrankio tinklams ieškoti ir savadarbio samčio – konfiskavimu. Tai pat pažeidėjui reikės atlyginti ir žuvų ištekliams padarytą žalą.

Kaip paaiškėjo, tas pats asmuo dar visai neseniai turėjo verslinės žvejybos leidimą, kuris leido jam nuo birželio 1 d. iki spalio 31 d. vykdyti seliavų žvejybą tame pačiame vandens telkinyje.

Sulaikyti pažeidėją padėjo aplinkos apsaugos pareigūnų gauta informacija apie galimai neteisėtai žvejybą su tinklais Vajuonio ežere vykdantį asmenį.

Aplinkos ministerijos informacija